tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

Change of direction 28.09.2015, kl. 05:47

Hei!

Det er ikke så drastisk som overskriften vil ha det til, men som jeg nevnte tidligere har jeg en stilling i militæret som gjør at jeg ikke kan fortelle så uteolig mye om hverdagen min! Dette gjør så det igjen blir vanskelig å holde seg til en blogg om livet i militæret. Jeg kommer til å komme med ting som har skjedd, hvordan jeg trives, hvordan ting går i forholdet mitt og enkelte andre ting, men jeg kommer også til å prøve å skrive noen innlegg om andre ting som opptar min interesse og hverdag. På denne måten blir det lettere for meg å oppdatere bloggen litt oftere, og derav sikkert morsommere for dere å følge! Håper dere får en super dag, så snakkes vi om ikke lenge!

-Tina

Kjæreste i Forsvaret 27.09.2015, kl. 20:37

Hei!

Som jeg sa i siste innlegget vet jeg det er flere som lurer på hvordan det er å være i militæret og ha kjæreste samtidig. Før jeg sier noe som helst vil jeg bare gjøre det helt klart at dette ikke er noe fasit på hvordan det er, alt jeg skriver om er personlig og hvordan jeg ser på dette. Det er ingen tvil om at dette er helt individuelt, for noen går det super lett for andre går det bare rett og slett ikke, det varierer utrolig mye. Grunnen til at det er så individuelt er fordi vi er alle så utrolig forskjellige og det er personlighetene våre som styrer hvordan dette går.

Jeg har vært så heldig å vært kjæreste med Thor i per dags dato 1 år og 8mnd. Det har vært en fantastisk tid, vi har lært hverandre å kjenne på godt og vondt samtidig som vi har vokst veldig inn på hverandre! Så fort vi fant ut at dette kunne bli noe seriøst ble vi veldig knyttet til hverandre og etter hvert ble vi veldig "oss to". Jeg tror ikke jeg er alene om det, når man finner en person som er fantastisk på alle måter og i tillegg får deg til å føle deg fantastisk glemmer man gjerne alt annet og vil ikke annet enn å være med denne personen! En liten stund før militæret tok vi ting litt videre og flyttet inn i en leilighet sammen. Når man bor sammen lærer man kanskje enda mer om hverandre og ting begynner gjerne å gå litt opp og ned fordi man er med personen 24/7. Jeg var ekstremt redd da jeg skulle inn i militæret, det er ikke bare bare å gjøre noe helt annet enn hverdagen man er vant til i ett helt år, og jeg var livredd for hvordan det skulle påvirke forholdet vårt.

I starten var ting vanskelig, det var veldig annerledes å gå fra å være sammen hver eneste dag til å ikke kunne se hverandre på lenge. De tre første ukene på rekrutten var det portforbud og vi måtte holde oss på leir. Det var utrolig godt å komme hjem og kunne være med han igjen, selv om det bare var for en liten stund. Jeg skal være ærlig å si at vi er begge rimelig sjalue typer, noe som er utrolig teit, men dessverre utrolig vanskelig å styre. Så det er klart det var vanskelig for han å sitte hjemme og vite at jeg bodde på rom med blant annet 4 andre gutter, og det forstår jeg utrolig godt. Som jeg har sagt til han selv, hadde jeg ikke syntes noe særlig om det hadde situasjonen vært snudd. Det vanskeligste med å være så langt unna hverandre og ikke ha muligheten til å møtes og snakke sammen er krangling over meldinger, for ja det har vært krangling over meldinger. Tror flere kan kjenne seg igjen i det å gå fra diskusjon over meldinger, til krangling osv. Det som er dumt med meldinger er at om man ikke ordlegger seg riktig (noe som kan være vanskelig i kampens hete) kan ting misforstås eller tolkes feil og ting blir bare enda verre. Det er også mye savn når man ikke ser hverandre på så lang tid, og det gjør til tider vondt! Mange sier det er godt å savne hverandre litt.. Det er ikke godt å savne hverandre.... det er godt når perioden man ikke ser hverandre er over og man kan møtes igjen JA, men det er ikke godt å savne en person, det synes ikke jeg i allefall.

Nå har jeg kommet meg til Oslo og ting er litt annerledes, de første ukene bodde jeg på leir, men hadde muligheten til å være hjemme mye tidligere på fredagene og jeg kunne komme tilbake til perm Mandags morgen, så jeg fikk mye "lengre" perm og mer tid meg kjæresten. Men nå begynte også alt på nytt.... jeg var kommet til ett nytt sted med nye mennesker... nye gutter. Og jeg får ikke sagt det nok ganger, jeg skjønner at det er noe som har vært og fortsatt er vanskelig for kjæresten! En av de tingene jeg har gjort feil er at jeg er så utrolig sikker på hva jeg vil ha, jeg vil ha Thor! Han er den gutten jeg ser for meg videre i lang tid fremover og derfor klarer jeg ikke se på noen andre gutter på verken en flørtete måte eller noe som helst annet enn venn. Jeg er ikke ute etter det og tar det som en selvfølge at Thor skjønner det, og siden dette er så åpenlyst for meg og at jeg har tatt det som en selvfølge at det er bare Thor jeg er interessert i, har jeg kanskje ikke vært flink nok på å tenke etter hvordan har ser på alt dette utenifra. Jeg har ikke vært flink nok til å vise han dette om og om igjen, hver gang det er nye gutter på ett rom eller andre ting, og det er helt klart noe jeg angrer på, og nå tenker utrolig mye over!

Det er helt klart lettere nå, den siste uken har jeg sovet hjemme nesten alle dagene. Det er litt tungt å stå opp rundt halv 5, for å reise inn til byen, men når jeg ser hvor positivt det er for forholdet vårt er det ikke tvil om hva jeg velger! I tillegg til dette jobber vi begge med sjalusidelen. Jeg har ikke veldig mye å være sjalu på, ettersom at han tilbringer flesteparten av dagene i uken enten på skolen eller på jobb, men jeg jobber allikevel med de punktene jeg har forbedringspotensiale på.

Kjærligheten er som livet, den går i en berg- og dalbane og det er lite vi kan gjøre for at ting skal være superdupert til en hver tid. En ting er i alle fall sikkert og det er at jeg har funnet en gutt jeg vil fortsette og ha et liv med. Han holder ut med meg selv når jeg syter, krangler, kjefter og er superteit, og han liker meg for akkurat den personen jeg er. Du får ikke bedre gave enn å bli likt for akkurat den du er! Det er det som gjør at jeg elsker han! litt klissete på sutten men sånn får det bare være! Om dere har noen spørsmål er det bare å komme med dem!

-Tina

Elendig, men jeg prøver 27.09.2015, kl. 19:56

Hei!

Jeg må jo bare innrømme at det å holde denne bloggen oppdatert er jeg elendig på! Det ble utrolig mye vanskeligere enn jeg trodde. Jeg var klar over at jeg under rekrutten ikke kom til å kunne oppdatere fortløpende, men jeg tenke at når jeg kom meg til Huseby at jeg skulle få litt bedre tid til å skrive til dere.. der tok jeg feil. Nå skal det sies, det er litt begrenset hva jeg kan skrive om når det angår tjenesten min, ettersom at jeg har en stilling som ikke er så utrolig vanlig.

Jeg er jo da altså ferdig på Terningmoen i Elverum, og kommet meg ned til hovedstaden igjen! Nå holder jeg til på Huseby leir, og har stillingen Slottsordonans. Det er en rimelig spesiell stilling som kanskje ikke så mange har hørt om, eller kjenner til. Jeg har vært her nede i ca. 2 uker nå og trives veldig godt med stillingen min, det eneste som er utrolig kjipt med denne stillingen er at jeg ikke får lov til å snakke noe særlig om hva min hverdag innebærer! Jeg kan si så mye som at jeg jobber på slottet, og har interne og eksterne oppgaver for slottet. Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne fortelle dere om hverdagen min, for foreløpig gleder jeg med til hver dag som kommer... Jeg synes selv de kjedeligste oppgavene er spennende! Det er en veldig annerledes og spennende førstegangstjeneste, og det var absolutt noe av det som fikk meg til å velge akkurat denne stillingen, i tillegg til beliggenheten selvfølgelig.

Beliggenheten, altså Oslo! Jeg er tilbake i vante strøk noe som er utrolig deilig. Det er klart det var spennende å være på et nytt sted og være så "innestengt" som vi var i Elverum, men det er veldig deilig med litt friere tøyler her i Oslo. Jeg er også nærmere hjemme, nærmere kjæresten. Jeg vet at flere som leser bloggen min lurer på akkurat dette med forhold mens man er i militæret, jeg kommer til å legge ut et eget innlegg om akkurat dette enten senere i kveld eller i løpet av de neste dagene! Bare å stille spørsmål om det er noe dere lurer på når det kommer til militæret så skal jeg svare så godt jeg kan!

                         

 

-Tina

 

Lazy Saturday 12.09.2015, kl. 21:02

Hei!

Ettersom at jeg nettopp har ankommet Huseby og fortsatt ikke har fått noe særlig mer informasjon om stillingen min og hva jeg kommer til å gjøre fremover, venter jeg med det forklarende innlegget jeg lovet skulle komme. I stedefor kan jeg fortelle om hvor fint lite jeg har gjort i dag. Vi stod opp, jeg fartet av gårde til butikken siden det var tomt for brød, kom hjem, lagde kakao og brødskiver, satte på tven og ble sittende. haha! No joke, ble faktisk sittende i sofaen gjennom en hel film, før både kjæresten og jeg sovnet på sofaen! Det skal sies at uken min har vært rimelig hard, var på øvelse i skogen fra mandag til onsdag, og hele torsdagen var det lueløp... så det har vært mangel på næring og energi. Dette ble med andre ord en helg for å lade opp kroppen igjen. Etter en liten stund dro kjæresten på jobb, og da tenke jeg å rydde litt i huset.. kom ikke lengre enn oppvasken før jeg heller bestemte meg for å ta en tur ned til mamma og hilse på. Og nå er det snart pizza og kanskje en til film her hjemme med kjæresten! Kanskje den slappeste lørdagen på lenge, men det passet med helt ypperlig! Håper dere har en fin helg! 

 

   
   
   
Bildene er hentet fra min tumblr. Ta gjerne en titt innom HER!


-Tina
 

 

Snart bedre tider 12.09.2015, kl. 12:32

Hei! 

(obs! Dette innlegget er fra forrige helg)

Da var det perm igjen, nå er det bare en uke siden sist jeg var hjemme, men det var allikevel utrolig deilig å kunne få et avbrekk fra leiren. Denne uken har vi hatt fokus på å sette ting sammen. Alt vi har lært er en del av "det store bildet" som jeg faktisk nå begynner å se mer og mer tydelig! Det er ikke noe tvil om at ting blir mer morsomt, når det blir mer realistisk! I stedenfor å late som vi har en fiende foran oss, har vi nå begynt å trene stridsteknikk lag mot lag, altså mye mer realistisk og givende. Man blir utrolig gira, og ikke minst stresset... så det er ikke tull som befalet sier "Om du klarer å bytte magasin helt greit når du ligger å øver på liggeunderlaget ditt, er du ræva i strid" For man blir stresset så fort det begynner å smelle rundt deg på alle kanter. Så øving på kveldstid er vært alt!! Blir du supergod på liggeunderlaget er du brukbar i strid! 

Kjenner dere til den følelsen av at dagene i seg selv går fort, men at uken er lang... vel det er den følelsen jeg har sittet igjen med! Dagene har egentlig gått ganske så fort, vi har gjort ting som har vært interessant og spennende! Men samtidig har vi stått opp nesten hver eneste dag til overskyet og regn. Jeg kunne gjerne våknet opp til regn, torden og lyn hjemme, for det hadde betydd kosedress, varm kakao og en bok i hånda! Men når du vet at uansett vær skal du ut og krabbe i sand og lyng, er det veldig deilig å våkne til opphold. Men man kan ikke bare ha solskinnsdager når man er i militæret, hvordan soldat blir man vel da? Som sagt gikk dagene fort, så litt regn gikk helt fint, da var det bare ekstra godt å komme i dusjen på slutten av dagen! 

                    

 

Innlegget valgte jeg å kalle snart bedre tider, det virker da kanskje som at jeg har det helt forferdelig nå og bare venter på at ting skal blir bedre. Sånn er det absolutt ikke! Men nå har jeg en uke igjen i Elverum så overføres jeg til Huseby altså Oslo, altså nærmere hjem, altså nærmere kjæreste og venner! Det blir veldig deilig og jeg gleder meg til å kanskje ha tid til litt venner igjen, for det har det blitt fint lite av mens jeg har vært inne! Har selvfølgelig fått nye venner i militæret, men det betyr ikke at de erstatter de gamle gode! Tenkte å komme med et litt mer informerende innlegg om hva jeg skal videre i førstegangstjenesten rundt neste perm, for da vet jeg kanskje hakket mer enn hva jeg vet nå! Så følg med videre! 

 

-Tina

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits