tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

Oppskrift: Rundstykker /av Cottage cheese & havregryn 11.08.2016, kl. 12:56

God morgen alle sammen. Takk for responsen på forrige innlegg, det var noen som lurte på om ikke jeg kunne legge ut oppskriften på rundstykkene jeg hadde til frokost. Det er helt i begynnerfasen for min egen del, så om dere vil prøve ut denne oppskriften med en vri, kan det til og med hende dere finner noe som passer enda bedre til dere selv. Det jeg liker fryktelig godt med denne oppskriften er at den er super enkel, du trenger nesten ingen ingredienser og resultatet er like godt nystekt som kalde dagen etter! Håper dere liker det! Kom gjerne med tilbakemelding om dere prøver ut oppskriften. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

Du trenger: 

⋅ 1 stor boks Cottage Cheese 

⋅ 4 egg

⋅ 400g havregryn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset


Slik gjør du: 

⋅ Bland sammen hele boksen med Cottage Cheese og de 4 eggene. Vi brukte vanlig miksmaster da vi ikke hadde stavmikser tilgjengelig. Men om du bruker stavmikser blir de muligens finere og ikke så ruglete. På en annen side, tror jeg muligens de blir enda litt mer luftige om du bruker vanlig miksmaster. Så her får dere bare prøve dere litt frem. 

⋅ Rør inn havregryn med en slikkepott, pass på så det blir godt blandet inn. 

⋅ Lag de å store som dere selv ønsker, men husk at de er ganske mektige så det er ikke nødvendig med så veldig store. I stedenfor å rulle de som en ball som rundstykker gjerne vanligvis lages, rullet jeg de litt og før jeg la de på platen dyttet jeg de litt flate. Ved å gjøre de litt flate på toppen blir det lettere å smøre på pålegg. Vi fikk plass til ca 9 stykker på hvert brett, med bakepapir under. 

⋅ Stekes på 200ºC midt i ovnen i 15-17 minutter. Steketiden varierer selvfølgelig på størrelsen, ovn og hvor stekt dere ønsker de. Når de er ferdig tar dere de ut, lar de ligge litt på en rist og avkjøle seg. Så smører dere på det dere måtte ønske. Anbefaler virkelig bringebær syltetøy, med en brunost skive over! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

Noen som kommer til å prøve oppskriften? Ha en fin Torsdag! 

the perfect brekkie 10.08.2016, kl. 17:17

Jobb, jobb og atter jobb. I dag var egentlig ikke en jobbdag for meg, men det ble plutselig endringer da det var sykdom og de trengte flere. Jeg skal innrømme at det gikk helt fint med tanke på at det regner og er overskyet ute. I tillegg er det ikke så veldig lang dag, så det går fint. Hadde en nydelig frokost i dag. Rundstykker laget av havregryn og cottage cheese, med brunost og bringebær syltetøy..NAM!! Ha en fin dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset


Noen som har noen planer for dagen, i så fall hva? 

Støl i rumpa 23.07.2016, kl. 16:33

Jepp, du leste riktig. I dag kom jeg meg ikke lenger enn til badet før pappa stod utenfor og lurte på om jeg ville være med på sykkeltur. Jeg spurte om jeg hadde noe valg, og svaret var enkelt og greit nei. Så etter en lett frokost kastet vi oss på hver vår sykkel og dro på en 2 mils sykkeltur. Herregud, det er så lenge siden jeg har vært på sykkeltur for å trene og det kjenner jeg godt i både legger og lår, men kanskje aller verst i rumpa. Tror rett og slett ikke jeg er laget for å sitte på et hardt sykkelsete..hehe!! Men det var en veldig bra tur, og ikke minst en veldig bra start på dagen.

Dagens middag var laks, grønnsaker ris og saus... hadde det ikke vært for at jeg var super mett akkurat nå hadde jeg sittet å siklet etter maten igjen. 

Processed with VSCO with f2 preset

Variert og balansert kosthold 12.07.2016, kl. 11:49

I går var en skikkelig jentedag. Mamma har fulgt med på ungkaren, og i går var det selve finalen. Det var ukens høydepunkt for henne og jeg hadde selvfølgelig ikke noe valg. Selv om jeg ikke har fulgt med, må jeg innrømme at jeg ble litt revet med. Vi disket opp med frukt og sjokolade for å kose oss litt ekstra, det var jo tross alt finale. Jeg har hørt det er viktig med et balansert og variert kosthold, sjokolade og frukt var midt i blinken! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset

Smoothie bowl 07.07.2016, kl. 10:44

I dag lagde jeg meg smoothie bowl til frokost og det er definitivt nye favoritt frokost. Det er superenkelt å lage, går veldig fort og inneholder utrolig mye næring. Sånn som i dag hvor jeg prioriterte litt dårlig på morgenen og fikk litt dårlig tid til frokost, var det perfekt med en smoothie bowl. Den jeg lagde i dag var en veldig enkel versjon, men jeg deler den allikevel. Det er så sinnsykt mange forskjellige måter å lage den på, så det er ikke noe fasit svar. Bare fantasien som setter grenser. 

Processed with VSCO with f2 preset

Smoothie Bowl:

2 porsoner - 15 minutter

-2 dl blåbær (frosne eller ferske) 

-2 dl yoghurt naturell eller kokoskrem 

-1 dl valgfri melk

-1 banan

-1 ts vaniljesukker

-Et par isbiter (om du bruker frosne bær, pleier ikke jeg å bruke isbiter)

 

Topping:

-Banan

(kiwi, kokosflak, blåbær....)

 

Processed with VSCO with f2 preset

1. Ha blåbær, banan, vaniljesukker, yoghurt og melk i en blender og kjør det sammen til smoothien har en jevn konsistens. Om du bruker ferske blåbær kan du også ha oppi isbiter så smoothien blir kald og god. 

2. Hell smoothien over i to boller.

3. Kutt opp banan, eller den frukten du selv vil bruke som topping. Her er det bare fantasien som setter stopper for hva du kan toppe med. Vær kreativ.

 

Håper dere liker den, hva er deres favoritt smoothie bowl? 

oppskriften er hentet fra godt.no

Kylling m/Aioli 22.06.2016, kl. 11:00

Hellu i sommervarmen. Når det er ordentlig fint vær, sol og skikkelig varmt har jeg en tendens til å miste matlysten litt ekstra, så når det begynner å nærme seg middagstid står jeg alltid rett opp og ned uten noen ide om hva jeg kan lage. Her om dagen kom kjæresten med et forslag og resultatet ble himmelsk. Vi lagde baguetter med kylling og Aioli. Kjempeenkelt, fort gjort og helt nydelig smak. Alt du trenger er Kylling, Aioli, Baguetter, Salat og annet tilbehør etter ønske. Det er virkelig ikke noe hokus pokus, sett inn rundstykkene i ovnen. Kutt opp kylling og stek i små biter, bruk selvfølgelig litt krydder underveis i stekingen, vi brukte bare vanlig pepper og Himalaya salt. Når baguettene er ferdig kuttes de fint i to, legger på litt salat i bunn, deretter kylling og topper med Aioli. Et lite tips er å legge Aiolien i toppen av baguetten og ikke oppå kyllingen, da er det lettere å få det til å løsne fra kniven. Det var alt vi brukte. Lykke til! 

Processed with VSCO with f2 preset

⋅CHICKEN AIOLI SANDWICH⋅

Processed with VSCO with f2 preset    Processed with VSCO with f2 preset
 

dessert for two 26.02.2016, kl. 19:52

Morgenstund gir vann i munn. I dag stod jeg opp samtidig med Thor da han skulle på jobb. Planen var egentlig å legge meg igjen etter at han hadde dratt, men han hadde et poeng da han sa jeg heller burde nyte de siste timene med fri og gjøre noe istedefor å sove. Så da tok jeg meg en kopp kaffe, litt frokost og vips så var jeg faktsik lys våken. Når jeg hadde såpass god tid, tenke jeg å gjøre noe hyggelig for han til han kommer hjem til tomt hus etter jobb. Så jeg tok fatt og lagde litt gele. Det er super enkelt og samtidig utrolig godt. For ikke så lenge siden kjøpte jeg noen superskjønne former som jeg tenkte å teste ut. 

 

· PORSJONS GELE ·

- En geleboks i den smaken du måtte ønske, denne gangen brukte jeg sitron.

- 5dl vann

- Porsjonskopper, her kan du bruke hva du enn måtte ønske. Mine bokser er i papp, og er kjøpt på jernia. 

1. Kok opp 5dl vann, gjerne bittelitt mer siden noe fordamper så fort det begynner å koke. Når vannet koker tar du kjelen av platen. 2. Rist pakken med gele godt, og hell over i det varme vannet. 3. Rør godt rundt, ca 2 minutter til alt er godt blandet sammen. 4. Hell over i formene, og sett til kjøling i 4-6 timer. (mindre form, kortere kjøletid)

Processed with VSCOcam with f2 preset      Processed with VSCOcam with f2 preset

Årets første julebakst 10.12.2015, kl. 21:11

Hei!

En av tingene jeg gjerne ville gjøre i desember var å bake, og søndagen som var hadde vi vår første julebakst! Thor og jeg dro ned til mamma og pappa en tur og lagde Risboller Det er superenkelt å lage og smaker veldig godt! Vi er i allefall veldig glad i de, så jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere!

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Har dere smakt risbolle før? Hva synes dere?

-Tina

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits