tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

Gardeball 2016 18.04.2016, kl. 19:48

Hallo, nå er jeg klar for å fortelle om gardeballet! Dette gardeballet er noe jeg har gledet meg til og ventet på så og si siden innrykk på Terningmoen i fjor høst. No joke, jeg klarte faktisk å spørre under et av de første samlingene vi hadde som tropp der opp om når dette ballet skulle være. Du kan tro det var mange som snudde seg og lo ettersom at dette er noe av det siste man er med på i tjenesten. Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, og nå har jeg endelig fått oppleve det. Gardeballet er omtalt som litt prestisje å være med på, det er noe veldig mange har lyst til å være med på, men kun de som tilhører garden som får oppleve. 

Forberedelser: Jeg hadde det aller meste på stell i god tid før ballet, kjolen fant jeg 4-5 uker før ballet og sko hadde jeg også. Jeg skrev en lang pakkeliste med alt jeg skulle ha med dagen før, sånn at jeg passet på å ikke glemme noe den dagen vi skulle dra. Struktur og ute i god tid, der har du meg. Ved min side har du kjæresten som heller er stikk motsatt. Han stresset ikke med å bestemme seg for hvilken dress han skulle ha, han hadde jo tross alt 3 forskjellige muligheter. Da han klokken 23:00 på fredagen (ballet var på lørdag) skulle prøve dressene fant han ut at INGEN av dem passet, eller satt som han ønsket. Det endte dermed opp med at han tidlig lørdags morgen måtte ut å handle seg ny dress! Herregud så stresset jeg var, ikke nok med at jeg måtte finne frisyre til meg selv, men daten min hadde ikke funnet seg dress, og det var 3 timer til vi skulle dra innover til Lillestrøm!! Heldigvis gikk alt greit. Thor fant seg en kjempefin dress, jeg fikk fikset håret hos frisører etter noen mislykkede forsøk og tårer her hjemme. haha! 

Processed with VSCO with b5 preset Processed with VSCO with b5 preset

LØSVIPPER PÅ PLASS 


Ballet var i gang: Klokken 4 var vi ferdig pyntet og på vei ned til lobbyen på Thon Hotel arena i Lillestrøm. Vi var vel omlag 400-500 stykker som var pyntet opp i pene dresser, paradeuniformer og nydelige kjoler. Etter å ha tatt hilserunde på Gardesjefen og resten av gjengen som stod oppstilt, var det tid for mingling og hilsing. I 2 timer gikk vi rundt og hilste, presenterte date og snakket med folk. Så var det endelig tid for at middagen kunne begynne. Det var med rumlende mage og vonde føtter vi satte oss rundt bordet vårt. Hele middagen bestod av tre retter, med vin til maten, om ikke man ønsket noe annet. I mellom måltidene var det både taler, pauser og live musikk. Utrolig koselig og fantastisk god mat. Etter maten var det tid for polonese etterfulgt av vals.

 Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

 Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Etikette: Noe av det jeg kanskje gledet meg mest til, og som gjorde dette ballet helt unikt er etiketten, og de gamle skikkene man hele tiden skal følge. Mannen skal alltid dra ut stolen for deg enten du setter det eller skal opp. Mannen skal alltid følge deg på toalettet og vente utenfor. Mannen skal alltid ha deg på sin høyre arm. Man reiser seg og skåler med armen i 90 grader mot hjertet og alt er gjort veldig ordentlig for seg. Kjempe morsomt å få vært med på noe slikt, man føler seg litt ekstra fin i slike settinger. 

 Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Alt i alt er jeg veldig fornøyd! Det ble en utrolig lang dag, men til gjengjeld en veldig fin en. Nå sitter jeg bare å gleder meg til å få bildene vi tok hos en fotograf på hotellet, de er i utrolig mye bedre kvalitet enn selfie-kamera på iphonen min. Gleder meg til å dele bildene med dere. 

Har dere vært på gardeball før? 

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits