tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

Stille stunder.... eller omvendt? 29.08.2015, kl. 15:25

Hei! 

Ja, jeg er her fortsatt, og ja jeg har vært utrolig dårlig på å oppdatere dere i det siste!! Jeg fant ut at jeg rett og slett ikke hadde tid, for som vi sier i forsvaret, tid er hellig! Det er som sagt utrolig lenge siden jeg har skrevet noe om hvordan jeg har det, hva jeg har vært igjennom, hvordan det går med privatlivet utenom forsvaret osv. Jeg tenkte derfor å lage dette innlegget som en liten oppsummering av de siste ukene i grove trekk!

Jeg har vært igjennom kjempemye forskjellig så om jeg ikke husker alt får dere ha meg unnskyldt. I begynnelsen var det mye kartlegging som måtte gjøres, mye sikkerhetserklæringer og styrketester ol. rett og slett for å kartlegge oss som rekrutter. Ett av høydepunktene etter forrige innlegg jeg hadde var å hente ut våpen og få begynne med stridsteknikk og skyting. Det er ikke noe tvil om at jeg i begynnelsen var redd for hvordan det skulle være å ha ansvar for og håndtere ett våpen, og ikke minst var jeg spent på nivået på skytingen min! Jeg fant rimelig fort ut at dette var noe jeg syntes var skikkelig morsomt! Og det er fortsatt noe jeg liker kanskje best av det vi gjør der oppe. Liker før jeg dro hjem nå i helgen hadde vi skarpskyttermerket, et merket man får om man skyter godt nok etter gitte poengsummer. Det gikk helt greit, jeg bestod, men merket tidspresset tok meg litt. Alt i alt en morsom opplevelse!

Vi hadde også to uker med sanitet! Etter hva jeg hadde ført fra venner som tidligere har vært inne skulle dette bli en lang og tung periode.. den ble lang... og den ble tung.. men den var også utrolig givende og spennende. Jeg lærte mye nytt om hvordan man håndterer forskjellige situasjoner og ulykker, og endte opp med å bestå på eksamenen i slutten av perioden, så også det er jeg veldig fornøyd med!! 

Vi har hatt masse styrketrening, stridsteknikk, slo (sluttet orden), og ikke minst FR. Feltrasjoner, tørket mat som du tilsetter varmt vann og spiser fra en pose. Nå skal det sies at heller ikke dette var så ille som jeg har fått høre... Kanskje det blir verre etterhvert når man begynner å bli lei, men smaksmessig var det helt greit! I tillegg lærer man seg å sette pris på middag eller lunsj i messa, om man etter en uke endelig får spise noe annet enn FR. 

Nå har jeg min 2. perm, og det er derfor jeg får tid til å sitte å skrive litt igjen. Første permen var helt fantastisk, da var det tre uker siden  jeg hadde sett Thor og da jeg fikk perm stod han utenfor leiren med roser og ventet på meg!!♥ mellom den forrige permen og denne har det gått to uker! Jeg skal ikke lyve, det har vært to harde uker... Jeg har hatt utrolig lange dager i militæret noe som har resultert i mindre tid på kveldstid til å snakke med Thor, mindre tid til å pleie forholdet om man kan kalle det, det! I tillegg er det hardt å være på to forskjellige plasser når begge til en hver tid lurer på hva den andre gjør. Jeg har funnet den gutten jeg vil ha og jeg stoler på han, men når man er borte fra hverandre som vi er nå, og i tillegg er sjalue personer, som vi dessverre er, blir det hardt og det er lett å tenke at lite kommunikasjon fører til lite pleie av forholdet. Det har vært tøft, men fy fader så fantastisk det var å få kommet hjem og snakket sammen igjen. Virkelig sitte ned å snakke sammen, ikke bare slenge ting over meldinger, for det kan komme frem på annen måte enn hva den som skriver egentlig mener. I går var vi først å spiste litt hos foreldrene mine, det var kjempekoselig! De hadde ordnet til med taco, og det er lenge siden jeg har spist så mye mat... Etter middagen dro Thor og jeg på kino og så "Bølgen", deretter tok vi turen hjem, slappet av litt også la oss! Akkurat nå er jeg alene hjemme mens Thor er på jobb... Jeg tenkte jeg skulle få ryddet litt i huset og vasket litt av klærne jeg har med meg, for så å hente Thor og dra ut å spise litt sammen! Jeg gleder meg kjempemasse! 

          
 

Vet det ikke ble noe detaljert innlegg om hva jeg har gjort, men nå er jeg hjemme og da prøver jeg å få det lille avbrekket fra militæret og heller fokusere på å være hjemme med kjæresten og lade opp batteriene i kroppen min! Om det er noe dere lurer på er det bare å spørre, så skal jeg svare så fort jeg får muligheten til det! Takk for at dere følger med, selv om jeg er dårlig på å skrive mens jeg er inne! 

-Tina

Dag 7: styrketest 04.08.2015, kl. 22:14

Hei!

I dag har det vært lite tid til spising, mye kappgang mellom plassene vi skulle til og i tillegg til det var det altså dagen for den store styrketesten!! Nå er jeg helt utkjørt og havner tidlig i seng! Løping i morgen!! Kort innlegg i dag, men skal ta det igjen! Takk til alle som følger med!

Dag 7: Nok en rolig dag 03.08.2015, kl. 22:10

Har ikke så veldig mye spennende å si om dgaen i dag, annet enn at det har vært nok en rolig dag, men det er nok fordi vi i morgen skal ha styrketest! Det blir veldig spennede og jeg er spent på min fysiske form i forhold til de andre jentene her! Dette blir et superkort innlegg, men kommer sterkere tilbake!

Nå skal jeg snakke litt med kjæresten og fylle ut noen papirer før jeg hopper i senga og lader opp til morgendagen.

Dag 6: det er stille før stormen 02.08.2015, kl. 22:44

Jeg tenkte overskriften beskrev denne dagen rimelig godt! Det er mulig det er fordi det er søndag, eller bare fordi de ville vi skulle få en hviledag før vi starter for fullt! I dag har vi hatt en dag med mye utfylling av papirer, blant annet sikkerhetserklæringer og slike ting. Det var selvfølgelig langtrekkelig når man går igjennom punkt for punkt, 24 punkter med 94 stykker i plenum. Men det var samtidlig veldig deilig å sitte inne og fylle ut papirer istedefor å stå ute mens det regnet som bare det!

Etter tre forskjellige forelesningene var det inn på rom å rydde i skapene, passe på så brettekantene er like brede og ligger pent. Det var lite sjekking av rommene i dag fordi det vsr søndag og det var mange av troppssjefene og befalene som hadde fri. Altså vi måtte være rutinerte på egenhånd! Da klokka var 16:30 om jeg ikke husker feil var dagen omme og fri til egen disposisjon! Da var det en aldri så liten treningsøkt for rommet vårt. En joggetur rundt inne på området og litt styrketrening noen ute og noen på rommet! Grunnen til at jeg kalte innlegget "stille før stormen" var fordi det som sagt har vært en rolig og lite anstrengende dag i dag, men i morgen begynner dem for fullt med rominnspeksjon og sjekking av skap osv. Så det blir utrolig spennende!!

Jeg har ikke nevnt dette før, så tenkte jeg bare skulle kommentere veldig fort hvor fod mat vi får her! Til frokost er det som regel vanlig brødmat, men noen ganger også rundstykker. Brødet er nystekt, varmt og med hard skårpe! Variert pålegg, muligheten for yoghurt og korn, samt frukt. Lunsj varierer mellom varm og kald og kan være alt fra vanlig brødskiver til dagens lunsj som var spekemat, eggerøre og laks. Noen av middagene vi har hatt mens vi har vært her er stekt sei, kjøttkaker i brunsaus, lasagne, grøt, laks og noen andre jeg ikke husker. Kvelds er rimelig lik frokosten. Så om det er noe man i allefall kan se frem til er det måltidene.

I dag meldte vi flytting, ja vi har vært rimelig treige med tanke på at vi flyttet inn i leiligheten 1. Juni kjæresten og jeg. Det var veldig godt, rett og slett en skikkelig god følelse inni meg da vi gjorde det! Nå er vi samboere på papiret også?? og for dem som lurer, nei det har ikke blitt noe lettere enda! Savnet blir ikke mindre, og ettersomt at dagene er lange virker det som en evighet til jeg skal få perm! Men den dag det skjer, gud så fort jeg skal pelle meg hjem til gutten jeg elsker! jeg elsker deg gutten min!! ??

Dag 5: Rebusløp 02.08.2015, kl. 15:01

I dag var en deilig, slitsomt, morsomt og dritt dag. Ja, en dag i forsvaret kan variere såpass! Vi startet dagen med en forelesning. Deretter gikk mesteparten av dagen til rydding av skap, altså terping og finjusteringer på brettekantene, og pakking av stridssekk og storsekk. Vi på rommet lå utrolig bra an siden vi var så flinke i går, så da vi kom fra lunsj satte vi oss ned på mobilene litt og snakket litt med de kjære hjemme! Dette viste seg fort å være en tabbe, for før vi viste ordet av det var det en befal inne på rommet, og det er jo ikke lov å ha mobiler i tjeneste, så tre mobiler ble tatt inkludert min. Da vi ca 1 time senere fikk den tilbake, fikk vi beskjed om at hvis dette skjedde igjen tok de mobilen og vi ville ikke få den tilbake før første perm... Som i dag er 13 dager til!!

 

På kvelden hadde vi rebus i dag! Det var veldig morsomt, mange morsomme poster og vi jobbet som et team! Ikke for å skryte men av de 400 rekruttene var det mitt lag på 22 stk som vant hele rebusen!!!

 

Savner fortsatt thor, og venter på de dagene hvor det begynner å gå lettere, for jeg har søren ikke merket noe til dem riktig enda! Snakket med han 1 time på mobil i dag, og jeg får klump i halsen hver gang jeg vet jeg skal få snakke med han, på en god måte, glede! Men jeg skal ikke lyve, det er vanskelig, kanskje spesielt for han som blir sittende hjemme! Jeg har jo program fra morgen til kveld. Men jeg vet hva jeg vil ha, hvem jeg vil ha! Og jeg vil ikke noe annet enn at dette skal gå for oss! Jeg elsker deg gutten min ??

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits