tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

"Sykt perfekt" 15.01.2016, kl. 21:58

 

Hei! For noen dager siden ble første episode av Tv2's nye dokumentarsereie "Sykt perfekt" vist. Det går ganske sent på kvelden, i allefall for meg som må legge meg så tidlig på hverdagen, så jeg fikk ikke sett første episoden før nå. Serien handler om syv norske jenter som har forskjellige ting de sliter med, alt på grunn av forventningene til det å være perfekt. Det var ganske spesielt da jeg så artikkelen om den nye serien som skulle komme, for plutselig dukket en jeg kjenner opp i serien. Jeg merker at jeg får litt vondt inni meg å høre hva hun har å si om sin hverdag og alle de tankene hun har inni hodet. Selv om vi ikke kjente hverandre kjempegodt, la jeg på ingen måte merke til noe som helst av det hun sitter å forteller om i dokumentaren når vi var sammen. 

Det presset om at alt skal være perfekt, som dem snakker om i serien stemmer så utrolig bra med hvordan ting er nå. Og det er rart at det presset er blitt noe som har sklidd inn i hverdagen til så altfor mange, uten at man får gjort noe særlig med det. Det er press rundt det å gjøre det bra på skolen, se bra ut, kle deg bra og være populær. Det er absolutt ikke gøy å si, men dette presset som er blitt så sinnsykt mye sterkere nå i det siste gjør at om du ikke "når kravene" eller "passer inn" er det vanskelig å bli en del av det fellesskapet mange ønsker å være en del av. Du skal se bra ut. På alle måter, være pent sminket, ha en trent, slank kropp og du skal kunne kle deg riktig. Noe av det som kanskje er mest omdiskutert er hvordan presset rundt merkeklær har økt. For ikke så lenge siden var jeg på jakt etter nye blogger å lese og kom over bloggen til en 12 år gammel jente. Jeg bladde litt til eldre innlegg og fant et fra Desember hvor hun hadde lagt ut ønskelisten sin til jul. Den bestod blant annet av ipad, mac, Marc Jacobs veske, Daniel Wellington klokke, Victorias secret klær osv. Da jeg var tolv ønsket jeg med dansematte til playstation 2, jeg ønsket med gullfisk, sing star, brettspill. Hva har skjedd, hvorfor skal man vokse opp før man har rukket å være barn!?

Processed with VSCOcam with b1 preset
 

Som de sier i serien er det et konstant jag etter det perfekte, og at alt de ser i speilet er feil og ting som trengs å rettes på. Jeg tror aldri den lysten til å endre på et eller annet kommer til å gå bort. Man ser alltid ting som kan forbedres for at man skal bli mer fornøyd med seg selv, og det er der problemet ligger. Alt det vi ser på som feil hos oss selv er noe vennene våre eller andre ikke en gang tenker over. Hvis du er med en venninne og hun ikke har på seg sminke, tenker du da at "herregud stygg du er uten sminke" Nei, men bryr seg ikke, det er venninnen din, dere har ikke et vennskap basert på utseendet, men personligheten. Og akkurat like lite hadde nok venninnen din brydd seg om du hadde kommet uten sminke, så vi er nødt til å være litt mer snille mot oss selv. Vi er så utrolig kritiske til oss selv, og det ødelegger så utrolig mye. 

Jeg tror det er viktig at det er blitt laget en serie som denne, for jeg tror, eller jeg er sikker på at så utrolig mange andre jenter sitter hjemme og føler akkurat det samme. Jeg tror alle kan sitte med denne følelsen i en eller annen grad, noen sterkere enn andre. Jeg har kjent på den selv. Jeg er mester i å sitte å bla på Instagram og tenke "åå sånn vil jeg se ut..." "Hvorfor er ikke jeg like pen og tynn" og jeg er også mester i å gi meg selv dårlig samvittighet over at jeg for eksempel har kastet i meg masse godterier. Og det er så teit at man tenker sånn... Alle har forskjellige definisjoner på hva som er perfekt, så selv om jeg synes en jente på et bilde på Instagram er super pen, og helt perfekt i mine øyne, kan jeg vedde på at hun selv har ting hun vil endre på selv. Jeg tror det er viktig å tenke på at sånn du ser på andre, ser andre på deg. Vi er alle forskjellige, og takk gud for det. Hvor kjedelig hadde det ikke vært om vi hadde vært like og såkalt "perfekte" alle sammen. Tenk på at noe du har er det kanskje noen andre som ville gitt hva som helst for å ha. Vær fornøyd med deg selv, du har kommet så langt så vær stolt av deg selv, tørr å vær stolt av deg selv og ros deg når du gjøre noe bra. Når du går forbi et speil, smil i stedenfor å se etter feil. 

Håper dere gir dere selv et smil neste gang dere ser dere i speilet, dere er herlige♥

Helsedama

15.01.2016 kl.22:09

Jeg er helt enig med deg! Hva er feil med å se verdien i mennesket, istedenfor det overfladiske?

Tina

15.01.2016 kl.22:10

Helsedama: nettopp!:)

Sunniva

15.01.2016 kl.22:34

Hahah skrev faktisk nettopp om det selv! <3

Maribel rosa

15.01.2016 kl.22:43

Så sant, er så mye fokus på utseende og være/se perfekt ut! Noe som er helt bak mål synes jeg, så lett å bli påvirket av det hysteriet dessverre! Ikke sett programmet selv, må jeg få med meg! God helg!

hmls

16.01.2016 kl.17:51

Sant det
Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits