tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

jente i forsvaret, min erfaring 29.02.2016, kl. 22:15

Hallo, jeg har skrevet litt om dette før men tenkte jeg skulle komme med et litt mer utfyllende innlegg om det å være jente i forsvaret. Jeg regner med at det er utrolig mange som sitter hjemme og lurer på akkurat de samme tingene som jeg lurte på da jeg skulle søke. Det er sikkert mange som sitter med usvarte spørsmål som kan gjøre så de ikke søker. I dette innlegget kommer jeg til å skrive om opplevelsen, det positive, men selvfølgelig sannheten om min opplevelse så langt. Jeg kommer ikke til å skrive om hvordan det er i forhold til det å ha kjæreste og jeg kommer ikke til å skrive om hvor sinnsykt hardt det til tider har vært. Det har jeg allerede skrevet et innlegg om, men dette er for de av dere som sitter å vurderer et år i forsvaret. 

Skal jeg eller skal jeg ikke? Jeg var veldig mye frem og tilbake med tanken om jeg skulle søke meg inn i forsvaret eller ikke. Nå høres jeg sikkert sykt gammel ut, men da jeg søkte var det ikke verneplikt for jenter, siden dette er helt nytt fra i år. Så for meg var det altså et valg. Da jeg var ferdig med videregående viste jeg ikke helt hva jeg ville gjøre, så jeg jobbet et år. Da var jeg usikker på om jeg skulle begynne på studier eller rett og slett gå inn i militæret. Den dag i dag er jeg veldig glad for at jeg valgte militæret, for de studiene jeg tenkte på for et år siden er ikke lenger noe jeg har lyst til. Så med et år i militæret fikk jeg enda ett år til å tenke på, samtidig som at jeg fikk ekstra studiepoeng og en opplevelse for livet. 

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset


Er jeg sterk nok, kommer jeg til å klare dette? Noe jeg var veldig redd for da jeg skulle søke var rett og slett om jeg var flink nok fysisk. Jeg hadde bestått styrkekravene og gjort det bra der, men allikevel. Det er noe annet å gjøre noen tester inne i et rom, enn å gå timesvis med tung sekk i skogen. Jeg tvilte utrolig mye på min egen styrke og utholdenhet, men bestemte meg allikevel for å prøve. En av de tingene jeg ville få ut av førstegangstjenesten var det å få kjenne på kroppen hvor langt du kan dytte deg selv når du tror du er tom for krefter. Og det har jeg virkelig fått kjenne på. 

Rekrutten. Det er begynnelsen på det hele. Det er den tiden hvor du er borte hjemmefra lenge uten å få perm. Det er den perioden hvor du er nederst på rangstigen og skal lære alt du må vite. Det er den perioden hvor kroppen din absolutt ikke er vandt til revelje, og fysisk tunge dager. Men det er også den perioden hvor du lærer så utorlig mye om å være soldat. Det er den perioden hvor du lærer å jobbe i en gruppe, like godt som du lærer å måtte jobbe alene. Det er den tiden hvor du uten å merke det selv, forandrer kroppen din, blir fysisk sterkere av å utfører alle øvelser i løpet av dagen. Det er også den perioden hvor du lærer å kjenne på smerte, men styre hodet ditt bort fra den. 

           Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with t1 preset

Du blir kastet ut i noe og du er helt alene, du føler at du skal komme inn i en gruppe hvor du ikke kjenner noen og du er den eneste som ikke har noen du kan falle tilbake på og føle deg trygg med. Det man glemmer er at nesten alle som sitter i samme rom som deg på innrykksdagen føler akkurat det samme som deg, og er minst like nervøse. Så blir du delt inn i rom, og du begynner å bli kjent med de du skal bo på rom med og lære å kjenne i 6 uker fremover. Da har du plutselig 6-8 andre du kan forholde deg til mens dere tusler rundt på leir og blir kjent med plassen. Jeg kom på rom med en annen jente, som jeg fant tonen med veldig fort. Man ble stort sett plassert minst to jenter sammen på rom, noe som er utrolig greit. Vi jenter liker oss godt med en makker av samme skjønn som går igjennom samme utfordringer som deg. 

"I forsvaret har vi ikke kvinner og menn, jenter og gutter, i forsvaret er dere alle soldater" Det var noe av det første vi fikk høre, og tro det eller ei, men det var sånn vi også ble behandlet. Det er ikke sånn at du får noe spesialbehandlig fordi du er jente, det kan du bare glemme. Men hvis det er det du forventer, har du også helt feil innstilling til å gå inn i forsvaret. Det er like store sekker, med akkurat likt innhold og vi går akkurat like langt alle sammen. For min del var det litt godt. Godt å ikke vite at du får spesialbehandling fordi du er jente. Vite at de ga deg de utfordingene fordi de viste du vill klare det, fordi det aller meste sitter i hodet. Og det er jo en god følelse å vite at du gjennomfører og mestrer det samme som guttene (som i naturen er større og sterkere) gjør. 

 Processed with VSCOcam with f2 preset  
 

Fysisk utvikling. Jeg startet med å fortelle at noe av det jeg var redd for var om jeg var sterk nok til å klare dette. Og det er utrolig hvor mye man utvikler seg fysisk uten helt å tenke over det. Vi hadde innlagte treningsøkter som selvfølgelig var obligatoriske. Da var det både styke og utholdenhet. Men i tillegg til dette kom all treningen du kanskje ikke så på som trening, men som definitivt gjorde størst forskjell. Marsjering i ugjevnt terreng med en storsekk på 25kg i vesentlig høyere tempo enn du vanligvis ville gått i. Dette var trening som jeg ikke tenkte over. Vi hadde en 3000m test på begynnelsen av rekrutten og i slutten før overføring. På den testen senket jeg tiden min på 3000 med 2,5 minutter!!! Og det var rett og slett fordi utholdenheten og kondisjonen min hadde blitt så sinnsykt mye bedre av all masjeringen. 

Når kroppen sier stopp og du må snu hodet. lueløp. Hele rekrutten går man egentlig innerst inne bare og venter på lueløpet, det berømte lueløpet man har hørt om. Den dagen det kom begynte vi dagen med 3000m test, etter trodde vi at vi skulle få skifte, men da var det hele plutselig i gang. Med 3000m ble det 14t uten mat, bare vann å drikke. Og vi gikk... vi gikk og gikk og gikk... og støtte på masse forskjellige oppgaver. På slutten går kroppen av seg selv om man er nødt til å holde hodet kaldt. Jeg skal innrømme at på et tidspunk gikk jeg på autopilot og plutselig tenkte jeg på hvor godt det hadde vært med en telefon hjemmefra, da presset det bak øynene og jeg måtte bare flytte fokus til noe annet med en eneste gang. Jeg var redd for hvordan det kom til å bli å være jente på lueløpet, rett og slett fordi vi er gjerne litt mindre enn gutta og det var mye fysisk tunge oppgaver vi møtte på. Men det sitter egentlig utrolig mye i hodet. Det er viljestyrke og muligheten til å omstille hjernen som får deg gjennom. Ikke det at du er sterk og tøff. 

    Processed with VSCOcam with f2 preset 

Kom gjerne med spørsmål, hvis det er noe dere lurer på og ikke fikk svar på! 

-Tina 

a quick hello 28.02.2016, kl. 21:54

Hello, i dag blir det et litt kort innlegg bare for å si hei til dere. Jeg driver å skriver på et innlegg som kommer en av de nærmeste dagene. I det skriver jeg om hvordan min erfaring som jente i forsvaret har vært så langt. Det er utrolig mye å skrive og tar derfor litt tid. Men jeg lover dere at det kommer ganske så snart. Trodde jeg skulle få det ferdig til i dag, derfor jeg ikke har lagt ut noe annet innlegg i dag, men så rakk jeg ikke det.

Nå er det bare noen få timer igjen til vi begynner på en ny uke. Det blir en uke med utrolig tidlige morgener for meg som er på beredskap. Så jeg håper denne uken går like fort som helgen har gått så blir jeg fort ferdig. I dag hadde jeg en tur oppe ved holmenkollen like etter at solen hadde stått opp og det var så utrolig nydelig.

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Pretty in pink 27.02.2016, kl. 19:31

Hei alle sammen, nå er jeg for fult i gang med b1 uken min. Den har begynt veldig rolig så langt, så jeg har vært heldig sånn sett. Det ble ikke så hard overgang fra vinterferie til beredskap. Før jeg dro inn fikset jeg neglene mine, jeg har lenge hatt lyst til å prøve gel nails, men har ikke kommet meg til noen som gjør det enda, så da ble det negler fra impress for denne gangen. Disse kjøpte jeg på Vitus apotek og det er utrolig hvor fine de er og hvor godt de faktisk sitter.

De er super enkle å sette på, det er en liten teipbit som sitter bak på hver negl som du river av. Så presser man neglen på og legger press på den en liten stund og vips så er du neglefin.

    

Hva synes dere, har dere prøvd impress før?

dessert for two 26.02.2016, kl. 19:52

Morgenstund gir vann i munn. I dag stod jeg opp samtidig med Thor da han skulle på jobb. Planen var egentlig å legge meg igjen etter at han hadde dratt, men han hadde et poeng da han sa jeg heller burde nyte de siste timene med fri og gjøre noe istedefor å sove. Så da tok jeg meg en kopp kaffe, litt frokost og vips så var jeg faktsik lys våken. Når jeg hadde såpass god tid, tenke jeg å gjøre noe hyggelig for han til han kommer hjem til tomt hus etter jobb. Så jeg tok fatt og lagde litt gele. Det er super enkelt og samtidig utrolig godt. For ikke så lenge siden kjøpte jeg noen superskjønne former som jeg tenkte å teste ut. 

 

· PORSJONS GELE ·

- En geleboks i den smaken du måtte ønske, denne gangen brukte jeg sitron.

- 5dl vann

- Porsjonskopper, her kan du bruke hva du enn måtte ønske. Mine bokser er i papp, og er kjøpt på jernia. 

1. Kok opp 5dl vann, gjerne bittelitt mer siden noe fordamper så fort det begynner å koke. Når vannet koker tar du kjelen av platen. 2. Rist pakken med gele godt, og hell over i det varme vannet. 3. Rør godt rundt, ca 2 minutter til alt er godt blandet sammen. 4. Hell over i formene, og sett til kjøling i 4-6 timer. (mindre form, kortere kjøletid)

Processed with VSCOcam with f2 preset      Processed with VSCOcam with f2 preset

New in: Mac lipstick 25.02.2016, kl. 22:31

Hallo, etter en lang siste "fridag" før beredskap. I dag har vært en utrolig lang dag. Jeg fikk sovet godt ut på morgenen, men resten av dagen gikk til jobbing på apoteket. I morgen er det tilbake til leir og en full b1 uke. Det er ikke noe tvil om at det kommer til å bli hardt å gå tilbake til fulle dager på leir, etter å ha hatt litt frihet her hjemme nesten en hel uke nå.. menmen

For god stund tilbake kjøpte jeg en lebestift fra Mac, som jeg helt har glemt å vise dere. Derfor tenkte jeg at på en dag som dette, hvor det ikke har skjedd noe merkbart å skrive om, passer det fint. Lebestiften jeg kjøpte er som sagt fra Mac og den er i Cremesheen serien, det jeg liker utrolig godt med denne serien er de nude fargene, samt at de gir utrolig mye fuktighet i tillegg til farge. Du får et flott resultat på leppene og de blir myke i tillegg. Fargen er creme cup, den er nude, med et hint av rosa. Så litt lysere enn min naturlige farge på leppene. Kjempefiin! I tillegg til den kjøpte jeg en primer også fra Mac. Den gjør leppene mye og fine, gjør så fargen sitter lengre og ikke minst lukter helt himmelsk! Disse to produktene er virkelig elsk, og anbefales! 

     Hva synes dere, har dere prøvd lebestiftene fra Mac?

DIY: Marble Macbook 25.02.2016, kl. 11:49

Hellu alle flotte. Nå i det siste har marmor blitt superpopulært og jeg har falt like mye for det som sikkert alle andre. Jeg synes det gjør enkle hvite kjedelige ting, mye mer spennende og utrolig fint. Da jeg var ute og shoppet med mamma fant vi dette i kontaktplast og er superglad for at jeg kjøpte det. Da jeg kom hjem, syntes selv kjæresten at det så utrolig stilig ut, så vi satte igang og gjorde macen min litt mer luksuriøs! 

 

· LUXURY MARBLE INTERIORS ·

Det du trenger er:

- Marmor kontaktplast (finnes på panduro, eller kan kjøpes på nett) 

- En god saks

- En skarp tapetkniv

1. Start med å vaske av gjenstanden du skal legge kontaktplasten på, tørk også av så det er helt tørt. 2. Mål opp litt for mye av kontaktplasten, så du har litt å gå på. 3. Legg plasten over fra 1 hjørne og oppover diagonalt, pass på å gjøre det sakte og passe på så det ikke blir lufbobler under plasten. 4. Bruk tapetkniven og kutt vekk det overflødige rundt. 

Hva synes dere, ble det ikke fint?

Sneak peek: Marble Macbook 24.02.2016, kl. 23:59

Hellu, i dag har jeg hatt første og eneste ordentlige fridag. Selvom jeg har vinterferie har jeg jobbet noen dager, og skal jobbe i morgen også. Men i dag har jeg hatt en hel dag fri. Det har vært så utrolig deilig, koste meg med en laaang frokost og litt tv-titting før jeg begynte å ordne litt i huset. I går kveld var vi i Oslo og hentet en tv-benk. Venninnen min Cecilie og kjæresten hadde kjøpt nytt, så vi var så heldig og arve det gamle. Så i dag har jeg vært handygirl og byttet tv-benk. Det ble utrolig fint, og det ble mye romsligere i stua, forhold til hvordan det var.


 

Mor-datter dag 23.02.2016, kl. 19:19

Hallo alle solstråler. I dag har vært en så fin dag, og dere får dagene til å skinne litt ekstra med de fine kommentarene dere kommer med. Som jeg skrev i går skulle jeg i dag ha en mor-datter dag, hvor jeg og mamma skulle ut og kose oss litt sammen. Det er jo ikke så mye tid til slikt ellers, så når jeg nå først hadde vinterferie og fri, passet det bra. 

Mamma skulle på en liten undersøkelse inne i Oslo like i nærheten av Sandvika storsenter. Det ble en utrolig koselig dag, vi fikk pratet masse, og ledd utrolig masse. Da vi var ute og kjørte på ukjente veier var vi virkelig to skruller på tur. Den ene gangen måtte vi to runder i rundkjøringen før vi fant ut hvilken vei vi skulle kjøre av på. Og da vi først kjørte av, var vi livredde for at vi kjørte av i motsatt kjørerettning. Du kan tro vi lo..hehe!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset     Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

En av grunnene til at mamma hadde lyst til å ha meg med ut på kosetur med shopping og lunsj på restaurant, var i bunn og grunn fordi det for det første er utrolig lenge siden vi hadde hatt tid sammen bare oss, og for det andre var hun klar over situasjonen jeg er i for tiden. For det å leve på forsvarslønnen er ikke så mye å skryte av. Da går ikke akkurat penge til nye ting til seg selv. Lite lønn i kombinasjon med det at du for en helt annen prioritering når du har flyttet for deg selv, gjør det vanskelig å unne seg så mye nytt hele tiden. 

Hun fortalte med at hun gjerne ville kjøpe noe til meg ettersom at hun vet jeg ikke kjøper noe særlig til meg selv for tiden. Jeg synes det var utrolig hyggelig, men merket at jeg holdt veldig igjen når jeg tittet på ting. Jeg fant ikke noe jeg følte jeg "fortjente" for en ny bukse, da kunne jeg heller få litt penger og fylle opp kjøleskapet litt mer. Om dere skjønner tankegangen. Det er nok lettere å forstå for de av dere som har flyttet hjemmefra. Vi ble gående rundt å titte, kose oss og så gikk vi innom en butikk som selger en lommebok jeg har hatt lyst på veldig lenge. Jeg viste mamma den, uten noe som helst hinting eller forventninger overhodet. Når jeg ikke fant noe annet jeg ønsket meg sa mamma at hun veldig gjerne ville kjøpe lommeboken til meg, siden jeg ikke fant meg noe annet. Det var utrolig koselig, jeg er super takknemlig og fornøyd. Så her er min nye herlighet<3

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset
Håper alle har hatt en fin dag i det nydelige været<3

all black 23.02.2016, kl. 01:00

Ikke veldig spennende blogging fra min side for tiden, til tross for at jeg faktisk har vinterferie. Selv om jeg har ferie, bruker jeg flere av dagene på jobbing. Det er rett og slett slik at jeg har så utrolig brukt for de ekstra kronene, spesilet med tanke på at det bare er to mnd. til gardeball. Det er virkelig noe jeg gleder meg så utrolig mye til. Det blir en helt spesiell opplevelse og jeg får ta med meg Thor på det. Men det koster, inngang, hotell og tilbehør. 

I morgen skal jeg ha en mor-datter dag. Det blir veldig koselig, lenge siden vi har hatt mer enn noen få timer sammen. Vi tenkte å ta oss en tur til sandvika storsenter, ettersom at de har en del butikker der, som de ikke har i nærheten her. Kanskje jeg finner noen gjemte skatter. Gleder meg i allefall veldig mye til litt tid med mamma. Dagens antrekk var stort sett svart, og derfor valgte jeg like gjerne å publisere bildene i svart/hvit. Hva synes dere?

  

· A GOOD DAY TO WEAR BLACK ·

Nelly wants februar 21.02.2016, kl. 23:41

Så mye fine ting... Nå er det vel ikke så lenge før solen titter frem og begynner å varme. Jeg gleder meg som en unge til våren og varmen kommer. Når man setter seg ned og drømmer om vår, drømmer man også om en liten forandring i klesskapet, jeg har funnet noen favoritter fra Nly akkurat nå. Ikke bare vår-plagg, er tross alt bare i februar enda. Håper dere liker det! 

   

Bukse HER , Tights HER , Body HER

  


Kjole HER , Kjole HER , Genser HER 

  


Undertøy Calvin Klein HER , BH HER , Nike t-skjorte HER

  

Skjerf HER , Veske HER , Armbånd HER 

Hva synes dere, noe dere likte?

Golden morning 21.02.2016, kl. 15:07

God morgen alle sammen! Eller det er vel kanskje ikke morgning lengre når klokken er tre, heh. Da vi våknet skinte solen inn vinduet, og det finnes ikke så veldig mye bedre start på dagen enn det. Man får virkelig mer energi i kroppen, så fort det er fint vær ute. Det er søndag, ingen spesielle planer, fri og fint vær. Kan man egentlig be om noe særlig mer? Håper alle får en fin søndag! 


 

new in: shoes 20.02.2016, kl. 22:21

Hei! Det er så sinnsykt deilig å ha ferie. Selv om jeg jobbet i dag, har jeg en helt annen følelse i kroppen, det er bare så sinnsykt deilig å gjøre noe litt annet etter lang tid med det samme. Det å stå opp i dag og kunne ha godt tid til å spise frokost med Thor igjen var veldig deilig. Dagen har egentlig stort sett gått til jobbing, litt ekstra jobbing må til, det er ikke akkurat bra lønn i forsvaret. Om man ikke bor hjemme er det mange utgifter, så da blir ikke alltid forsvarslønnen nok. 

* * * * * * 

Jeg sa i går at jeg skulle vise dere de nye skoene mine jeg ENDELIG har fått. Jeg har virkelig ventet lenge på disse skoene fra Bianco. Jeg fant dem og forelsket meg i dem allerede før nyttår, og det var da jeg spurte om de i butikken kunne bestille opp et par til meg, ettersom at de ikke hadde flere inne. At det skulle ta to måneder før jeg fikk dem hadde jeg ikke trodd, men den som venter på noe bra, venter ikke forgjeves. Nå er de endelig mine og jeg er superfornøyd. Det er vel det første ordentlige parret med høye fine støvletter jeg har. De er virkelig elsk, og jeg gleder meg til snøen forsvinner og jeg kan begynne å bruke dem. 

     

Hva synes dere, er de ikke fine?

vinterferie 19.02.2016, kl. 22:54

Vinterferieeee! En ting som har gått igjen i de siste 7 innleggene, er hvor godt det skal bli med vinterferie, og nå er den endelig her. Det skal bli så deilig å ikke stå opp klokken 4, i en hel uke. Jeg skal opp tidlig noen av dagene, ettersom at jeg har sagt ja til å jobbe noen dager av ferien. Jeg gleder meg til noen dager som ikke er helt like. Jeg gleder meg også til å få litt lengre dager med Thor. For ikke så lenge siden var jeg å hentet et par sko jeg kjøpte meg, som endelig hadde kommet. Jeg gleder meg skikkelig til å vise dere hvor fantastisk fine de er. Nå kobler jeg av og skal nyte første kvelden med fri. Potetgullposen er dratt frem, kosedressen er på og vi er klare for serie og film, så og si resten av kvelden! Håper alle får en super fredag!

En bra dag 18.02.2016, kl. 11:15

Hei! Denne dagen føler jeg blir bra. Det er så deilig når man kommer til torsdagen og vet at det bare er denne og en dag til så er det helg, og for min del enda bedre, nemlig ferie! Jeg våken uthvilt etter å ha sovet som en stein hjemme i min egen seng med kjæresten ved min side. I dag var også en dag hvor du føler du er treig, men så spiller klokken på lag med deg. Det er rart hvordan klokka kan gå så forskjellig fra morgen til morgen. I dag gikk den sakte, og jeg fikk god tid til alt jeg skulle før jeg gikk ut døren. Etterpå skal jeg være med Cecilie, det blir veldig koselig og jeg gleder meg veldig. Om jeg ikke tar helt feil blir det nok litt pretty little liars på oss, og kanakje noe baking. Vi finner alltid så mye godt vi har lyst til å prøve å lage, så når vi først er sammen må vi neaten bare gjøre det.

Har dere merket til det at klokken går forskjellig fra morgen til morgen?

Til min beste venninne! 17.02.2016, kl. 21:35

Hei! Jeg vil starte med å si at denne uken ble absolutt ikke som jeg hadde sett for meg. Det ble 2 kvelder på leir som var rimelig uventet. Mandagskvelden gikk til grundig vask av rommet. Grunndig vask i millitæret vil si vegger, tak, og alt annet du kan se og ta på. Og det skal skinne. Og i går kveld måtte vi hjelpe resten av troppen med å legge frem alt utstyr til lastebiler fordi det skulle mønstres i dag (Mønstring vil si at befalet kommer og sjekker at alt utstyr som skal være der er der). Det var utrolig mye utstyr som skulle ligge linet på milimeteren, så det tok med andre ord rimelig lang tid. Ettersom at dette var uventet fikk jeg ikke dratt med meg macen til leir, altså fikk ikke blogget noe. For å være helt ærlig har jeg vært helt kjørt etter de lange dagene, så jeg vet ikke om det hadde blitt noe særlig blogging om macen lå ved siden av meg en gang. Men nå er jeg hjemme igjen og er klar for en god natt søvn med kjæresten ved min side! 

En ting som var utrolig irriterende med å ikke få blogget spesielt på mandagen, var at min aller beste venninne hadde bursdag da, og jeg hadde lyst til å dedikere et innlegg i anledningen. Så litt på overtid, men her kommer

* * * * * * 

Til min beste venninne! 

Nå er du 21 år, jeg synes det er så sinnsykt rart at vi allerede har tippet over 20, og skal begynne livet skikkelig. En ting er å ha en haug med venner når man går på skolen. Da er det lett å holde kontakten og være gode venner ettersom at man ser hverandre hver dag. Men når skolen er over og man forsvinner forskjellige veier, er det lett å tenke på seg selv og sine nærmeste og man blir bare dårligere og dårligere på å holde kontakten med alle du var venner med på skolen. De få som blir igjen er de du ikke kan klare deg uten. Det betyr ikke at dere er nødt til å snakke sammen hver dag eller møtes hver dag, men det betyr at selv om man ikke har vært sammen på en stund, føles alt helt naturlig og man vet man kan stole på at personen er der om man trenger det. Sånn er det med deg! Vennskapet vårt er så utrolig spesielt. 

Vi gikk på samme skole lenge, og hang til  og med i samme gjeng en god stund, uten kanskje å legge merke til hvor mange likheter vi hadde. Men så plutselig en dag bare klikket vi, og noe så sinnsykt godt også! Det er ikke noe tvil om at etter turen vår sammen på Hove for mange år siden var vennskapet vårt i gang for godt. Vi hadde det utrolig morsomt sammen, og fant på mye tull, som i ettertid er blitt til gode minner! I tiden etter det har vi hatt utrolig mange koselige tider sammen, og flere skal det bli! 


 

Det har ikke alltid vært like lett, men vi har allikevel holdt sammen. Da jeg skulle inn i militæret følte jeg at nå blir virkelig vennskapet vårt satt på prøve. Den første tiden var utrolig vanskelig. Jeg var et stykke unna, sjeldent hjemme og hadde lite tilgang til mobil og pc. Jeg tror vi begge satt med mange forskjellige tanker oppi hodet på den tiden. Da vi endelig en dag fikk satt oss ned og snakket om det, var det som at 20 kilo ble løftet av skuldrene mine. Vi bestemte oss for at vi bare måtte få det til. 

Jeg beklager for hvor lite tilgjengelig jeg er nå som jeg er i militæret. Det er dager jeg vil være med deg og skal til å sende en melding, men ender opp med å dra hjem og sovne på sofaen i stede, fordi jeg rett og slett er utslitt. Jeg har vært gjennom en periode hvor jeg ikke har hatt noe særlig med overskudd, men jeg lover å gjøre opp for det! Nå begynner våren å titte frem og med lysere tider kommer forhåpentligvis overskuddet litt tilbake! For en ting er sikkert, det vi har kan ikke erstattes og derfor nekter jeg å miste det. I det siste har vi fått flere stunder sammen, og jeg setter så utrolig stor pris på det. Selv når vi bare sitter rett opp og ned i sofaen og snakker. Bare det å vite at vi alltid har hverandre uansett hva, er noe som er svært viktig for meg! Så med det min kjære, fine, vakre, venninne vil jeg ønske deg gratulerer så mye med 21-års dagen din som på mandag!! Gleder meg til mange flere stunder sammen med deg, jeg er utrolig glad i deg<3

 
 

Stuck på leir 16.02.2016, kl. 21:05

Hei! Nå er det andre dagen jeg er stuck på leir med kvelstjeneste. Begge dagene har det vært uventet så jeg har ikke macen med meg og får ikke laget noen fine innlegg. Det har blitt utrolig sene kvelder, og egentlig bare rett i dusjen og deretter senga så fort vi har vært ferdige! Men i morgen skal jeg forhåpentligvis hje igjen! Da blir det en skikkelig oppdatering, det lover jeg! Håper dere har hatt en fin start på uken! Nå er vi helt plutselig midt i uken og jeg er så sinnsykt klar for vinterferie nå! Vi snakkes senere!

Valentine's day 14.02.2016, kl. 22:17

Hei! I dag har det vært både Valentines og morsdag. Litt trist at det måtte havne på samme dag, men jeg fikk halve dagen med mamma og halve dagen med kjæresten. Vi gjør i grunn ikke så veldig mye ut av Valentines dagen, annet enn å tilbringe den sammen, kose oss og ha det hyggelig. Jeg fikk i tillegg en nydelig bukett med roser av Thor, så de står og lyser opp vinduskarmen vår. 

 
 

Til den jeg elsker

Noe av det viktigste vi har er å sette pris på hverandre. Sette pris på de små tingene som gjør at hverdagen blir ekstra bra. Jeg elsker de dagene vi klarer dette maksimalt. Vi har opplevd så utrolig mye sammen, reis og opplevd ting, og mer skal det bli. Det er noe spesielt som skjer med oss når vi reiser, og jeg sitter bare og tripper av lyst til å reise nye steder med deg. Du har lært meg å se på meg selv på en helt annen måte enn jeg gjorde før, og du bringer frem noe i meg jeg ikke før har kjent noe særlig på. Selv etter de dagene hvor jeg kommer hjem og er grinete siden jeg er så utrolig sliten, legger du deg inntil meg og holder rundt meg. Det er jeg så utrolig takknemlig for! Kjære Thor, jeg gleder meg til tiden fremover, Jeg elsker deg!♥

Hvordan har deres Valentines dag vært?♥

-Tina

syv favoritter 12.02.2016, kl. 19:50

Hei! De siste dagene har vært lange og hektiske, men da blir det ekstra godt når helgen først kommer. Fredagskvelden er her og jeg er så klar for å ta det med ro. I morgen blir det feiring av Cecilie som har bursdag, så det gleder jeg meg til! Jeg tenkte jeg skulle komme med ni favoritter til dere, håper dere liker innlegget! 

Favorittmat: Jeg er et skikkelig matvrak, jeg har utrolig mange favoritter. Jeg har alltid vært veldig glad i grøt, så hvis jeg jobber og skal kjøpe meg noe mat, blir det gjerne fjordlands risengrynsgrøt! I tillegg til det har jeg og Thor virkelig fått skikkelig dilla på Tikka Masala. På blant annet kiwi får man kjøpt en sort boks med alt du trenger for å lage den nydelige tikka masalaen. Alt du trenger i tillegg er kylling, og eventuelt nan brød. 

Favorittapp: For ikke så lenge siden kom jeg over en app som heter Been. Det er en app som er perfekt for alle som liker å reise, eller gjerne vil planlegge hvor de skal reise neste gang. Man kan nemlig markere alle plassene man har vært på kartet. Det er veldig morsomt og kunne følge med på hvor man har vært. Men det er nok ikke den appen jeg bruker mest, det blir nok Instagram. 

Favorittfoundation: Dette har jeg skrevet et innlegg om tidligere, jeg har prøvd utrolig mange forskjellige foundations, men den jeg bruker nå må være en all time favorite. Den er fra Urban Decay, og er virkelig fantastisk. Den er super lett, bra dekkevne og varer hele dagen. Så den anbefales på det sterkeste. 

Favorittparfyme: Sommeren for to år siden var Thor og jeg i USA, da kjøpte jeg meg, Chanel Mademoiselle. Den lukter kjempegodt, og den har jeg brukt siden. Men til jul fikk jeg en ny parfyme av Thor, den heter Tommy girl og er fra Hilfiger. Jeg er avhengig og får ikke nok av parfymer. 

Favorittserie: Nok et supervanskelig spørsmål. Det finnes ikke stort bedre enn å krype ned i sofaen under et pledd og kose seg med en serie. Jeg klarer rett og slett ikke å velge en enkelt serie som favoritt. Men noen av de jeg har vært stor fan av i løpet av årene er: Frustrerte Fruer, One Three Hill, Chuck, 24, Vampire Diaries, empire, pretty little liars, Criminal minds... det var de jeg kom på i farten. 

Favorittby: hmm... Må nok kanskje si Berlin i førjulstiden. Alle julemarkedene gjorde så det ble helt magisk å være der. På den lille helgen Thor og jeg var der, var vi innom tre forskjellige julemarked og koste oss. Vi kom virkelig i julestemning.

Favorittdrikke: Kakao. Det er jo selvfølgelig på en kald dag det er best, men jeg er virkelig glad i kakao, spesielt med krem..mmmm

 

Håper dere har hatt en fin fredag så langt!!♥

funny hair, dont care 10.02.2016, kl. 22:33

Hei! Onsdag og halvveis i denne uken, bare to dager igjen til helg. Det veldig deilig at dagene går så fort, når denne uken er ferdig er det bare neste uke igjen så har jeg vinterferie!! I går sovnet jeg på sofaen ved siden av Thor ganske tidlig, og sovnet med en gang så fort jeg kom meg inn i senga også. Da jeg våknet i dag tidlig var jeg mer uthvilt enn jeg har vært på lenge. Jeg var rask opp av sengen og fikk derfor ekstra god tid til å pakke sakene mine og fikse ansikt og hår. Jeg gikk til bussen, vanligvis er det kappgang eller lett jogging..heh! Så denne dagen startet veldig bra. Det var veldig mye å gjøre på slottet i dag så det var absolutt riktig dag og ha litt energi på. 

Nå har jeg sovet halvannen time på sofaen igjen, ikke særlig spennende selskap for Thor, men ettersom at jeg kommer senere hjem disse dagen får han bare finne seg i det. Han koser seg med ps4 og facetime med en kompis. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle blogge om i dag, men kom over noen bilder jeg tok i Januar. Jeg hadde fri en lørdag, var alene hjemme og brukte tiden på å leke med håret. Det er så utrolig mange bilder rundt om på nettet for tiden med bilde av jenter med fletter. Så det var noe jeg hadde lyst til å prøve. Det gikk helt greit å flette høyre siden, den er jeg vandt med å flette til vanlig, men venstresiden ble ikke like bra så.. no judging allowed. 

I tillegg til de morsomme flettene, lagde jeg flette på bare den ene siden og lagde litt hentesveis. Det var gjort litt fort så ble ikke så veldig bra, men med riktig sminke og riktig klær tror jeg dette hadde vært en stilig frisyre å bruke om man skal ut og være litt pyntet. Da får man en litt tøff badass look! 

Hva synes dere om bildene? Har dere hatt en fin dag?♥

-Tina

10 TING JEG VIL GJØRE I FEBRUAR 09.02.2016, kl. 21:09

Hei! I dag har vært en utrolig lang dag på slottet, så jeg var ikke hjemme før ganske sent. Det er så sinnsykt deilig å tenke på at det ikke er så altfor lenge til vinterferie... JA JEG HAR VINTERFERIE. Det blir virkelig fantastisk. Få litt mer enn bare to hele dager i uka og gjøre noe på. Jeg gleder meg noe helt sykt til å ha flere fulle dager å kunne gjøre noe på. Vi er godt inne i Februar allerede, og jeg vil som jeg gjorde i forrige måned komme med noen mål for denne måneden. Ettersom at jeg begynte med dette ganske sent i Januar var det ikke alt jeg fikk gjennomført, så jeg velger derfor å ta det med meg til Februar. 

 

10 TING JEG VIL GJØRE I FEBRUAR

1. Bli flinkere med bloggen. Det er definitivt noe jeg vil ta med meg inn i Februar. Det er bare nå på slutten av januar starten av februar at jeg har hatt noen dager uten blogging, og det er rett og slett fordi jeg har vært på beredskap og ligget død med forkjølelse. Jeg vil absolutt bli flinkere til å planlegge innleggene så det blir mer variert. 

2. Ta mer og bedre bilder. Jeg har utrolig lyst på nytt og mer praktisk kamera. For tiden bruker jeg Nikon D5000, et kjempebra speilrefleks kamera som jeg er superfornøyd med. Det eneste problemet er at det er utrolig stort og dra med seg om man skal noe. Hadde vært mye enklere med et mindre kamera. Venninnen min Cecilie kjøpte seg nylig Olympus Pen e-pl7, som jeg har siklet på så utrolig lenge... vi får se hva tiden bringer. 

3. Spare penger. Jeg vil bli flinkere på å spare litt penger hver mnd. Det er utrolig vanskelig med den lønnen jeg har i forsvaret, men nå har jeg valgt og jobbe en del lørdager i tillegg, så da blir det litt ekstra. Jeg har så utrolig lyst til å få til en skikkelig opplevelsesreise sammen med Thor når jeg er ferdig i militæret. Så da er det bare å spare. 

4. LEGGE MEG! Jeg er seriøst nødt til å bli flinkere til å legge meg. Og jeg må bli flinkere til å legge meg uten Thor..hehe! Ettersom at han skal opp ganske mye senere enn meg om morgenene trenger han ikke legge seg like tidlig som meg, noe jeg synes er utrolig kjedelig. Jeg hater å legge meg i senga vår alene, og jeg sover så mye bedre med han inntil meg, men så klart skal han få sitte oppe lengre enn til 9 om kvelden. Så jeg må rett og slett bli flinkere til å legge meg alene, sånn man gjorde når man var liten..heh

5. Være blid og ikke la andres humør påvirke meg. Jeg er som regel i godt humør, men har så utrolig lett for å bli smittet av andres humør. Et eksempel er når jeg kommer om morgenen på leir og er våken, opplagt, i godt humør og vil snakke. Når jeg da møter to stykker med øreplugger i ørene, som er klare for en rolig morgen uten skravling, blir jeg stående stille og mister litt den gode energien.. ikke noe å klage på de jeg møter, det er tross alt klokken 6 om morgenen. 

6. Drikke mere vann har jeg blitt flinkere til, men jeg vil fortsatt ha dette som et punkt ettersom at jeg merker så sinnsykt stor forskjell på de dagene jeg har vært flink til å drikke vann og ikke. Jeg får veldig lett vondt i hodet, så det sier seg selv at jeg er nødt til å drikke mer vann. 

7. Lage mer varierte middager. Det er også noe som kommer til å bli lettere når jeg ikke tilbringer hele dagen i militæret og bare noen få timer hjemme. Men får nå tenker jeg heller å fokusere litt på helgene. Kanskje få til noen hjemmelagde retter fra bunnen av når vi først har tid og ressurser til det. 

8. Sette opp en liste over ting jeg ønsker meg. Jeg kommer over så sinnsykt mange ting jeg ønsker meg, men selvfølgelig ikke har råd til at the moment. Så jeg vil lage meg en drømme liste, så kan jeg unne meg noe av det jeg ønsker meg etterhvert som jeg har overskudd i økonomien. 

9. Finne ut hva jeg skal studere til høsten. Det er virkelig noe jeg er nødt til, og herregud så vanskelig det er!

10. Bli flinkere med å komme med positive kommentarer og komplementer til kjæresten. Det er lett å gli inn i et gammelt ekteskaps forhold når man flytter sammen, så det er viktig og holde på den romantiske delen, som gjør at man blir litt ekstra glad i hverdagen sammen. 

Håper dere likte punktene, hva har dere som mål i Februar?♥

-Tina

My weekend 09.02.2016, kl. 05:46

Hei! Jeg beklager for at det ikke ble noe blogging i helgen, men ettersom at det var en stund siden jeg haddr vært hjemme og sett kjæresten ville jeg heller tilbringe tid med han enn å sitte å taste på en mac. Jeg skjønner ikke hvor det ble av helgen, den ble bare borte. Det har sikker mye å gjøre med at jeg jobbet lørdagen, da får man ikke akkurat mye helg, men det må til innimellom.

 

Det var fantastisk deilig å komme hjem og kunne holde rundt han igjen. Fredag ble rett og slett bare avslapping og kos, vi lagde taco, så litt på empire og sovnet på sofaen begge to. Lørdag skulle jeg jobbe fra 10-18. Og vi hadde avtalt at Thor skulle komme å hente meg når jeg sluttet. Plutselig dukket han opp på jobb klokken 4, og mamma insisterte på å gi oss en konvolutt. Inni lå et kort hvor det stod at hun og pappa syntes vi fortjente litt tid sammen når jeg først hadde fri, så ho skulle jobbe de to siste timene for meg, også fikk vi en middag på deres regning ute en plass. Det var så utrolig koselig!! Så da ble det peppes og Ride Along 2! Hysterisk morsom til tider, så en veldig bra dag!

 

Søndagen var det fastelavens og vi dro på middag til mamma og pappa. Der fikk vi wok, og fastelavensboller. Da vi kom hjem så vi filmen "the intern" har dere sett den? Den var utrolig fin, veldig koselig historie og også veldig morsom, den anbefales virkelig.

I går lagde vi noe nytt til middag. Akkurat nå husker jeg ikke helt hva det het, men det kunne minne litt om taco. Det var minilomper som man stekte/varmet i stekepannen. Fyllet var, kylling (revet som pulled pork) men en saus blanding som fulgte med, salat, avokado, rømme og en saus som også fulgte med. Vi toppet det også med korriander. Første lompa var litt spesiell på smak, men herregud så godt det ble så fort man begynte på andre lompa!

Q/A 06.02.2016, kl. 02:00

Hei! Beklager super sent innlegg, det ble mer fokus på å kose seg med kjæresten da jeg endelig kom meg hjem! I går svarte jeg på halvparten av spørsmålene og skulle egentlig komme med resten i et eget innlegg, men jeg bestemte meg for heller å samle alle spørsmålene og svarene i dette innlegget. Det betyr at dere som var innom og tittet tidligere har allerede lest de 15 første. Men nå er altså resten også her. Håper dere liker det og at dere har hatt en fin kveld!

 

30 SPØRSMÅL OG SVAR

1. Hvor gammel er du? Ble 21, i begynnelsen av Januar. Synes det er skikkelig rart hvor fort tiden går, jeg er 21 allerede liksom!!

2. Hvor høy er du? Litt usikker, men tror jeg er 1.69 Det er en stund siden jeg har målt meg, men tror uansett ikke jeg har vokst så mye siden sist jeg målte meg.

3. Stjernetegn? Steinbukken. Det sies at mange kvinnelige steinbukker er karrierekvinner, så vi får se da!

4. Når står du opp i hverdagen? Nå som jeg er i militæret er det revelje 06:00, sover jeg hjemme står jeg opp 04:10. Tidlig oppe med andre ord!!

5. Og i helgene? I helge elsker jeg å få sove ut, men sove ut kan bety at jeg våkner uthvilt av meg selv rundt 9-10 tiden. Vi har veldig sjeldent på alarm i helgene, det finnes ikke bedre enn å bli vekket når du er uthvilt!

6. Favorittsang akkurat nå? Akkurat nå går sangene fra serien Empire på repeat for min del. Jeg har virkelig forelsket meg i serien, og sangene er bare helt fantastiske. Det ligger utrolig mye mening i tekstene og det er mye man kan relatere til sitt eget liv. De siste dagene har "Good enough" med Jussie Smollet vært en jeg har hørt mye på.

7. Har du tatoveringer? Niks, men har veldig lyst på!

8. Hva var det siste du spiste? Sjokolade^^

9. Hva var det siste du drakk? Melk fra en sånn liten melkekartong vi fikk på barneskolen. Det blir gitt ut sånne melk til kveldsmaten på leir. 

10. En hemmelighet om deg? hmm... Det er vel ikke noen stor hemmelighet, men omtrent ingen som vet det. Jeg har alle planer for en tatovering klar, så venter egentlig bare på å tørre å hoppe i det og fullføre.

11. Har du noen gang vært forelsket? Jeg vil si jeg er det nå! Jeg har aldri kjent på følelsen å elske en annen person før jeg ble sammen med Thor. Selv med han tok det laaang tid før jeg var sikker på at jeg virkelig elsket han og turte å si det!

12. Hvilken farge har du på tannbørsten din? Nå har jeg nettopp byttet tannbørste ettersom at jeg har vært syk, men nå begynner å føle meg litt bedre. Så for tiden er det Lilla. Men jeg har alltid hatt rosa så bytter vel tilbake ved neste bytte. 

13. Hva hører du på akkurat nå? Vifta rett over hodet mitt, den er så sinnsykt irriterende!!!

14. Er det noen du savner? Kjæresten!!! men jeg skal hjem i morgen!!! 

15. Favoritt quote? "Hvis alle i hele verden var blinde, hvem hadde du imponert." synes den er veldig fin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16. Høy eller lav musikk? Hvis jeg er sammen med noen blir det litt vanskelig å holde en normal samtale med høy musikk, men om jeg sitter alene i for eksempel bilen er det garantert høyt. Jeg elsker å skru på sanger jeg liker på full guffe og synge med for full hals. Kanskje kommer det noen små dansebevegelser også.

17. Hvor drar du når du er trist? Når jeg er trist søker jeg gjerne tilflukt i armkroken til kjæresten, eller jeg kan ta meg turen ned til mamma. Jeg har egentlig vært en person som gjerne holder det litt inni meg og sitter å tenker mye i stedenfor å snakke med noen om det, så noen ganger er det godt å gå en plass hvor du er helt alene. 

18. Favoritt farge? Jeg har egentlig aldri klart å svare på dette spørsmålet for jeg liker utrolig mange og har ikke en favoritt. Men om jeg måtte velge ville det blitt brun og lyse blå/rosa. 

19. Hvem snakket du med sist? Jeg sendte sist melding til kjæresten, men snakket sist med mamma på telefonen. 

20. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? Garantert en ferie, lang ferie med Thor en eller annen eksotisk og varm plass. Det hadde virkelig vært helt himmelsk, men vi må nok vente til jeg er ferdig i militæret, for her er det ikke mye langfri. 

21. Hva var det siste du kjøpte? Det siste jeg kjøpte var faktisk noe så kjedelig som buss- og båtbillett hjem. Hvis vi tenker ting så var det siste jeg kjøpte meg en ny lebestift fra MAC, som jeg har tenkt til å vise dere ganske så snart!

22. Hva står det på den siste SMS-en du sendte? Den var ikke så veldig spennende, så der står det bare "Okai, jeg er på bussen nå. På Granholt:)"

23. Hva skal du til helgen? I morgen skal jeg jobbe en liten stund og etter det er det nok ren avslapping. Jeg er enda ikke helt frisk så det er viktig at jeg prøver å få slappet mest mulig av og kommet meg, hvis ikke blir det enda en hard uke. Vi blir nok å fortsette å se litt på Empire også, det er så utrolig braa!!

24. Drømmereisemål? Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å dra på safari i Afrika. Og når man titter rundt på blogger og Instagram for tiden så virker det som at alle drar på slike turer. Så en safaritur til Afrika er nok drømmereisen akkurat nå. 

25. Hvordan er du som venn? Dette burde vel egentlig noen av vennene mine svart på, men jeg vil si jeg er snill, omtenksom, ærlig, oppriktig og teit rundt mine aller beste venner. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

26. Hva holder deg våken om natta? Hodet mitt, hvis jeg setter igang og begynner å tenke, kan jeg bli liggende lenge. Enten jeg tenker på noe jeg burde gjort, men har glemt. Eller om jeg bare ligger og funderer over livet. Hunden til de vi leier hos har også holdt meg våken noen netter. 

27. Hvilken TV-serie følger du med på? Nå har det seg sånn at jeg ikke får fulgt med på noe som går på tv ettersom at jeg har så varierte tider å være hjemme på. Men som dere som følger med på bloggen min sikkert har fått med dere, følger kjæresten og jeg for tiden med på Empire (viaplay) Sinnsykt bra serie, anbefales på det sterkeste!

28. Hvilken bok leste du sist? Den boken jeg leste sist var "Bli best på mental trening". Veldig lærerik bok som virkelig setter igang hodet!

29. Hva er ditt skjulte talent? Haha, jeg har svært få talenter. En morsom ting jeg kan er å lage en ganske spesiell lyd med munnen, men det er kanskje ikke et talent? 

30. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? Legge macen ned ved siden av sengen, og falle i dyp søvn. 

Freeeeeedag 05.02.2016, kl. 10:20

Hei!

Endelig er det fredag, i dag skal jeg hjem til kjæresten og jeg gleder meg så mye at jeg vet ikke hvilket ben jeg skal stå på! Det høres sikkert skikkelig teit ut ettersom at jeg bare har vært bort i 9 dager, men når jeg i tillegg har vært syk føles det som at jeg har vært borte i en evighet! Jeg skal legge ut resten av Q/A senere i dag, men ville bare titt innom og vise den fantastisk fine himmelen og usikten fra holmenkollen i dag tidlig! Ha en super fredag!

Q/A del 1 04.02.2016, kl. 21:44

Hei! Nok en dag unnagjort, nå er det bare morgendagen igjen så er det friii!! Jeg kan rett og slett nesten ikke vente på å komme hjem og legge meg i armene på Thor! Gleder meg så sinnsykt mye. Jeg kunne sikkert skrevet et helt innlegg om hvor mye jeg gleder meg til endelig å komme hjem, men det ville blitt utrolig ensformig og kjedelig for dere å lese. Så derfor tenkte jeg heller å lage et innlegg som gjorde at dere kunne bli litt bedre kjent med meg. Håper dere liker innlegget! 

 

30 SPØRSMÅL OG SVAR DEL 1

1. Hvor gammel er du? Ble 21, i begynnelsen av Januar. Synes det er skikkelig rart hvor fort tiden går, jeg er 21 allerede liksom!!

2. Hvor høy er du? Litt usikker, men tror jeg er 1.69 Det er en stund siden jeg har målt meg, men tror uansett ikke jeg har vokst så mye siden sist jeg målte meg.

3. Stjernetegn? Steinbukken. Det sies at mange kvinnelige steinbukker er karrierekvinner, så vi får se da!

4. Når står du opp i hverdagen? Nå som jeg er i militæret er det revelje 06:00, sover jeg hjemme står jeg opp 04:10. Tidlig oppe med andre ord!!

5. Og i helgene? I helge elsker jeg å få sove ut, men sove ut kan bety at jeg våkner uthvilt av meg selv rundt 9-10 tiden. Vi har veldig sjeldent på alarm i helgene, det finnes ikke bedre enn å bli vekket når du er uthvilt!

6. Favorittsang akkurat nå? Akkurat nå går sangene fra serien Empire på repeat for min del. Jeg har virkelig forelsket meg i serien, og sangene er bare helt fantastiske. Det ligger utrolig mye mening i tekstene og det er mye man kan relatere til sitt eget liv. De siste dagene har "Good enough" med Jussie Smollet vært en jeg har hørt mye på.

7. Har du tatoveringer? Niks, men har veldig lyst på!

8. Hva var det siste du spiste? Sjokolade^^

9. Hva var det siste du drakk? Melk fra en sånn liten melkekartong vi fikk på barneskolen. Det blir gitt ut sånne melk til kveldsmaten på leir. 

10. En hemmelighet om deg? hmm... Det er vel ikke noen stor hemmelighet, men omtrent ingen som vet det. Jeg har alle planer for en tatovering klar, så venter egentlig bare på å tørre å hoppe i det og fullføre.

11. Har du noen gang vært forelsket? Jeg vil si jeg er det nå! Jeg har aldri kjent på følelsen å elske en annen person før jeg ble sammen med Thor. Selv med han tok det laaang tid før jeg var sikker på at jeg virkelig elsket han og turte å si det!

12. Hvilken farge har du på tannbørsten din? Nå har jeg nettopp byttet tannbørste ettersom at jeg har vært syk, men nå begynner å føle meg litt bedre. Så for tiden er det Lilla. Men jeg har alltid hatt rosa så bytter vel tilbake ved neste bytte. 

13. Hva hører du på akkurat nå? Vifta rett over hodet mitt, den er så sinnsykt irriterende!!!

14. Er det noen du savner? Kjæresten!!! men jeg skal hjem i morgen!!! 

15. Favoritt quote? "Hvis alle i hele verden var blinde, hvem hadde du imponert." synes den er veldig fin!

 

Beklager, men ettersom at jeg plutselig fikk beskjed om at jeg måtte opp sinnsykt mye tidligere rakk jeg ikke fullføre alle spørsmålene. Derfor blir det 15 i dag og 15 i morgen! Håper dere likte det og titter innom i morgen for å se de 15 siste. Om det er noe annet dere lurer på er det bare å spørre! 

Hello.. 03.02.2016, kl. 21:15

Hei! Hvis dere leste innlegget i går vet dere at jeg ikke hadde en super dag, men alt er bedre i dag. Jeg var helt ødelagt da jeg la meg så jeg sovnet som en stein. La meg enda litt tidligere enn jeg har gjort de andre dagene og våknet derfor hakket mer uthvilt. Har absolutt planer om å legge meg tidlig i dag også! Innlegget i går var litt tungt å skrive og var sikkert mer godt for meg å få ut enn interessant for dere å lese. Det var bare så utrolig godt å få bruke bloggen til det jeg i utgangspunktet startet den for. Jeg startet bloggen da jeg gikk inn i militæret, nettopp for å ha en plass å skrive ut tankene mine. Slippe å sitte med tusen tanker inni hodet mitt, det hjelper så utrolig mye å enten snakke med noen, eller få skrevet det ned. 

Det blir ikke noe langt innlegg i dag, jeg ville bare titte innom og si hei til dere. Jeg sitter å svarer på spørsmål for morgendagens innlegg. Så hvis dere vil bli enda litt bedre kjent med meg er det bare å ta turen innom bloggen i morgen! Håper dere alle har hatt en fin lille lørdag, nå er det bare to dager igjen så er det HELG!! Noen andre enn meg som gleder seg til helg?♥

 

-Tina

I dag sa det stopp... 02.02.2016, kl. 21:33

I dag klarte jeg ikke mer... Som dere vet har jeg vært syk siden forrige mandag. Tett i hele hodet, rennende nese, slim i brystet og en hoste som i noen dager var konstant. Jeg kunne nesten ikke prate uten å hoste. Det var utrolig slitsomt og gjorde så jeg ble liggende på leir Torsdag og Fredag. Jeg følte meg litt bedre etter å ha sovet ut i to dager, men fortsatt ikke bra, og hosten var der enda. Allikevel i visshet om at det skulle bli en nokså rolig helg dro jeg ned på slottet på fredagen og tok over som B1 (Beredskap). Lørdagen og Søndagen var det veldig stille og jeg følte meg også disse dagene ganske mye bedre..

Så kom mandagen.. Jeg kjente godt at det ble slitsomt å hoppe inn i en full dag igjen, ikke bare var det full dag fra 07:15-16:00 med vanlige plikter på slottet, men siden jeg var b1, ble jeg værende på slottet til litt over 7. Den som er på beredskap blir alltid igjen lengre utover kvelden tilfelle noe skulle skje. Da jeg kom på leir var jeg nokså død, hoppet fort i dusjen før jeg gikk rett til senga. 

Allerede i dag var det tyngre å stå opp. Det ble en sinnsykt lang mandag, og kroppen min var absolutt ikke noe bedre. Jeg har hostet mer i dag, blir fortere varm og det er en konstant kiling i halsen min, som gjør at jeg vil hoste for å få den bort. Da alle de andre hadde dratt og jeg satt igjen på slottet kunne jeg senke skuldrene litt og lene meg tilbake i sofaen. Jeg trengte ikke klistre på et smil for ikke å virke irritert og lei, jeg trengte ikke sprette opp når det var tid for å gå postrunden, jeg la meg litt tilbake og kjente at jeg klarte å slappe av. Så fikk jeg en tur ut til Skaugum. Jeg var i bunn og grunn klar ettersom at jeg viste jeg kunne dra rett til leir når jeg var ferdig. Bare denne siste turen så fikk jeg komme på leir å slappe av. 

Turen inn startet dårlig ettersom at jeg ble stående i kø, og brukte 15min fra slottet og ut på motorveien bare. Det var lite som skulle til for å irritere meg. Heldigvis hadde jeg mamma på høyttaler, vi snakket hele veien til Skaugum, så jeg fikk noe annet en kø å tenke på når jeg kjørte dit. Da jeg kom frem klistret jeg på meg et smil og leverte alt som skulle leveres før jeg slang meg i bilen og startet turen tilbake mot leir. På vei hjem skrudde jeg først på musikk ganske høyt for å slippe å sitte med tankene mine, bare sitte høre på musikken. Men etterhvert sendte Thor melding og lurte på noe, så det endte opp med at vi satt på Facetime, så lot jeg mobilen stå så han så meg og hørte meg. Om jeg ikke husker helt feil tror jeg noe av det første jeg sa til han var at jeg er ganske sliten så er ikke meningen å høre irritert ut i stemmen. Det tok ikke mer enn et spørsmål om noe jeg hadde glemt å gjøre kvelden før til, for at jeg hevet stemmen min og hadde en kranglete tone mot han. Da sa han bare at han hørte jeg var irritert så han ville heller ringe tilbake senere, og jeg var så klar over selv hvor dritt jeg var men jeg ville ikke legge på. Så vi ble sittende litt i stillhet før jeg sprakk. Tårene stod i frontruta, jeg hikstet frem en unnskyldning og resten av turen tilbake til leir gråt jeg. 

Jeg er så sliten. Jeg er sliten i hodet og jeg er sliten i kroppen. En ting er at sykdommen tærer noe sinnsykt på kroppen og rett og slett tømmer deg for energi. En annen ting er når du ikke har noen som helst mulighet til å snu om tankene i hodet fra negative til positive. Jeg holdt meg sterk i hele går. Jeg holdt meg sterk hele tiden mens de andre var på slottet i dag, jeg holdt meg sterk da jeg snakket med mamma og møtte de på Skaugum. Jeg prøvde å holde meg sterk da jeg snakket med Thor, men plutselig klarte jeg ikke mer. Og med Thor er det greit å slippe seg løs, ikke trenge å putte på et smil når jeg heller vil brase ut i gråt. Jeg ville bare hjem. Ha armene til Thor rundt meg, å bare gi meg selv lov til å føle meg svak. Tom for alt overskudd, tom for energi, bare vise ovenfor meg selv at jeg faktisk ikke har mer å gi. 

Det var så sinnsykt mye som gikk igjennom hodet mitt den lille turen fra jeg begynte å snakke med Thor, til jeg parkerte på leir. Jeg tenkte på hvordan jeg for det første absolutt ikke er i form enda, og at jeg lurer meg selv til å tro jeg kan gjøre alt med lik effektivitet og overskudd som når jeg er frisk. Jeg tenkte på hvordan fristene for å søke studier er så sinnsykt nære og jeg har ikke peiling på hva jeg skal søke. Jeg tenker på hvor sinnsykt slitsomt det har vært hittil i forsvaret økonomisk. Alt jeg betaler privat, og hvor lite jeg klarer å spare, hver mnd. går akkurat. Jeg tenker på hvordan det vil bli hvis jeg som voksen får en jobb som ikke betaler bedre enn at jeg har akkurat nok hver mnd. Jeg tenker på hvor lei jeg er av det samme mønsteret hver dag. (ikke misforstå, jeg liker hverdagene på slottet, stillingen jeg har kjempegodt og trives veldig) men jeg begynner å bli lei av at hver dag er lik. Jeg begynner å bli lei og sliten av reising, tidlig på morgenen og sent på kvelden. Jeg begynner å bli lei av å se så lite til Thor, forhold til hva jeg ønsker! Jeg er lei av å kjenne på utmattelsen som sniker seg innpå meg hver gang jeg tillater meg selv å senke skuldrene. Jeg er veldig sliten og i dag klarte jeg rett og slett ikke mer...

-Tina

february 1th 01.02.2016, kl. 21:55

Hei! Er det sant? Er Januar virkelig over? Jeg har nevnt det mye i det siste men jeg klarer virkelig ikke å forstå hva som skjer med tiden. I går fikk jeg meg et lite sjokk, på slutten av dagen fikk jeg plutselig melding av Djuice at jeg hadde brukt opp mobildataen min. Jeg tenkte bare faen, allerede, hvordan skal dette gå, vi er jo nettopp begynt på mnd. Så gikk det plutselig opp for meg at dagen etter, altså i dag var en ny mnd. Skikkelig surrealistisk opplevelse.

 
 

Nå er det ny måned, ny uke og vi er klare for nye opplevelser. Her om dagen hørte jeg noe merkelig på radioen. Uansett hva du ser på eller hvor du ser så ser du alltid nesen din. Hjernen vår filtrerer den bort, så vi ikke fokuserer på den eller i det hele tatt legger merke til den. Nå som jeg har gjort dere oppmerksomme på det kan jeg vedde på at at dere legger godt merke til det i noen minutter.. det gjorde i alle fall jeg. I tillegg til å prøve å se alle plasser rundt meg for å sjekke om det virkelig var sant. Jeg håper dere alle har hatt en super første Februar og koser dere resten av kvelden!♥

-Tina

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits