tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

Se opp! 27.03.2016, kl. 17:02

Det er så mange ganger man blir sittende og tenke på alt mellom himmel og jord. I dag da jeg kom hjem etter en herlig frokost med en venninne var huset tomt og jeg fikk et sånt øyeblikk. En ting som man kan sitte å tenke på så mye man bare vil uten å komme noe særlig videre med tankene er teknologiens utvikling. Jeg lurer rett og slett på hvordan alt hadde vært uten den teknologien vi har i dagens samfunn. Hvordan hadde egentlig kommunikasjonen mellom oss mennesker vært da? Jeg føler vi og jeg sier vi for det inkluderer meg selv i veldig stor grad, vi må få øynene opp. Få øynene opp fra den lille dingsen vi helle tiden tekster på, har med oss over alt og stirrer ned i kontinuerlig. For er det egentlig verdt det? Er det verdt å gå glipp av alt det fantastiske som skjer rundt oss. Se deg rundt, se på alle de forskjellige typer mennesker du møter på gaten, sett deg ned ta en kaffe og titt på folk rundt deg. Tenk over hvordan deres liv kan være totalt forskjellig fra ditt, ennå dere sikkert gjør mye av det samme i løpet av en dag. Vi har alle så utrolig mange muligheter, vi har alle et liv. Det handler om å bruke tiden sin godt, sette pris på alt du har rundt deg som får dagen din til å bli enda litt bedre. Det er viktig å sette pris på personene som er i livet ditt. Når du er med en venninne, legg vekk mobilen, ikke titt ned på instagram mens dere snakker om hverdagen deres, få blikket opp, vær i øyeblikket. Ikke bruk tiden din på å se ned, løft blikket, se sola som skinner ute, og kjenn følelsen av glede. Følelsen av å leve. 


//Bildene er hentet fra Eric Pickersgills bildeserie "Removed"//

Vi mennekser er vanedyr, så fort vi gjør det til en vane å dra opp mobilen med en gang vi setter oss på bussen, er det vanskelig å stoppe med det. Vi blir rett og slett avhengig. Om vi ikke har noe å gjøre kan man finne på å sjekke instagram for tredje gang på bare fem minutter. Det er det samme som dukker opp når du blar, men man tror bare man ikke har noe bedre å gjøre så hvorfor ikke bare titte på bilder av en retusjert virkelighet. Hva med heller å ringe en venninne mens du sitter på bussen, man må vel ikke alltid ha en baktanke for å ringe en venn. Det er virkelig på tide og gjøre noe med dagens samfunn, det er rett og slett litt skummelt å tenke på hvordan ting har forandret seg så til de grader, og alt etter at vi fikk mobiler som ga oss tilgang til alt når enn vi måtte trenge det. Selv om jeg sitter å skriver om dette nå, så skal jeg love dere at jeg ikke er noe bedre selv, og det er det som kanskje er mest skummelt. Vi er så klar over hvordan samfunnet er blitt, men klarer vi å rive oss ut fra de vanene, nei. Er virkelig mobilen din verdt så mye oppmerksomhet? Hva med å heller snakke med personen ved siden av deg på båten, ringe en venn/venninne, snakke med foreldrene dine. Jeg tror man vil få så utrolig mye mer ut av det. Mobilen burde ikke være en prioritet i hverdagen. 


//Bildene er hentet fra Eric Pickersgills bildeserie "Removed"//

Når vi snakker om prioriterer vil jeg komme litt tilbake til noe jeg nevnte tidligere. Når du er med en venninne og er der for å være med henne, er det kjedelig å føle at instagram blir viktigere. Om man sitter å snakker om hverdagen, mens personen ovenfor deg sitter og blar igjennom instagram, føler man seg ikke akkurat prioritert. Du får ikke den gleden av å faktisk bli hørt. Det er virkelig rart å tenke hvordan ting har blitt sånn, bare de siste årene. Om du sitter på båten og løfter blikket, vil du se hvor utrolig mange som sitter og slavisk titter ned på mobilene sine, voksne som barn. Det er rart å tenke på hvordan er gjenstand kan ta alt fokuset vårt, mens utenfor skjermen forsvinner livet rett foran oss. Om du en hel dag legger vekk mobilen og ikke sjekker sosiale medier, hva kommer da til å skje? Kommer du til å havne bakpå når det kommer til nyheter, kommer det til å skje noe galt om du ikke får sjekket? Jeg tror ikke det, det er bare denne avhengigheten som sier at vi heller skal sette oss ned på mobilen på bussen, enn å sitte å titte ut av vinduet på alt det flotte rundt oss. Det er bare slik det er blitt. 

Helt ærlig, tror jeg livet hadde vært utrolig mye mer behagelig om vi gikk tilbake til å ha mobiler som vi kunne bruke til å ringe og sende meldinger med. For det er jo egentlig det det er. Jeg tror vi hadde sett ting mye klarere og tydeligere, satt med fokus på det som skjer rundt oss i hverdagen. Jeg tror også at dette presset om å være "perfekt" hadde vært mye mindre. Kanskje hadde det vært lettere å føle seg akseptert og prioritert? Hva tenker dere om en hverdag uten all fokus på mobilen? Jeg håper dette innlegget setter igang tankene hos noen av dere som leser bloggen min. Se opp, ta innover deg ting som skjer rundt deg, og ha en strålende dag videre!

Inger

27.03.2016 kl.17:23

Har heldigvis ikke så stor fokus på nett, eller mobil. Ingen problem med og legge det fra meg.

Ønsker deg en fin dag.
Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits