tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi 05.06.2016, kl. 11:00

I går så vi tidenes film. Det begynner å bli en stund siden sist jeg så en film som var så bra som denne. Den gikk virkelig inn på meg og minuttene etter filmen surret tankene noe fryktelig. Filmen vi så var 13 Hours: The secret soldiers of Benghazi. Kort fortalt handler den om det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya som en kveld blir angrepet av en gruppe terrorister. En amerikansk ambassadør befinner seg på stedet og det blir sendt en gruppe på 6 spesialtrente soldater for å hente han trygt ut. 

Filmen er basert på en sann historie. Hendelsen var i 2012 så ikke så altfor langt tilbake i tid. Allerede fra starten får man vite en del informasjon, blant annet at denne filmen er basert på en virkelig hendelse. Det å vite dette fra begynnelsen gjør at alt blir veldig mye mer følelsesladd enn hvis man hadde sett en film som er fiksjon. Vi blir kjent med de forskjellige sentrale personene i filmene og får vite litt om livet de forlater for å dra ned å være til hjelp i Benghazi, og bare det å se hva de etterlater seg hjemme for kanskje å ikke komme tilbake til er tøft. 

Jeg tror dette er første gang jeg ser en krigsfilm etter at jeg kom inn i militæret, i alle fall første virkelighetsnære krigsfilm. Det gjorde inntrykk når man kjenner igjen mye etter hva man har lært på øvelser vi har vært på. Det er helt fryktelig å sitte og kjenne seg igjen av noen av tingene, bare at man vet at det jeg har vært igjennom var øvelse, for disse guttene er det liv eller død. Det er noen ting i filmen som også satt seg fast, blant annet når en av de seks soldatene begynner å snakke om hvorvidt det er verdt å ofre alt det han har hjemme mot å være i en krig han egentlig ikke hadde treng å være i, kjempet en krig han i utgangspunktet ikke skjønte bakgrunnen av, i et land han egentlig ikke hadde noe tilknytting til eller brydde seg noe særlig om. 

Alt i alt en helt sykt rørende film. Veldig virkelighetsnært og følelsesladd. Det er helt uvirkelig å sitte etter filmen å tenke på at dette er hverdagen til mange mennesker her i verden. Fy fader så heldige vi er, og enda er vi ikke fornøyde? Om dere ikke har sett filmen, sett den som neste film dere skal se, jeg lover dere en god opplevelse! 

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits