tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

Dag 4: første dag med uniform 31.07.2015, kl. 23:14

I dag var første dagen med uniform, det var utrolig morsomt. Alt ble veldig mye mer ordentlig og så mye proffere ut. Jeg sa jeg skulle legge ut bilde av meg i uniform i dag! Men i dag fikk vi ikke ha med mobilen, eller det vil si fra og med i dag får vi ikke ha mobilen når vi er i tjeneste! Det vil si, ikke noe særlig muligheter for å ta bilder annet enn på kveldstid. All fritid på kvelden i dag gikk til å lage perfekte brettekanter i skapet! Ting skal virkelig se bra ut!

Vi hadde også mønstring av alle klærne og uniformene vi fikk utdelt dagen før, i dag. Det vil si, alle stiller i uniform på oppstillingsplass. Der får vi beskjed om hva vi skal ta på oss av andre klær og hvor lang tid vi fikk på å skifte. Og det var ekstremt mye som skulle på, på ekstremt liten tid! Så det ble løping opp og ned trapper veldig lenge. Det var også slik at om noen kom etter at tiden var gått ut måtte vi som allerede var nede på plassen stå i ferdigstilling (litt som planken bare med strake armer og at du da har håndflatene i bakken) og vi måtte også ta pushup. Så det ble ikke populært å komme for sent.

Som sagt var det første dagen uten muligheten til å ha mobil, altså kunne snakke med kjæresten. Det var veldig rart, for så fort vi fikk litt pause var det stort sett det jeg tenkte på og hadde lyst til. Men det var helt fantastisk å komme inn på rommet etter en hel dag og finne en superlang melding fra kjæresten!?? så man lærer virkelig å sette pris på den tiden man har til å snakke med de man er glad i!

Her ser dere hvordan skapet ble seende ut:

Dag 3: vi fikk ting 30.07.2015, kl. 23:17

I dag har vært en tung men morsom dag! Etter frokost og strekking av seng var det 3km mars til depoet hvor vi hentet det aller meste av utstyr. Det ble mye venting men er kanskje ikke så rart når 94 stykker skal ha en totalt stappet bag med klær og utstyr, samt en sekk, gevær, og en pose! Alt dette ble bært tilbake til leiren hvor vi pakket ut alt på gresset og hadde mønstring. (Dvs. Fenrik står i midten av en diger firkant og roper opp to og to ting som alle skal holde opp og putte i bag) dette brukte vi 1 og 1/2 time på i sola! Resten av dagen har også gått til å motta utstyr og pakke det fint inn i skapet! I morgen skal vi få på oss uniform, det gleder jeg meg til! Da blir ting med en gang litt mer profesjonelt!

Over til følelsene mine! Nei, det er ikke blitt noe lettere å være borte fra Thor enda! Jeg ligger å tenker utrolig mye om kveldene, og jeg vet jeg ikke er alene om det! Det er ikke noe tvil om at det er vanskelig å være borte fra en person du har vært sammensmed hver eneste dag så utrolig lenge. Det er så mange som sier at det blir lettere med tiden, og jeg håper virkelig det. Men det er vanskelig å kjenne på den følelsen når dagene er så utrolig lange her, da blir ukene lange og tiden mellom hver gang vi ser hverandre blir enda lengre! Jeg ligger å teller dager til første perm og kan nesten ikke vente på å få komme hjem til gutten min! Jeg elsker deg! ??

I morgen kommer bilde av uniform mest sannsynlig så følg med:)

Dag 2: den store ventedagen 29.07.2015, kl. 23:04

I dag var nok en dag med utrolig mye venting! Det var virkelig ikke en super natt, sov minimalt, lå å tenkte utrolig mye gjennom hele natten, men det gikk fremdeles fint å å stå opp 06:00! Et kvarter senere var sengene strukket og vi var klare for frokost. Etter frokost begynte ventingen og en lang rekke med ting som skulle gjøres. Vaksine, blodprøver, tannlegesjekk og bilde til idkort! Mellom de forskjellige postene ble det utrolig mye venting.. Men det er vel ikke annet å forvente de første dagene. Vi har også hatt en del SLO (sluttet orden) lett forklart skriking og tramping i takt! Egentlig veldig morsomt men utrolig mye mer slitsomt enn hva man tror!

Som sagt sov jeg ikke mye i natt, tankene gikk hjem til Thor! Håper jeg får sove litt bedre i natt! Fikk nettopp vite at det blir perm 14. Og delte det med Thor! Så det gleder jeg meg utrolig nye til??

Nå er det nattinatt, i morgen får vi uniform, da blir det sikkert et bilde!:)

Den verste dagen 28.07.2015, kl. 22:30

Hei!

I går kveld og i dag tidlig er noe av det aller verste jeg har vært med på så lenge jeg kan huske! Når det først gikk opp for meg at jeg virkelig skulle dra fra Thor og være borte i minst tre uker uten å få se han, holde han og kose med han... Det gjorde så jeg virkelig gikk nedenom og hjem igjen! Tårene stoppet ikke å renne. Og hvis jeg først slutten å gråte, var det bare et blikk fra Thor så begynte jeg igjen!! Da mamma og pappa stod utenfor med bilen for å hente meg, hulket jeg og så fort jeg var kommet inn i bilen hulket jeg meg i søvn. Jeg var rimelig utmattet etter kvelden før og morgenen, for jeg våknet ikke før vi var like utenfor terningmoen militærleir her på Elverum!

Dagen har vært utrolig lang, mye venting og utenom det stort sett bare basic informasjon og omvisning av området. Jeg havnet på rom med tre gutter og en jente. Jeg kommer veldig godt overens med Mina, jenta på rommet! Ho har også en kjæreste som sitter hjemme så vi er i samme situasjon og kan snakke om det. Da kan jeg syte til henne over hvor mye jeg savner kjæresten og ho vil forstå det. Etter en utrolig lang dag tar jeg nå senga, før vi blir vekket 06:00! Så nå trenger jeg å sove!

 

-Tina

Pakket og klar (eller)? 28.07.2015, kl. 00:05

Hei! 

Jeg skrev tidligere i dag at jeg skulle skrive et lengre innlegg om hvorfor jeg ikke klarte sove mer i dag tidlig. Da Thor dro på jobb satte jeg på alarm en time senere. Jeg har til vanlig ingen problem med å sove lenger om morgenen, men i dag gikk det bare ikke. Jeg ble liggende å tenke på at dette er siste dagen vi har sammen, og at jeg faktisk drar i morgen tidlig. Det er så rart, for de siste dagene så har jeg tenk "å, nå skal jeg snart inn! Det begynner virkelig å nærme seg" Men jeg har allikevel ikke hatt følelsen av at det virkelig skjer NÅ, det har vært mer som om at det er noe som kommer om noen uker... ikke i morgen! Jeg tror ikke at dette er noe man klarer å forberede seg noe særlig på, det bare kommer, og det kommer til å bli kjempe annerledes. 

Selvfølgelig gleder jeg meg til militæret. Jeg gleder meg til å oppleve alt det morsomme du ikke vanligvis opplever hver dag, jeg gleder meg til å oppleve alle de tingene vennene mine som allerede har vært inne forteller om. Jeg gleder meg ekstremt til å se hvor mye jeg kan presse kroppen min, når jeg tror den er tom for krefter, lære meg å kjenne meg selv på en annen måte. Og hvis jeg får muligheten til å ta noen fag, så gleder jeg meg faktisk til å kommer tilbake til "skolebenken". Jeg har bare jobbet nå i 1 år og tro det eller ei, jeg savner skolen litt.. med andre ord, får jeg muligheten til å ta fag så er jeg motivert. Så det er utrolig mye jeg gleder meg til, men jeg kan ikke legge skjul på at det er en god del ting jeg gruer meg til også! 

Thor.. ja, jeg gruer meg til å dra fra kjæresten min! I begynnelsen av Juni flyttet vi sammen etter å ha vært sammen nå i 1 og 1/2 år. Vi har ikke bodd lenge sammen, men de to månedene vi har bodd sammen har vi vært rundt hverandre hver eneste dag. Det kommer derfor til å bli utrolig annerledes og ikke få sett han før første perm som er tidligst om tre uker. Mange tenker sikkert at "herregud, det er jo bare tre uker, det kommer til å gå kjempefort" og ja jeg håper virkelig det går kjempefort, for jeg gruer meg som bare det. 

Det er rart hvordan man kan bli avhengig av en annen person, det er til og med rart å skrive det! Men uansett hvor rart det er så er det faktisk sant. Jeg vet det kanskje ikke er så bra, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg er ganske avhengig av Thor. Det kan ha mye å gjøre med at jeg har funnet en fantastisk person som liker meg for akkurat den jeg er. Vi kan gå fra å være superteite sammen, til å ha alvorlige samtaler. Han har hjulpet meg utrolig mye i perioder hvor jeg har trengt noen å snakke med, og det er en helt fantastisk følelse å ha en kjæreste som også er den perfekte venn. Det høres sikker utrolig cheesy og klisje ut, men det er sant, jeg kan snakke med han om hva enn det måtte være og han har alltid noe smart, betryggende, hjelpsomt eller omsorgsfullt å si. Jeg sitter bare å smiler nå jeg skriver om han, for han er virkelig det beste som har hendt meg og jeg elsker han. Det er det som gjør "bare" tre uker til noen veldig lange tre uker. 

 

   

Etter de tre ukene, blir det forhåpentligvis oftere, og jeg er ikke lengre unna enn Elverum, litt over 2 timer unna så det er veldig deilig. Og så fort jeg er ferdig med rekrutten skal jeg til Oslo, og har muligheten til å reise hjem hver helg!! Jeg håper at dette året bare gjør oss sterkere, at vi klarer å gjøre ting hver for oss, og sette pris på den tiden vi får sammen underveis, til 1 år er gått og vi begge har funnet ut hva vi vil med jobb og utdanning. Jeg gleder meg til å kjenne på den gjensynsgleden man får etter å ha vært borte fra hverandre en stund.. for den er ikke tilstede like ofte når man bor sammen, og ser hverandre hver dag. 

Så jeg tror den perfekte beskrivelsen på hva jeg føler forholdt til militæret nå er at jeg grugleder meg, haha! Nå skal jeg begynne å legge frem alt jeg trenger og skal ha med meg, sånn at når Thor kommer hjem kan vi bruke den siste tiden vi har på å kose oss sammen! Og der begynte tårene å renne, fader assa! Jeg trodde liksom jeg skulle klare meg gjennom hele innlegget, men da jeg innså at vi bare har ettermiddagen på oss sprakk jeg! Med det tror jeg at jeg avslutter. Jeg Elsker deg Thor!♥ 


 

-Tina

Black&White 27.07.2015, kl. 09:21

Hei!

I dag fikk jeg virkelig ikke sove etter at Thor dro på jobb, tenkte å skrive et lengre innlegg om det litt senere i dag, så ta gjerne en titt innom senere. Nå sitter jeg inntullet i et pledd, har "Orphan Black" på tven, og frokosten på bordet foran meg. Tenkte å legge ut noen bilder av antrekket jeg hadde på middag hos mamma og pappa i går. Håper dere har en fin morgen! 

 

          

          

          

 

-Tina

Sunday 26.07.2015, kl. 22:23

Hei!

I dag hadde kjæresten og jeg en herlig frokost, vi bestemte oss for å kose oss litt ekstra ettersom at det er siste ordentlige frokosten vi har sammen før jeg drar. I morgen jobber han og står opp tidlig, og jeg drar kjempetidlig på Tirsdagen, så i dag var siste mulighet til å ha en lang og koselig frokost. Vi disket opp med rundstykker, stekt egg, stekt sopp og cherrytomater og annet pålegg. Resten av dagen har vært en etterfølger av dagen i går, med andre ord veldig deilig og rolig. Selv om det hadde vært koselig å finne på noe, er det utrolig deilig å bare være hjemme og kose oss sammen uten å måtte tenke på noen andre. Jeg vil ha så mye tid som overhode mulig med han før jeg drar! 

I stad var jeg på middag med mamma og pappa, akkurat som at frokosten i dag ble siste ordentlige frokost, ble dette siste ordentlige middag med dem. Det var utrolig koselig, de hadde stelt i stand med løvbiff, salat, poteter og jordbær med krem til dessert... kjempegodt!! Det var veldig koselig å få tid til å sitte ned og prate litt skikkelig med dem under middagen og også jenteprat med mamma igjen, det blir ikke like ofte nå som jeg har flyttet ut! 

Nå har jeg laget litt brownies mens kjæresten er dypt inne i ps4 og bilspill... haha! Jeg skal snart gå og dra ut ledningen så vi kan sette på filmen vi tenkte å se i dag! Vi tenkte vi skulle være litt vågale og se "insidious 3" Æææ jeg gruer meg allerede, den har fått ganske bra på imdb til å være skrekkfilm og traileren ser rimelig ille ut! Håper dere har en fin kveld! 

 

-Tina

De dagene 25.07.2015, kl. 23:31

Hei!

I dag har vært en veldig deilig og avslappende dag, en sånn dag hvor man ikke gjør noe som helst. I går var jeg i bursdag til en venninne, noe som var kjempekoselig. Det var lenge siden jeg hadde sett mange av de som var i bursdagen, ettersom man havner så forskjellige plasser etter videregående.

I dag våknet vi til overskyet vær så da fant vi ut at i dag var en innedag. Sett bortifra den lille handleturen vi hadde for å fylle opp kjøleskapet har vi vært skikkelig sløve i dag, det har gått i hannibal serien og litt titting på andre blogger. Vi koste oss med pizzaen etterfulgt av en rimelig rull godteriskål mens vi så på filmen "Insurgent". Hvis noen har sett "Divergent", så er dette altså etterfølgeren. Det var lenge siden vi så første filmen og husket ikke helt hvordan den endte, så vi slet litt i begynnelsen men navn og sånne ting. Alt i alt var filmen bra, de 100min gikk veldig fort så spennende var den i allefall! Så hvis dere kjeder dere en dag og har sett første filmen er det absolutt en film som ikke er bortkastet tid!

Nå er det formula drift på kjæresten, mens jeg koser meg med gamle ps1 spill fra barndommen på ps4, haha! Herlig kveld! Håper dere har hatt en fin kveld!


 

-Tina

New in 24.07.2015, kl. 12:46

Hei!

Beklager dårlig oppdatering de siste to dagene, har jobbet litt med å tilpasse det nye designet. Er veldig fornøyd med hvordan det ser ut nå, det ble mye renere og enkelt, akkurat som jeg ville. Håper dere liker det! 

Nok om designet, heller over til mine siste innkjøp. Det har vært storhandel av ting jeg trenger til militæret, og i tillegg har det vært sommersalg!! Masse herlige tilbud i de aller fleste butikkene, og hvem liker vel ikke salg. Alt jeg har kjøpt nå har enten vært nødvendig eller veldig basic, tenke å komme med et innlegg med noen av mine top wants, høres det interessant ut?

                   //Topp fra bikbok / genser fra cubus / genser fra cubus / bukse fra cubus//

             
                 //T-skjorte H&M//

                    //A4 notatbok fra Ark / 2 A5 notatbøker fra Søstrene Grene// 

 

Hva synes dere om innkjøpene? 

 

-Tina

 

Sommer 22.07.2015, kl. 12:35

Hei!

Ingenting er som å våkne opp og titte ut på en blå himmel, med en stor sol! Kanskje spesielt når været vi har her i Norge er så opp og ned. Det har ikke blitt noe utenlandsferie på kjæresten og meg i år, mest på grunn av innflyttingen i leiligheten, økonomi og at jeg nå skal inn i militæret, med gud som jeg skulle ønske vi lå på en strand i et varmt land. Det er så lenge siden sist, så vi får se om kanskje vi får spart opp litt penger så vi kan ta oss en tur når jeg får første lange perm, dette hadde vært helt nydelig. Til da får jeg bare fortsette og drømme meg bort i bilder på tumblr og weheartit. Nå skal jeg ut og nyte solen før den forsvinner, så vi snakkes senere!

                               
                               
                               


 

-Tina

Utrolig rørende 21.07.2015, kl. 16:18

Hei!

Det er lenge siden jeg så denne videoen for første gang, men kom over den igjen for ikke så lenge siden og tenke å dele den med dere. Det er en utrolig fin video som virkelig får deg til å tenke. Dette er et eksempel på at selv om livet noen ganger er utrolig tøft, er det alltid noe positivt i det, det er bare ikke alltid vi ser det før det er for sent. Det er så utrolig viktig å sette pris på det vi har, og spesielt de vi har rundt oss. Denne videoen var både rørende, morsom, trist og ikke minst en tankevekker. Jeg setter utrolig stor pris på forholdet jeg har med mamma, og dette får meg til å tenke ekstra mye på hvor heldig jeg er. Jeg elsker deg, mamma!

 

                             7EyniGvsVg8

 

-Tina
 

Den beste 18.07.2015, kl. 17:23

Hei!

I dag blir et veldig kort innlegg, i dag skal tiden tilbringes med min kjære. Det er 1 og 1/2 år siden vi ble sammen og det skal feires med litt alenetid, ut å spise og kanskje en kinotur. Det er utrolig når man finner en man bare vet er den rette. Du har ikke funnet den rette om alt er en dans på røde roser, ting går opp og ned, men hvis dere kommer dere gjennom alle småkrangler og er like glade i hverandre etter det, da er det ekte. Nå skal jeg ikke komme med en oppskrift på hvordan det er å være forelsket, men fra hva jeg har erfart handler det om og gi og ta. Den 18. hver måned har alltid vært vår dag, men siden det er litt større dag i dag, gjør vi litt mer ut av det! Kjæresten min er den personen som kjenner meg best, og jeg elsker han så utrolig mye! Håper dere koser dere masse i dag, så kommer mer oppdatering i morgen. 

 

-Tina 

Forandring fryder 17.07.2015, kl. 17:48

Hei! 

I dag har vært en innholdsrik dag. Jeg stod opp rimelig tidlig fordi jeg skulle å skaffe nytt pass, siden mitt var på vei til å gå ut. Sola skinte, jeg kom i god tid før bestilt time og var relativt blid, men dette endret seg raskt. Når det var min tur og jeg blir ropt opp får jeg ikke en gang så mye som et "Hei". Jeg hadde tatt med meg bilder fra fotoboks og kom med dem i hånden og det første som møter meg er ei lubben dame litt opp i årene som sier med sur monoton stemme "Hvorfor har du tatt med deg bilder, det står tydelig at du ikke skal ta bilder selv, de skal jeg ta her...." Og dette var bare starten, resten av utspørringen om informasjon som skulle stå i passet var like frekt. Da jeg var ferdig med å betale rakk jeg ikke pakke sammen lommeboka mi før ho hadde trykket frem neste i køen. Er det mulig? Når du har en jobb som det så er kundemøte utrolig viktig og her fikk jeg ikke en gang et "hei" eller "hade". Og dum som jeg er blir jeg bare satt ut og ikke sier noe.... I ettertid vet jeg godt at jeg burde sagt noe til henne, gitt henne en kommentar på at det i hvert fall er hyggelig å få et hei. 

Men nok om det! Etter den ikke så hyggelig episoden med passdamen, dro jeg til Oslo for å farget håret hos en venninne. Farget håret for en god stund siden og på grunn av bading i salt vann, klor og sol var mye av fargen glidd ut. Fargen jeg har nå er ganske mye mørkere enn jeg var, men også denne fargen vil skli litt ut! Superfornøyd med resultatet. Og Headmaster på Storosenteret er en super salong, anbefaler!! Nedenfor ser dere før og etter bilder, beklager ekstremt dårlig lys! 

 

Før og etter bilde

                     

 

Hva synes dere om fargen? 

 

-Tina

Eat clean train dirty 16.07.2015, kl. 12:56

Hei!

Jeg har for tiden mye alenetid, kjæresten jobber mens jeg har ferie. Dagene går da til ting jeg kanskje ellers ikke er like flink til å prioritere, som å krype inn i hjørnet av sofaen med en god bok. Men nå er det faktisk bare 12 dager til jeg skal inn i militæret, og etter 2 uker med late dager på ferie føler jeg at jeg er nødt til å hive på meg joggeskoene de neste dagene. Jeg har alltid likt å løpe eller nærmere bestemt jogge. Var aldri noe fan av 60 meteren, for jeg er typen som passer bedre til langturer, enn de hurtige korte distansene. De siste gangene jeg har vært ute å løpt nå har jeg valgt varierte øvelser samt kondisjon og utholdenhet. Jeg tar som regel turen gjennom skogen like utenfor huset mitt. Ikke bare synes jeg det er deilig å løpe i skogen fordi det er stille og fredelig, men det er også mye bedre for kroppen din. Du bruker flere muskler og det er også større variasjon i muskelbruken når du løper i terreng, og det varierte underlaget gjør så du også trenger koordinasjon og balanse også. I tillegg til dette er det mye mindre sjanse for at du får belastningsskader om du løper i terreng kontra asfalt.. så dette er noe man burde tenke litt over før man hiver seg ut på neste løpetur.

Etter en stund med løping i skogen kommer jeg ut til en uendelig lang og rett bakke med stigning, her er det perfekt og ha stigningsløp. Etter noen passe lange drag pleier jeg også å legge inn noen av de vanligste styrkeøvelsene som situps, pushups, utfall og hvis jeg finner en solid gren prøver jeg meg også på noen pullups. Da har man i løpet av økten brukt fått en super fullkroppsøkt, og føler seg både flink og sprek når man kommer hjem.

Over ser dere en av middagene kjæresten og jeg lagde tidligere i uken. Når man bor for seg selv og har sånn gjennomsnittlig inntekt som vi har vil man kanskje merke til det at pengene ikke alltid strekker til. Noen av det vi bruker mest penger på i løpet av en måned er mat, og det blir derfor viktig å finne middager som både er gode, sunne og billige. Vi lagde en rett som kan lages på mange forskjellige måter og som kan tilpasses helt ettersom hva man selv ønsker og liker, nemlig Wraps. Denne gangen ble det kyllingwrap, men det er også mulig å bytte ut kylling med for eksempel laks. Kyllingwrap er utrolig enkelt og raskt å lage, du steker kylling, kutter opp det du skulle ønske av grønnsaker, salat og annet tilbehør, varmer lumper og vips så har du deilig og sunn middag. Her er sånn vi lagde våre...

Det du trenger er:

400g ferdig strimlet kyllingfilet 

smør til steking

salat, mais, agurk, paprika (eller hva du måtte ønske)

lett rømme

fullkornstortilla (lomper) 

 

Hvordan lager du dine wraps?

 

-Tina

Bytur 15.07.2015, kl. 21:53

Hei!

Å ha god tid til frokost, sminke og alt annet som skal gjøres før man går ut døra er en luksus jeg merker lite til. Uansett hva jeg skal, hvor tidlig jeg står opp eller hvor lang tid jeg har ender det alltid opp med stressing ut døra. I dag skulle jeg ta 9 bussen inn til byen og møte en venninne. Jeg våknet i 7 tiden da kjæresten skulle dra på jobb, men jeg bestemte meg får å unne meg litt lengre tid under dyna, så jeg satte på alarm litt før 8. Men hvem står vel opp når alarmen ringer, vel ikke jeg... dårlig uvane. Når jeg først kom meg opp av sengen følte jeg likevel jeg hadde god tid, så jeg lagde meg litt korn og satte meg i sofaen med siste utgave av "Shape up". Etter en lang frokost og hurtig sminking løp jeg ut døren. Jeg må virkelig endre prioriteringer når jeg har noe på programmet, få ting gjort og heller slappe av om det blir tid til overs, så slipper jeg de utallige løpeturene til bussen. Jeg er vel ikke den eneste som har det slik?

 

 

Etter en hektisk morgen ble det en fantastisk herlig dag i byen. Kaffe på Espresso House, mimring og mye latter var en flott start på formiddagen. Planen for dagen var å gjøre noe ingen av oss hadde gjort før, eller dra en plass ingen av oss hadde vært, så vi bestemte oss for å besøke filmmuseet i Oslo, men ting går vel aldri som planlagt. Filmmuseet var stengt hele Juli, så da ble det i stede shopping og sushi, som var vel så bra!! Jeg hadde en utrolig koselig dag i byen, og gleder meg til neste!

 

                                -Tina

Muligheter i Forsvaret 14.07.2015, kl. 13:38

Hei! 

Siden jeg om ikke mange dagene skal inn i forsvaret tenkte jeg å skrive litt om muligheter man har der og videre. Det er tydelig at antall jenter som søker seg inn i forsvaret øker med årene og i år er det flere enn det noen sinne har vært. Jeg har tenkt litt på det og det kan selvfølgelig være utallige grunner til denne økningen, men jeg har en liten teori jeg holder fast til. Kroppsideal. Trenger jeg å si mer? Det er press fra alle kanter og kanskje spesielt for jenter, nå skal jeg ikke gå for mye inn på det i dette innlegget for da blir det rimelig langt er jeg redd. Men det nye nå innen kroppsideal for jenter er "Fit girl". Det er altså mye trening i fokus, å ha en sterk og markert kropp blir et nok et mål i hverdagen. Og hva er vel da bedre enn militær trening. 

Nå gjelder også verneplikt for alle jenter født i 1997 eller senere, men da jeg søkte var det frivillig. Grunnene til at jeg ville inn var flere. 1. Jeg har sluttet skolen for et år siden og siden det bare jobbet, noe som er greit, men for meg blir det litt kjedelig over lengre tid ettersom at jeg interesserte meg så mye for jobben jeg hadde. 2. Jeg var enda ikke sikker på hva jeg ville studere, så å begynne på noe "random" studie ville ikke være aktuelt. 3. Jeg leste meg litt opp på de mulighetene man har i militæret og det var en stor del til at jeg valgte å dra inn. Om man ikke er helt sikker på hva man skal studere videre, eller trenger et år til å forbedre noen karakterer fra videregående samtidig som man får en opplevelse for livet er dette en super mulighet. 

 


 

Forbedre karakterer fra videregående 

Om du har noen karakterer fra videregående du gjerne skulle forbedret i forbindelse med videre utdanning har du muligheten til dette mens du tjenestegjør i forsvaret. Du kan ta opp bortimot alle fagene du måtte ønske, men det gjelder å holde motivasjonen oppe, ettersom at dette er noe du studerer på fritiden. Eksamen foregår gjennom privatist, men det er mulig å søke om stipend for eksamensavgifter. 

 

Kurs 

Forsvaret tilbyr i tillegg mange forskjellige kurs man kan ta. Hvilke kurs man kan ta kan variere i forhold til hvilken gren innenfor forsvaret man er i, så dette er noe man er nødt til å sjekke opp litt nøyere om man skulle ønske det. Noen av de kursene man kan ta er: Badevakt, treningslederkurs, vekterkurs, servitør, salg og kundebehandling og mye mer. I tillegg til dette har man muligheten til å ta flere førerkort og sertifiseringer. Så med andre ord har man ekstremt mye spennende tilbud.

 


 

Fag

Så kommer vi til delen jeg er rimelig interessert i, nettopp muligheten man har til å ta fag som kan skaffe deg ekstra studiepoeng. Så lenge du fullfører førstegangstjenesten går du ut av militæret med 2 studiepoeng, men om dette ikke er nok kan man samle opp flere poeng ved å ta andre fag i tillegg. Førstegangstjenesten består ikke bare av fysisk trening og løping i marka, det er også en teoridel. Det er tre fag alle har obligatoriske timer i, Jus og militærmakt, Etikk og militærmakt og militær fysisk trening. I tillegg til de obligatoriske kan man ta noen frivillige undervisningstimer og en eksamen. Fullført eksamen gir 5 ekstra studiepoeng i hvert av fagene. Dette er absolutt noe som kan komme godt med til videre studier. 

Uansett hva man skal studere videre, så lenge man skal studere i Norge er man nødt til å ta EX.PHIL. og EX.FAC. Dette er også noe du har muligheten til å ta i militæret. Så du vil ikke bare få spart tid med tanke på videre utdanning, men siden dette går som høyre utdanning enn den grunnleggende soldatutdanningen får du her 10 ekstra studiepoeng for hvert av fagene. 

Jeg er selvfølgelig nødt til å se hva jeg har kapasitet til å klare av fag så fort jeg kommer inn, men det å sitte på de mulighetene er en helt fantastisk følelse. Dette er helt klart noe som kan hjelpe meg stort videre, så jeg er motivert og klar for å gjøre alt jeg kan for å få så mye ut denne opplevelsen som overhode mulig. Om dere ønsker å vite mer om de forskjellige mulighetene man har i Forsvaret kan dere gå følge DENNE linken. 

 

-Tina 

Velkommen! 11.07.2015, kl. 17:25

Hei! 

Jeg trodde ikke det skulle være så vanskelig å skrive første innlegg... men det er vel som alt annet i livet, det tar litt tid før man kommer ordentlig inn i det. Jeg heter Tina, er 20år og bor for tiden i en liten leilighet med kjæresten min. Jeg startet opp denne bloggen fordi nå som jeg har flyttet ut hjemmefra, er ferdig med skolen og for tiden har ferie, ble det mye fritid og mye tid til overs. Jeg kommer til å skrive om hverdagen min, og forhåpentligvis litt om militæret. Jeg skal nemlig inn i Forsvaret om rundt 20 dager, og er jeg heldig og får litt tid kanskje jeg får skrevet litt om hvordan det er å være jente i militæret. Håper dere liker bloggen, og følger meg videre. 

-Tina 

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits