tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

Take control 29.06.2016, kl. 11:38

Ny dag, nye muligheter. Det er på tide å begynne å ta kontroll over eget liv. Gjøre noe med det som ikke er bra, det man ikke er fornøyd med og gjøre hverdagen enda litt lysere. Ta trening for eksempel. Da jeg var ferdige med forsvaret var jeg klar for å komme ut og få skikkelig rutiner på mat og trening igjen. Jeg har enda ikke kommet meg på et treningssenter eller begynt skikkelig på matfronten. Det er så lite som egentlig skal til, men det å begynne er virkelig vanskelig. Et lite hinder kan gjøre så du detter av, sånn som forrige uke. Jeg var klar for å begynne for fult mandagen som var, men så ble jeg syk over helgen, og fant ut at hvis jeg begynner halvveis kommer det ikke til å bli noe bra så jeg drøyer det heller til neste uke. Men hvorfor er det egentlig sånn at man er nødt til å begynne en mandag? Ny uke ny start?

Jeg er nødt til å bli flinkere til å presse meg selv i gang, ikke bare på treningen men generelt. Sånn som i dag, jeg var våken klokken ni, og jeg sitter enda på sofaen, har ikke kommet meg ut av pysjen en gang. Hvis jeg vil ha noen endring, er jeg nødt til å begynne med meg selv. Jeg sier ikke at man ikke skal ta seg tid til å slappe av sånn som jeg har gjort i dag, for avslapping trengs en gang i blant. Men igjen, jeg kan ikke forvente å se noen forskjell på noen punkter om ikke jeg begynner å gjøre noen endringer i rutinene. Hva gjør dere for å komme skikkelig i gang om morgenene, og få ting gjort? 

 Processed with VSCO with f2 preset

Når er det nok? 28.06.2016, kl. 17:48

Når er det man ikke lenger skal høre etter? Når er det man ikke lenger skal ta innover seg? Er det når man begynner å tro alt som blir sagt, er det ikke da litt for sent. Hvor langt kan ting gå, før det er for sent å snu, begynne på nytt, ta tak. Det er vanskelig å begynne på nytt når ikke begge parter er villig til å gi 100% slipp på alt det som har skjedd tidligere. Alt av små feil, blir plutselig så stort. Men er det ikke menneskelig å gjøre feil? Har man ikke alltid fått høre at man skal prøve, og hvis du feiler første gange så prøv igjen... og igjen og igjen til du greier det. Hva om man prøver, feiler og ikke får flere forsøk. Hvordan skal ting da bli bedre? Er det det man kaller å gi opp.. Når man ikke lengre er villig til å prøve flere ganger fordi sist gikk det dårlig?

Når du kommer til det punktet, hva gjør du da for å snu det? Jobber med deg selv, alene, sammen. Det er bare så fryktelig tungt å føle at man er alene om å ville endre ting på en skikkelig måte. Tungt å sitte med følelsen av at det bare er du som må endre alt det du gjør feil, selv når du vet at det blir gjort feil på begge sider. Tungt og alltid være den som gir seg i en krangel, fordi den andre er sterkere. Tungt å føle seg maktesløs når alt man vil er å få ting på skinner igjen. Gjør jeg virkelig så mye feil, gjør jeg virkelig så mye feil at alt det gode jeg gjør ikke blir lagt merke til? Hvordan er det egentlig mulig? Når er det egentlig nok?

If you feel like crying 27.06.2016, kl. 18:54

Uæææ... Jeg er en person som er lettrørt det skal jeg innrømme, men denne filmen fikk selv kjæresten til å slippe løs en tåre. Fy fader for en nydelig film. Hvis dere ikke har hørt om den og bestemmer dere for å se traileren først så IKKE se hele, stopp litt før, for traileren røper litt. Filmen heter Miracles from Heaven, og handler om en liten jente som våkner en natt med veldige magesmerter. De aner ikke hva som gjør at hun har så vondt og heller ingen leger klarer å finne ut helt hva det er. Ved å oppsøke en spesialist finner de ut at hun lider av en sjelden fordøyelses sykdom. Mer vil jeg egentlig ikke si, for det beste er å oppleve filmen uten å ha sett eller hørt for mye på forhånd. 

Som at handlingen ikke er sterk nok i seg selv, er filmen basert på en sann historie. Jeg er som sagt en person som blir lett rørt, men at jeg skulle sitte å gråte med igjennom en hel film, no joke. Jeg gråt seriøst nesten gjennom hele filmen, det hadde jeg ikke trodd. Og selv kjæresten var blank i øynene de fleste gangene jeg tittet bort på han i løpet av filmen. Så med andre ord, hvis du føler for å bare slippe løs litt følelser og trenger å lette litt på trykket innvendig, sett på denne filmen så får du en grunn til å gråte. 

Larvik 26.06.2016, kl. 16:50

Hellu, denne helgen har vi vært på en liten utflukt. Kjæresten har jobbet på en bil som skulle være med å kjøre løp nede i Larvik. Planen var egentlig at bare han skulle ned fredagskvelden og komme hjemme lørdagskvelden. Men så fant vi ut at det hadde vært koselig å dra sammen på en liten utflukt. Så fredags kveld i halv 10-10 tiden begynte vi å kjøre nedover. På grunn av litt feilkjøring, var vi ikke fremme på hytta før i halv 2 tiden. Da var det rett i seng for kjæresten skulle nemlig opp igjen klokken 6, så lite søvn med andre ord. Jeg fikk derimot sovet litt lengre og kom kjørende etter i 10-11 tiden. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset    Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset   Processed with VSCO with f2 preset    Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset    Processed with VSCO with f2 preset

Det var en utrolig koselig tur. Vi hadde strålende vær på lørdagen, sola skinte og det var 25,5 grader hele tiden mens vi var ute. På vei hjem stoppet vi innom Max i drammen og fikk i oss litt mat og luksus shake. Da vi kom hjem i går ettermiddag sluknet vi begge ganske fort på sofaen. Alt i alt en veldig hyggelig tur, deilig å endelig ha muligheten til å gjøre litt spontane ting som det sammen igjen. 

   Processed with VSCO with f2 preset

Woke up like this 24.06.2016, kl. 18:44

Æææææ.... Denne natten har vært helt grusom. Jeg vet ikke om jeg har sovet noe i det hele tatt, har bare snudd på meg og hostet. I halv 5 tiden måtte jeg gå ut og legge meg på sofaen for ikke å vekke kjæresten som skulle tidlig på jobb. Det er utrolig hvor irriterende det er å hoste hele tiden, jeg merker kroppen min er helt død. Lite søvn og konstant hosting gjør meg helt ødelagt. Selv om jeg egentlig bare ville forbli i sengen resten av dagen og bare bli frisk har jeg gjort en god del ting jeg har hatt på planen en stund. Nå som jeg har fått hentet ut litt hostesaft, kjenner jeg litt forskjell. Håper jeg blir bedre så fort som mulig. 

Kjæresten jobber på en bil som skal være med i racing nede i Larvik i helgen. Så i kveld tar vi kjøreturen nedover mot Larvik hvor vi skal bo på en hytte og forhåpentligvis kose oss litt i kveld før den store løpsdagen i morgen. Kjæresten har jobbet lange dager i det siste og jeg merker jeg blir utrolig selskapssyk når jeg sitter hjemme. Jeg har heldigvis hatt mye å gjøre de siste dagene, men jeg gleder meg til å få litt skikkelig ferie sammen med han. Vi har ikke tenkt  oss til utlandet nå i sommer, men vi har allikevel noen store planer, så jeg gleder meg virkelig til ferien sammen. Nå skal jeg lage med litt Indisk Tikka Masala, og kose meg med det alene, heh.. det høres ut som et skikkelig patetisk og ensomt liv.. men sånn er det å være syk. Bedre å holde seg litt for seg selv og ikke smitte alle rundt seg. Ha en fin fredag alle! 

Processed with VSCO with f2 preset   Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset 

NEW IN: Summer look 23.06.2016, kl. 11:18

Her om dagen hadde jeg en liten handletur alene. Nå som sommeren for fulgt er i gang og jeg er ferdig i uniform var det på tide å få noe nytt og sommerlig i klesskapet. Så mye salg som det er rundt om kring nå er det vanskelig å holde igjen. I dag våknet jeg opp til nydelig vær så nå skal jeg ut å nyte været. 

Processed with VSCO with f2 preset  Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset  Processed with VSCO with f2 preset

Kylling m/Aioli 22.06.2016, kl. 11:00

Hellu i sommervarmen. Når det er ordentlig fint vær, sol og skikkelig varmt har jeg en tendens til å miste matlysten litt ekstra, så når det begynner å nærme seg middagstid står jeg alltid rett opp og ned uten noen ide om hva jeg kan lage. Her om dagen kom kjæresten med et forslag og resultatet ble himmelsk. Vi lagde baguetter med kylling og Aioli. Kjempeenkelt, fort gjort og helt nydelig smak. Alt du trenger er Kylling, Aioli, Baguetter, Salat og annet tilbehør etter ønske. Det er virkelig ikke noe hokus pokus, sett inn rundstykkene i ovnen. Kutt opp kylling og stek i små biter, bruk selvfølgelig litt krydder underveis i stekingen, vi brukte bare vanlig pepper og Himalaya salt. Når baguettene er ferdig kuttes de fint i to, legger på litt salat i bunn, deretter kylling og topper med Aioli. Et lite tips er å legge Aiolien i toppen av baguetten og ikke oppå kyllingen, da er det lettere å få det til å løsne fra kniven. Det var alt vi brukte. Lykke til! 

Processed with VSCO with f2 preset

⋅CHICKEN AIOLI SANDWICH⋅

Processed with VSCO with f2 preset    Processed with VSCO with f2 preset
 

I´m done 21.06.2016, kl. 12:09

Herregud...Det har gått et år og jeg er ferdig i militæret. Fredag var aller siste dagen i militæret, jeg kan ikke fatte at det hele er over og at jeg har vært inne et år. Selv nå 4 dager senere har det enda ikke gått helt opp for meg at jeg ikke skal inn igjen. Ikke skal møte alle de herlige personene jeg har vært så heldig å bli kjent med. Ikke ned på slottet å jobbe. Det er virkelig ikke gått opp for meg. Det var vært bra, tungt og helt utrolig lærerikt. Det har vært et helt fantastisk år, med mange opplevelser jeg kommer til å husker resten av livet. Så takk for alt jeg har opplevd, takk for alt jeg har lært, takk for alle de herlige menneskene jeg har møtt!

Processed with VSCO with b1 preset

Min herlige Mali ♥

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset     Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with b1 preset    Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with f2 preset
 

Noen ganger er jeg helt tom 11.06.2016, kl. 16:03

Noen ganger er jeg helt tom.. Det er så utrolig mye jeg skulle ha gjort men blir bare sittende rett opp og ned fordi jeg ikke vet helt hvor jeg skal begynne. Jeg kan bli sittende dønn stille i sofaen å bare stirre ut i luften, uten noen hensikt. Føle meg helt tom. Ikke mer å gi, ikke noe ønske om å gjøre noe, bare sitte der å se minuttene, og timene gå. Det er hardt og det er vanskelig. Det er hele tiden forventninger til hvordan du skal være, oppføre deg og strekke til. Forventninger fra alle kanter samtidig. Man blir sittende med følelsen av å ikke strekke til på noe som helst plan, og i tillegg virker det som at alle andre rundt deg klarer det så godt. 

Jeg føler til tider at jeg er i en evig drakamp, mellom venner, familie, jobb og kjæreste. Og midt oppi alt dette skal du ha tid til deg selv? Hvordan klarer alle det så fint, også er det så fryktelig vanskelig for meg? Det er noe av det som gjør ting 10 ganger verre, følelsen av at alle andre får det til, bare ikke meg. Enkelte ganger skulle jeg ønske jeg var alene. Virkelig helt alene, ingen familie, ingen venner, ingen kjæreste. Ingen kjente som har forventninger til meg. Bare gjøre akkurat det som faller seg inn der og da, og ikke få noen konsekvenser. Andre ganger skulle jeg ønske jeg hadde flere rundt meg. Glemmer det jeg har og ønsker mer. 

Noen ganger er jeg utslitt. Da vet jeg at det ikke er lett for andre å forholde seg til meg, men jeg prøver mitt beste å kun la det gå utover meg selv. Men når man konstant har folk rundt seg som vil vite hvordan du har det, blir det et press. Jeg har det i bunn og grunn bra, og jeg vil ikke at andre skal vite om problemer som surrer oppi hodet mitt eller befinner seg i min hverdag. Man ønsker at de rundt deg skal se at du får til alt. Får til livet på alle stadier. At du lever opp til forventningene på alle plan. Er det ikke derfor vi kun legger ut det aller fineste bildet på Instagram, etter å ha brukt sikkert femten minutter på å finne en vinkel som får deg til å se best mulig ut? 

Størst av alt er kanskje presset fra meg selv. Jeg har alltid hatt skyhøye forventninger til meg selv, spesielt når det kommer til skole. Jeg var rett og slett bare nødt til å gjøre det bra, eller kanskje også best. En konstant underliggende konkurranse for å passe på at jeg ikke er dårligere enn noen andre. Det presset er som en støvsuger. Den suger ut all energi fra kroppen, for så fort jeg ikke presterer optimalt, kommer skuffelsen. Da kan jeg gå helt nedenunder på innsiden, men må allikevel klistre på et smil, for at ingen skal se hva jeg egentlig tenker og føler. 

Jeg kunne sikkert sittet å skrevet om dette i flere timer til. Bare sitte å la tankene fly og fingrene løpe over tastaturet. Dette innlegget var nok mest for meg selv. Bare for å få det ut, få sagt det en gang for alle. Selv om ting ser bra ut, selv om det kan se ut som at jeg har levd opp til alle forventninger, er det kun en fasade. Og alt for mange, inkludert meg selv, gjemmer seg bak denne fasaden. Hvis dere faktisk har tatt dere tid til å lese hele innlegget, så takker jeg dere. Kanskje dere har noen egne tanker rundt akkurat dette, eller kanskje til og med kjenner dere igjen?

Siste dag 09.06.2016, kl. 21:33

Hellu, i morgen er min aller siste dag på slottet. Neste uke skal vi bare være på leir å levere inn alt av utstyr. Vi er endelig ferdig med både dimme tester og mønstring av utstyr så bare innleveringer stort sett som gjenstår. Etter dagen på slottet i morgen er det dimmefest. Nå begynner det virkelig å nærme seg slutten, bare 1 uke igjen... Håper siste uken går fort, nå er jeg virkelig klar for å bli sivil igjen, men jeg skal nyte det, for etter en liten stund kommer jeg vel til å savne mye av det. 

       

10 DTD 07.06.2016, kl. 22:16

Herregud i dag er det 10 dager til dim. 10 dager til jeg er ferdig med førstegangstjenesten på 1 år. De siste ukene har bare forduftet, tiden har gått så sinnsykt fort. Jeg har virkelig delte meninger rundt det å bli ferdig. Jeg gleder meg fryktelig mye til å komme tilbake til en egen rutine på måltider og trening. Jeg gleder meg også noe helt sykt til å kunne gjøre hva jeg vil en formiddag/ettermiddag eller kveld. Være mer med vennene jeg har hjemme. Jeg gleder meg til å slippe å gå i en bokse av ull i 25 grader, men heller kunne hoppe i bikini og dra ned på stranda med venner. Allikevel gruer jeg meg også. Gruer meg til å si hade til alle de herlige menneskene man er blitt kjent med, forlate samholdet og tilhørigheten du føler på i en tropp. Og jeg gruer meg til å slutte på Slottet. Alle menneskene der er så utrolig hyggelige. 

I morgen er det dimmetester på starten av dagen. Ved starten av rekrutten ble vi testet i noen basis styrkeøvelser i tillegg til 3000, dette skal vi også testes i nå før dim. Det blir superspennende. Ikke bare har jeg hatt en tjeneste hvor jeg har kjørt ekstremt mye bil, men jeg er i tillegg støl i absolutt hele kroppen etter årets første wakeboard tur på søndagen, så dette gruer jeg meg litt til kjenner jeg. Jeg får gjøre mitt beste å være fornøyd med det, så får jeg heller sette meg høyere mål etter sommerferien, da jeg kan få igjen litt rutine på treningen. 

Processed with VSCO with b1 preset

Wakeboard 05.06.2016, kl. 22:41

Da var helgen over og vi gjør oss klare for en ny uke. Dette er første helgen jeg føler jeg har hatt skikkelig fri og fått gjort mye, på veldig veldig lenge. Dagen i dag var en perfekt avslutning på dagen, og jeg har kost meg kjempemasse. Vi dro ned en liten time på stranden før vi dro ut en gjeng i båt og tilbrakte resten av dagen ute på havet. Båt, is, musikk, wakeboard, gode venner, kjæresten, sol og sommer! Rett og slett den perfekte avslutningen på helgen! 

Processed with VSCO with f2 preset    Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset
 

13 Hours: Secret Soldiers of Benghazi 05.06.2016, kl. 11:00

I går så vi tidenes film. Det begynner å bli en stund siden sist jeg så en film som var så bra som denne. Den gikk virkelig inn på meg og minuttene etter filmen surret tankene noe fryktelig. Filmen vi så var 13 Hours: The secret soldiers of Benghazi. Kort fortalt handler den om det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya som en kveld blir angrepet av en gruppe terrorister. En amerikansk ambassadør befinner seg på stedet og det blir sendt en gruppe på 6 spesialtrente soldater for å hente han trygt ut. 

Filmen er basert på en sann historie. Hendelsen var i 2012 så ikke så altfor langt tilbake i tid. Allerede fra starten får man vite en del informasjon, blant annet at denne filmen er basert på en virkelig hendelse. Det å vite dette fra begynnelsen gjør at alt blir veldig mye mer følelsesladd enn hvis man hadde sett en film som er fiksjon. Vi blir kjent med de forskjellige sentrale personene i filmene og får vite litt om livet de forlater for å dra ned å være til hjelp i Benghazi, og bare det å se hva de etterlater seg hjemme for kanskje å ikke komme tilbake til er tøft. 

Jeg tror dette er første gang jeg ser en krigsfilm etter at jeg kom inn i militæret, i alle fall første virkelighetsnære krigsfilm. Det gjorde inntrykk når man kjenner igjen mye etter hva man har lært på øvelser vi har vært på. Det er helt fryktelig å sitte og kjenne seg igjen av noen av tingene, bare at man vet at det jeg har vært igjennom var øvelse, for disse guttene er det liv eller død. Det er noen ting i filmen som også satt seg fast, blant annet når en av de seks soldatene begynner å snakke om hvorvidt det er verdt å ofre alt det han har hjemme mot å være i en krig han egentlig ikke hadde treng å være i, kjempet en krig han i utgangspunktet ikke skjønte bakgrunnen av, i et land han egentlig ikke hadde noe tilknytting til eller brydde seg noe særlig om. 

Alt i alt en helt sykt rørende film. Veldig virkelighetsnært og følelsesladd. Det er helt uvirkelig å sitte etter filmen å tenke på at dette er hverdagen til mange mennesker her i verden. Fy fader så heldige vi er, og enda er vi ikke fornøyde? Om dere ikke har sett filmen, sett den som neste film dere skal se, jeg lover dere en god opplevelse! 

For en herlig dag 05.06.2016, kl. 00:47

For en dag, føler jeg har fått gjort så utrolig mye! Startet dagen med jobbing på apoteket, jeg gruet meg relativt mye ettersom at det var helt blå himmel, sol og varmt. Men dagen gikk veldig fort siden jeg sluttet 4, så da var det rett hjem og kose seg i finværet. Da jeg kom hjem tok Thor og jeg en liten løpetur og en liten styrkeøkt i varmen, før vi tok oss turen ned til stranden. Strandturen ble for min del årets første bad i Norge. Vil ikke akkurat kalle det varmt, men det var nok lunket til at vi tok noen svømmetak og et lite hopp fra stupebrettet! 

Processed with VSCO with f2 preset    Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset  Processed with VSCO with f2 preset

Hello fresh 04.06.2016, kl. 11:00

Jeg fikk endelig kommet meg til Cecilie og tatt etterveksten. Det var virkelig på tide! 

 Processed with VSCO with f2 preset

God start på helgen! 

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Sprek slutt på uka 03.06.2016, kl. 23:07

Heeelg!! Endelig var fredagen her og helgen var endelig i gang. Denne uken har gått så utrolig fort, og herregud for et vær. Jeg blir rimelig misunnelig når jeg ser alle som ligger og soler seg midt på dagen, mens jeg går rundt i en bukse av ull. MEN nå er det bare 14 dager igjen så er jeg ferdig. Herregud!! På torsdag bestemte jeg meg for å være litt sprek og ta turen opp til Holmenkollen. Absolutt ikke beste dagen å løpe, for fy søren så varmt det var. Allikevel veldig deilig når man kom seg til toppen! Tenkte å få noen få turer til opp til kollen før jeg dimmer. Finnes ikke så veldig mye bedre enn den følelsen du blir sittende med når du har slitt deg oppover veldig lenge og endelig når toppen. Håper alle koser seg og får en fantastisk helg.. jeg blir stående inne i nesten hele morgen på jobb, så dere får kose dere på stranda, dere som har fri. 

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset 

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits