tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

Mestringsfølelse 25.08.2016, kl. 06:30

Her om dagen hadde jeg kveldsundervisning. Det var den aller første forelesningen vi hadde i emne to om Anatomi og Fysiologi, og det var myyye nytt. En del ting jeg husker fra videregående om cellenes oppbygning, men en hel del nye ord og det hele virket veldig maktesløst. Da jeg var ferdig med den tre timer lange forelesningen, satt jeg igjen med følelsen av at jeg var den eneste som ikke forstod dette, og at dette kommer til å bli supervanskelig. MEN i dag, etter å ha funnet en super ting som heter sykepleierpluss, som er et nettbasert studie som har laget masse videoer som forklarer alt ned i minste detalj superenkelt, og har oppgaver til å teste deg i føler jeg at jeg kan ALT vi hadde om på forelesningen. Det høres helt sprøtt ut, men det er faktisk sant, og jeg hadde en sånn lykke og mestringsfølelse at jeg ble nødt til å ringe kjæresten som er med noen kompiser bare for å fortelle han at jeg forstod det..haha!! Håper virkelig det fortsetter slik! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
Det er så viktig å føle mestringsfølelse uansett hva du driver med, det er det som hjelper til med å holde motet oppe når det kommer til det aller meste vi gjør. Om man hele tiden enten føler man henger etter, eller ikke klarer noe er det vanskelig å finne motivasjon for å gi det lille ekstra, eller i det hele tatt fullføre. Det er kanskje spesielt viktig for alle som begynner å studere nå. Om du går fra videregående og over til å studere på høyskole uten å ha studert noe før, sånn som meg, er det et utrolig stort skritt. Du går fra å hele tiden bli veiledet til å finne ut av det aller meste selv. Da er det så viktig å ta vare på de små lysene som går opp for deg underveis i studiene. Det er jo helt utrolig at jeg har fått ett lite lys allerede etter en forelesning, det er jo ikke noe man skal satse på, men det å vite at plutselig kommer det et lite lys, og en følelse av å forstå er veldig viktig. Så lykke til alle sammen! 

For å holde motivasjonen oppe i dag lagde jeg med noen nydelige jordbær med sjokolade, alt var ikke til meg, farmor og farfar er på besøk så de fikk smake de også. Alltid godt med litt ekstra for å få opp blodsukkeret når du sitter konstant og pugger. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset
 

Hva er deres tanker om mestringsfølelse, hvor viktig er det for dere?

Henriette Celin

25.08.2016 kl.09:30

Å, så digg!

Og veldig kjekt at det gikk opp et lys for deg etter å ha vært på den nettsiden, sett videoene og tatt tester der (:

Mestringsfølelse er veldig viktig ja. Blir veldig demotivert om ikke jeg får det når det kommer til skole. Vil jo alltid være noe nytt og vanskelig, men det er super herlig når man endelig skjønner ting ^^

Tina

25.08.2016 kl.22:41

Henriette Celin: det er sant, ting blir tungt om man aldri føler man får til noe:)

Cecilie

25.08.2016 kl.20:55

Så bra! Alltid deilig med mestringsfølelse :) så gode de jordbærene så ut!!<3 sånne frista til neste pll kveld! :*

Tina

25.08.2016 kl.22:43

Cecilie: de var kjempegod!!! Haha, mye vi skal lage til pll nå, haha<33
Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits