tina rødfjell jensen

www.tinarj.blogg.no

I´m done 21.06.2016, kl. 12:09

Herregud...Det har gått et år og jeg er ferdig i militæret. Fredag var aller siste dagen i militæret, jeg kan ikke fatte at det hele er over og at jeg har vært inne et år. Selv nå 4 dager senere har det enda ikke gått helt opp for meg at jeg ikke skal inn igjen. Ikke skal møte alle de herlige personene jeg har vært så heldig å bli kjent med. Ikke ned på slottet å jobbe. Det er virkelig ikke gått opp for meg. Det var vært bra, tungt og helt utrolig lærerikt. Det har vært et helt fantastisk år, med mange opplevelser jeg kommer til å husker resten av livet. Så takk for alt jeg har opplevd, takk for alt jeg har lært, takk for alle de herlige menneskene jeg har møtt!

Processed with VSCO with b1 preset

Min herlige Mali ♥

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset     Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with b1 preset    Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with f2 preset
 

10 DTD 07.06.2016, kl. 22:16

Herregud i dag er det 10 dager til dim. 10 dager til jeg er ferdig med førstegangstjenesten på 1 år. De siste ukene har bare forduftet, tiden har gått så sinnsykt fort. Jeg har virkelig delte meninger rundt det å bli ferdig. Jeg gleder meg fryktelig mye til å komme tilbake til en egen rutine på måltider og trening. Jeg gleder meg også noe helt sykt til å kunne gjøre hva jeg vil en formiddag/ettermiddag eller kveld. Være mer med vennene jeg har hjemme. Jeg gleder meg til å slippe å gå i en bokse av ull i 25 grader, men heller kunne hoppe i bikini og dra ned på stranda med venner. Allikevel gruer jeg meg også. Gruer meg til å si hade til alle de herlige menneskene man er blitt kjent med, forlate samholdet og tilhørigheten du føler på i en tropp. Og jeg gruer meg til å slutte på Slottet. Alle menneskene der er så utrolig hyggelige. 

I morgen er det dimmetester på starten av dagen. Ved starten av rekrutten ble vi testet i noen basis styrkeøvelser i tillegg til 3000, dette skal vi også testes i nå før dim. Det blir superspennende. Ikke bare har jeg hatt en tjeneste hvor jeg har kjørt ekstremt mye bil, men jeg er i tillegg støl i absolutt hele kroppen etter årets første wakeboard tur på søndagen, så dette gruer jeg meg litt til kjenner jeg. Jeg får gjøre mitt beste å være fornøyd med det, så får jeg heller sette meg høyere mål etter sommerferien, da jeg kan få igjen litt rutine på treningen. 

Processed with VSCO with b1 preset

dimmemiddag 16.03.2016, kl. 20:16

Hallo, i dag har vært en litt tung dag. I går var vi ute og hadde dimmemiddag for de Eirik og Julie som skal dimme nå på fredag. Vi spiste på Olivia på Aker brygge, det var utrolig koselig der og ikke minst sinnsykt god mat. Etter middagen dro vi på Latter og så på standup. Latter var litt både og, noen var flinke og noen var egentlig ganske elendige.. men men det var tross alt en tirsdag, kanskje ikke beste dagen å gå. Alt i alt en veldig koselig kveld, men vi var ikke i seng før tolv, så dagen i dag har vært litt tung. Jeg merker at kroppen og ikke minst hodet er ganske slitent nå. Det var sinnsykt deilig å komme seg hjem og bare slappe helt av. Akkurat nå sitter Thor med noen jobbgreier, mens jeg loker rundt på Ebay, tenkte kanskje å lage et innlegg med ebay-wants! Det er så sinnsykt mye jeg har lyst på nå. Nå er det tid for Bloggerne, har ikke sett noe denne uken, så jeg gleder meg til å ta igjen litt! Håper dere alle har en fin kveld. 

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with b1 preset
 

jente i forsvaret, min erfaring 29.02.2016, kl. 22:15

Hallo, jeg har skrevet litt om dette før men tenkte jeg skulle komme med et litt mer utfyllende innlegg om det å være jente i forsvaret. Jeg regner med at det er utrolig mange som sitter hjemme og lurer på akkurat de samme tingene som jeg lurte på da jeg skulle søke. Det er sikkert mange som sitter med usvarte spørsmål som kan gjøre så de ikke søker. I dette innlegget kommer jeg til å skrive om opplevelsen, det positive, men selvfølgelig sannheten om min opplevelse så langt. Jeg kommer ikke til å skrive om hvordan det er i forhold til det å ha kjæreste og jeg kommer ikke til å skrive om hvor sinnsykt hardt det til tider har vært. Det har jeg allerede skrevet et innlegg om, men dette er for de av dere som sitter å vurderer et år i forsvaret. 

Skal jeg eller skal jeg ikke? Jeg var veldig mye frem og tilbake med tanken om jeg skulle søke meg inn i forsvaret eller ikke. Nå høres jeg sikkert sykt gammel ut, men da jeg søkte var det ikke verneplikt for jenter, siden dette er helt nytt fra i år. Så for meg var det altså et valg. Da jeg var ferdig med videregående viste jeg ikke helt hva jeg ville gjøre, så jeg jobbet et år. Da var jeg usikker på om jeg skulle begynne på studier eller rett og slett gå inn i militæret. Den dag i dag er jeg veldig glad for at jeg valgte militæret, for de studiene jeg tenkte på for et år siden er ikke lenger noe jeg har lyst til. Så med et år i militæret fikk jeg enda ett år til å tenke på, samtidig som at jeg fikk ekstra studiepoeng og en opplevelse for livet. 

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset


Er jeg sterk nok, kommer jeg til å klare dette? Noe jeg var veldig redd for da jeg skulle søke var rett og slett om jeg var flink nok fysisk. Jeg hadde bestått styrkekravene og gjort det bra der, men allikevel. Det er noe annet å gjøre noen tester inne i et rom, enn å gå timesvis med tung sekk i skogen. Jeg tvilte utrolig mye på min egen styrke og utholdenhet, men bestemte meg allikevel for å prøve. En av de tingene jeg ville få ut av førstegangstjenesten var det å få kjenne på kroppen hvor langt du kan dytte deg selv når du tror du er tom for krefter. Og det har jeg virkelig fått kjenne på. 

Rekrutten. Det er begynnelsen på det hele. Det er den tiden hvor du er borte hjemmefra lenge uten å få perm. Det er den perioden hvor du er nederst på rangstigen og skal lære alt du må vite. Det er den perioden hvor kroppen din absolutt ikke er vandt til revelje, og fysisk tunge dager. Men det er også den perioden hvor du lærer så utorlig mye om å være soldat. Det er den perioden hvor du lærer å jobbe i en gruppe, like godt som du lærer å måtte jobbe alene. Det er den tiden hvor du uten å merke det selv, forandrer kroppen din, blir fysisk sterkere av å utfører alle øvelser i løpet av dagen. Det er også den perioden hvor du lærer å kjenne på smerte, men styre hodet ditt bort fra den. 

           Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with t1 preset

Du blir kastet ut i noe og du er helt alene, du føler at du skal komme inn i en gruppe hvor du ikke kjenner noen og du er den eneste som ikke har noen du kan falle tilbake på og føle deg trygg med. Det man glemmer er at nesten alle som sitter i samme rom som deg på innrykksdagen føler akkurat det samme som deg, og er minst like nervøse. Så blir du delt inn i rom, og du begynner å bli kjent med de du skal bo på rom med og lære å kjenne i 6 uker fremover. Da har du plutselig 6-8 andre du kan forholde deg til mens dere tusler rundt på leir og blir kjent med plassen. Jeg kom på rom med en annen jente, som jeg fant tonen med veldig fort. Man ble stort sett plassert minst to jenter sammen på rom, noe som er utrolig greit. Vi jenter liker oss godt med en makker av samme skjønn som går igjennom samme utfordringer som deg. 

"I forsvaret har vi ikke kvinner og menn, jenter og gutter, i forsvaret er dere alle soldater" Det var noe av det første vi fikk høre, og tro det eller ei, men det var sånn vi også ble behandlet. Det er ikke sånn at du får noe spesialbehandlig fordi du er jente, det kan du bare glemme. Men hvis det er det du forventer, har du også helt feil innstilling til å gå inn i forsvaret. Det er like store sekker, med akkurat likt innhold og vi går akkurat like langt alle sammen. For min del var det litt godt. Godt å ikke vite at du får spesialbehandling fordi du er jente. Vite at de ga deg de utfordingene fordi de viste du vill klare det, fordi det aller meste sitter i hodet. Og det er jo en god følelse å vite at du gjennomfører og mestrer det samme som guttene (som i naturen er større og sterkere) gjør. 

 Processed with VSCOcam with f2 preset  
 

Fysisk utvikling. Jeg startet med å fortelle at noe av det jeg var redd for var om jeg var sterk nok til å klare dette. Og det er utrolig hvor mye man utvikler seg fysisk uten helt å tenke over det. Vi hadde innlagte treningsøkter som selvfølgelig var obligatoriske. Da var det både styke og utholdenhet. Men i tillegg til dette kom all treningen du kanskje ikke så på som trening, men som definitivt gjorde størst forskjell. Marsjering i ugjevnt terreng med en storsekk på 25kg i vesentlig høyere tempo enn du vanligvis ville gått i. Dette var trening som jeg ikke tenkte over. Vi hadde en 3000m test på begynnelsen av rekrutten og i slutten før overføring. På den testen senket jeg tiden min på 3000 med 2,5 minutter!!! Og det var rett og slett fordi utholdenheten og kondisjonen min hadde blitt så sinnsykt mye bedre av all masjeringen. 

Når kroppen sier stopp og du må snu hodet. lueløp. Hele rekrutten går man egentlig innerst inne bare og venter på lueløpet, det berømte lueløpet man har hørt om. Den dagen det kom begynte vi dagen med 3000m test, etter trodde vi at vi skulle få skifte, men da var det hele plutselig i gang. Med 3000m ble det 14t uten mat, bare vann å drikke. Og vi gikk... vi gikk og gikk og gikk... og støtte på masse forskjellige oppgaver. På slutten går kroppen av seg selv om man er nødt til å holde hodet kaldt. Jeg skal innrømme at på et tidspunk gikk jeg på autopilot og plutselig tenkte jeg på hvor godt det hadde vært med en telefon hjemmefra, da presset det bak øynene og jeg måtte bare flytte fokus til noe annet med en eneste gang. Jeg var redd for hvordan det kom til å bli å være jente på lueløpet, rett og slett fordi vi er gjerne litt mindre enn gutta og det var mye fysisk tunge oppgaver vi møtte på. Men det sitter egentlig utrolig mye i hodet. Det er viljestyrke og muligheten til å omstille hjernen som får deg gjennom. Ikke det at du er sterk og tøff. 

    Processed with VSCOcam with f2 preset 

Kom gjerne med spørsmål, hvis det er noe dere lurer på og ikke fikk svar på! 

-Tina 

Stuck på leir 16.02.2016, kl. 21:05

Hei! Nå er det andre dagen jeg er stuck på leir med kvelstjeneste. Begge dagene har det vært uventet så jeg har ikke macen med meg og får ikke laget noen fine innlegg. Det har blitt utrolig sene kvelder, og egentlig bare rett i dusjen og deretter senga så fort vi har vært ferdige! Men i morgen skal jeg forhåpentligvis hje igjen! Da blir det en skikkelig oppdatering, det lover jeg! Håper dere har hatt en fin start på uken! Nå er vi helt plutselig midt i uken og jeg er så sinnsykt klar for vinterferie nå! Vi snakkes senere!

Frozen 20.01.2016, kl. 21:40

Hei! Det er så sinnsykt fint ute nå som det er frost på trærne. Det blir virkelig ordentlig vinterstemning når det er så lyst og hvitt. Vanligvis kommer jeg hjem etter at det er mørkt så jeg har ikke fått tatt noen bilder av det, men i dag hadde jeg en liten pause midt på dagen, så nå fikk jeg endelig tatt noen skikkelige vinterbilder. 

         

         


Synes dere det er fint når det er helt hvitt ute?♥

-Tina

25 års jubileum 17.01.2016, kl. 21:35

Hei! For en dag det har vært i dag. Jeg dro tidlig inn til byen for å jobbe på slottet ettersom at det nå i helgen og spesielt i dag har vært feiring av kongeparets 25 års jubileum. Det var gjort klar skiløyper, hoppbakke og mange andre morsomme aktiviteter for både store og små. Det var også masse forskjellige opplegg nede på universitetsplassen. Jeg var litt usikker på hvordan dagen kom til å bli da jeg satt på båten inn til Oslo i dag tidlig og ikke så lenger enn en meter foran meg. Heldigvis åpnet jo himmelen seg da arrangementet begynte, det ble helt blå himmel, sol og ikke noe vind, rett og slett helt nydelige forhold for en dag med masse uteaktiviteter. 

Min rolle oppi hele denne dagen har stort sett vært å ta hånd om gjester som har ankommet slottet i anledning 25 års dagen. Det var utrolig mye å gjøre og dagen gikk veldig fort. Det var også kjempemorsomt og se på alle som tok seg turen ut til tross for noen minusgrader. Mamma og pappa tok seg også turen inn til Oslo så jeg fikk sagt hei til de. De syntes det var utrolig stas å se meg i paradeuniformen så det var morsomt. Dagen avsluttet utrolig bra. Jeg endte opp som bakerste bil i den kongelige kortesjen opp fra universitetsplassen og opp til slottet! Det var utrolig spennende og ikke minst en opplevelse jeg sent kommer til å glemme. Nå har jeg endelig kommet meg hjem og må innrømme jeg fortsatt er litt i ekstase over å ha kjørt etter kongefamilien med politieskorten på alle kanter!! En minnerik dag med andre ord! Gratulerer så mye til kongeparet. 

   
  

Var du på? eller så du på?

Det snøøør! 27.12.2015, kl. 11:33

Hei!

2. innlegg på en dag, har ganske mye tid for meg selv nå disse dagene på vakt kan du si.. heh. Nå sitter jeg inne på tv-rommet under et pledd og titter ut igjennom det store vinduet vi har, titter ut på snøen som endelig har bestemt seg for å komme. Litt forsinket spør du meg, jeg ville gjerne hatt litt snø på julaften, men bedre sent enn aldri. Nå får vi bare se om det holder seg til nyttår, eller om det regner bort i løpet av kvelden som sist det snødde. 

For meg som stort sett er ute å kjører ting mens jeg er på vakt er det ikke tvil om at det gjør ting litt vanskelig med snø, men allikevel kan jeg ikke annet enn å smile når jeg ser ut. Jeg har skrevet det tidligere at jeg blir mer og mer glad i sommeren og mindre og mindre glad i det kalde, våte vinterhalvåret. Men da jeg for første gang på en god stund fikk oppleve en tid før jul og selve julen uten snø begynte jeg å bli litt bekymret... jeg savnet snøen.. og nå er jeg glad for at den er her. Nå klarer jeg ikke tenke på annet enn at jeg vil leie en hytte sammen med kjæresten og noen venner og dra å stå på langrenn og alpint og kose oss ute i snøen! Det er utrolig mye hyggelig man kan gjøre når det er snø, noen minusgrader og fint vær ute! Håper virkelig vi får en sånn vinter og ikke bare slafs og vått og trist... da drar jeg heller bort i varmen en liten uke! 

Jeg har ca 3 timer før jeg skal ut å kjøre igjen så nå skal jeg grave meg dypt ned i sofaen og se på en Disney film! Jeg hadde egentlig tenkt til å se en på sengen i går da jeg la meg, men det ente opp med Skype med kjæresten i stede, noe som var enda bedre♥

Hva synes dere om at det kom snø nå?

-Tina

Kjæreste i Forsvaret 27.09.2015, kl. 20:37

Hei!

Som jeg sa i siste innlegget vet jeg det er flere som lurer på hvordan det er å være i militæret og ha kjæreste samtidig. Før jeg sier noe som helst vil jeg bare gjøre det helt klart at dette ikke er noe fasit på hvordan det er, alt jeg skriver om er personlig og hvordan jeg ser på dette. Det er ingen tvil om at dette er helt individuelt, for noen går det super lett for andre går det bare rett og slett ikke, det varierer utrolig mye. Grunnen til at det er så individuelt er fordi vi er alle så utrolig forskjellige og det er personlighetene våre som styrer hvordan dette går.

Jeg har vært så heldig å vært kjæreste med Thor i per dags dato 1 år og 8mnd. Det har vært en fantastisk tid, vi har lært hverandre å kjenne på godt og vondt samtidig som vi har vokst veldig inn på hverandre! Så fort vi fant ut at dette kunne bli noe seriøst ble vi veldig knyttet til hverandre og etter hvert ble vi veldig "oss to". Jeg tror ikke jeg er alene om det, når man finner en person som er fantastisk på alle måter og i tillegg får deg til å føle deg fantastisk glemmer man gjerne alt annet og vil ikke annet enn å være med denne personen! En liten stund før militæret tok vi ting litt videre og flyttet inn i en leilighet sammen. Når man bor sammen lærer man kanskje enda mer om hverandre og ting begynner gjerne å gå litt opp og ned fordi man er med personen 24/7. Jeg var ekstremt redd da jeg skulle inn i militæret, det er ikke bare bare å gjøre noe helt annet enn hverdagen man er vant til i ett helt år, og jeg var livredd for hvordan det skulle påvirke forholdet vårt.

I starten var ting vanskelig, det var veldig annerledes å gå fra å være sammen hver eneste dag til å ikke kunne se hverandre på lenge. De tre første ukene på rekrutten var det portforbud og vi måtte holde oss på leir. Det var utrolig godt å komme hjem og kunne være med han igjen, selv om det bare var for en liten stund. Jeg skal være ærlig å si at vi er begge rimelig sjalue typer, noe som er utrolig teit, men dessverre utrolig vanskelig å styre. Så det er klart det var vanskelig for han å sitte hjemme og vite at jeg bodde på rom med blant annet 4 andre gutter, og det forstår jeg utrolig godt. Som jeg har sagt til han selv, hadde jeg ikke syntes noe særlig om det hadde situasjonen vært snudd. Det vanskeligste med å være så langt unna hverandre og ikke ha muligheten til å møtes og snakke sammen er krangling over meldinger, for ja det har vært krangling over meldinger. Tror flere kan kjenne seg igjen i det å gå fra diskusjon over meldinger, til krangling osv. Det som er dumt med meldinger er at om man ikke ordlegger seg riktig (noe som kan være vanskelig i kampens hete) kan ting misforstås eller tolkes feil og ting blir bare enda verre. Det er også mye savn når man ikke ser hverandre på så lang tid, og det gjør til tider vondt! Mange sier det er godt å savne hverandre litt.. Det er ikke godt å savne hverandre.... det er godt når perioden man ikke ser hverandre er over og man kan møtes igjen JA, men det er ikke godt å savne en person, det synes ikke jeg i allefall.

Nå har jeg kommet meg til Oslo og ting er litt annerledes, de første ukene bodde jeg på leir, men hadde muligheten til å være hjemme mye tidligere på fredagene og jeg kunne komme tilbake til perm Mandags morgen, så jeg fikk mye "lengre" perm og mer tid meg kjæresten. Men nå begynte også alt på nytt.... jeg var kommet til ett nytt sted med nye mennesker... nye gutter. Og jeg får ikke sagt det nok ganger, jeg skjønner at det er noe som har vært og fortsatt er vanskelig for kjæresten! En av de tingene jeg har gjort feil er at jeg er så utrolig sikker på hva jeg vil ha, jeg vil ha Thor! Han er den gutten jeg ser for meg videre i lang tid fremover og derfor klarer jeg ikke se på noen andre gutter på verken en flørtete måte eller noe som helst annet enn venn. Jeg er ikke ute etter det og tar det som en selvfølge at Thor skjønner det, og siden dette er så åpenlyst for meg og at jeg har tatt det som en selvfølge at det er bare Thor jeg er interessert i, har jeg kanskje ikke vært flink nok på å tenke etter hvordan har ser på alt dette utenifra. Jeg har ikke vært flink nok til å vise han dette om og om igjen, hver gang det er nye gutter på ett rom eller andre ting, og det er helt klart noe jeg angrer på, og nå tenker utrolig mye over!

Det er helt klart lettere nå, den siste uken har jeg sovet hjemme nesten alle dagene. Det er litt tungt å stå opp rundt halv 5, for å reise inn til byen, men når jeg ser hvor positivt det er for forholdet vårt er det ikke tvil om hva jeg velger! I tillegg til dette jobber vi begge med sjalusidelen. Jeg har ikke veldig mye å være sjalu på, ettersom at han tilbringer flesteparten av dagene i uken enten på skolen eller på jobb, men jeg jobber allikevel med de punktene jeg har forbedringspotensiale på.

Kjærligheten er som livet, den går i en berg- og dalbane og det er lite vi kan gjøre for at ting skal være superdupert til en hver tid. En ting er i alle fall sikkert og det er at jeg har funnet en gutt jeg vil fortsette og ha et liv med. Han holder ut med meg selv når jeg syter, krangler, kjefter og er superteit, og han liker meg for akkurat den personen jeg er. Du får ikke bedre gave enn å bli likt for akkurat den du er! Det er det som gjør at jeg elsker han! litt klissete på sutten men sånn får det bare være! Om dere har noen spørsmål er det bare å komme med dem!

-Tina

Elendig, men jeg prøver 27.09.2015, kl. 19:56

Hei!

Jeg må jo bare innrømme at det å holde denne bloggen oppdatert er jeg elendig på! Det ble utrolig mye vanskeligere enn jeg trodde. Jeg var klar over at jeg under rekrutten ikke kom til å kunne oppdatere fortløpende, men jeg tenke at når jeg kom meg til Huseby at jeg skulle få litt bedre tid til å skrive til dere.. der tok jeg feil. Nå skal det sies, det er litt begrenset hva jeg kan skrive om når det angår tjenesten min, ettersom at jeg har en stilling som ikke er så utrolig vanlig.

Jeg er jo da altså ferdig på Terningmoen i Elverum, og kommet meg ned til hovedstaden igjen! Nå holder jeg til på Huseby leir, og har stillingen Slottsordonans. Det er en rimelig spesiell stilling som kanskje ikke så mange har hørt om, eller kjenner til. Jeg har vært her nede i ca. 2 uker nå og trives veldig godt med stillingen min, det eneste som er utrolig kjipt med denne stillingen er at jeg ikke får lov til å snakke noe særlig om hva min hverdag innebærer! Jeg kan si så mye som at jeg jobber på slottet, og har interne og eksterne oppgaver for slottet. Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne fortelle dere om hverdagen min, for foreløpig gleder jeg med til hver dag som kommer... Jeg synes selv de kjedeligste oppgavene er spennende! Det er en veldig annerledes og spennende førstegangstjeneste, og det var absolutt noe av det som fikk meg til å velge akkurat denne stillingen, i tillegg til beliggenheten selvfølgelig.

Beliggenheten, altså Oslo! Jeg er tilbake i vante strøk noe som er utrolig deilig. Det er klart det var spennende å være på et nytt sted og være så "innestengt" som vi var i Elverum, men det er veldig deilig med litt friere tøyler her i Oslo. Jeg er også nærmere hjemme, nærmere kjæresten. Jeg vet at flere som leser bloggen min lurer på akkurat dette med forhold mens man er i militæret, jeg kommer til å legge ut et eget innlegg om akkurat dette enten senere i kveld eller i løpet av de neste dagene! Bare å stille spørsmål om det er noe dere lurer på når det kommer til militæret så skal jeg svare så godt jeg kan!

                         

 

-Tina

 

Snart bedre tider 12.09.2015, kl. 12:32

Hei! 

(obs! Dette innlegget er fra forrige helg)

Da var det perm igjen, nå er det bare en uke siden sist jeg var hjemme, men det var allikevel utrolig deilig å kunne få et avbrekk fra leiren. Denne uken har vi hatt fokus på å sette ting sammen. Alt vi har lært er en del av "det store bildet" som jeg faktisk nå begynner å se mer og mer tydelig! Det er ikke noe tvil om at ting blir mer morsomt, når det blir mer realistisk! I stedenfor å late som vi har en fiende foran oss, har vi nå begynt å trene stridsteknikk lag mot lag, altså mye mer realistisk og givende. Man blir utrolig gira, og ikke minst stresset... så det er ikke tull som befalet sier "Om du klarer å bytte magasin helt greit når du ligger å øver på liggeunderlaget ditt, er du ræva i strid" For man blir stresset så fort det begynner å smelle rundt deg på alle kanter. Så øving på kveldstid er vært alt!! Blir du supergod på liggeunderlaget er du brukbar i strid! 

Kjenner dere til den følelsen av at dagene i seg selv går fort, men at uken er lang... vel det er den følelsen jeg har sittet igjen med! Dagene har egentlig gått ganske så fort, vi har gjort ting som har vært interessant og spennende! Men samtidig har vi stått opp nesten hver eneste dag til overskyet og regn. Jeg kunne gjerne våknet opp til regn, torden og lyn hjemme, for det hadde betydd kosedress, varm kakao og en bok i hånda! Men når du vet at uansett vær skal du ut og krabbe i sand og lyng, er det veldig deilig å våkne til opphold. Men man kan ikke bare ha solskinnsdager når man er i militæret, hvordan soldat blir man vel da? Som sagt gikk dagene fort, så litt regn gikk helt fint, da var det bare ekstra godt å komme i dusjen på slutten av dagen! 

                    

 

Innlegget valgte jeg å kalle snart bedre tider, det virker da kanskje som at jeg har det helt forferdelig nå og bare venter på at ting skal blir bedre. Sånn er det absolutt ikke! Men nå har jeg en uke igjen i Elverum så overføres jeg til Huseby altså Oslo, altså nærmere hjem, altså nærmere kjæreste og venner! Det blir veldig deilig og jeg gleder meg til å kanskje ha tid til litt venner igjen, for det har det blitt fint lite av mens jeg har vært inne! Har selvfølgelig fått nye venner i militæret, men det betyr ikke at de erstatter de gamle gode! Tenkte å komme med et litt mer informerende innlegg om hva jeg skal videre i førstegangstjenesten rundt neste perm, for da vet jeg kanskje hakket mer enn hva jeg vet nå! Så følg med videre! 

 

-Tina

Stille stunder.... eller omvendt? 29.08.2015, kl. 15:25

Hei! 

Ja, jeg er her fortsatt, og ja jeg har vært utrolig dårlig på å oppdatere dere i det siste!! Jeg fant ut at jeg rett og slett ikke hadde tid, for som vi sier i forsvaret, tid er hellig! Det er som sagt utrolig lenge siden jeg har skrevet noe om hvordan jeg har det, hva jeg har vært igjennom, hvordan det går med privatlivet utenom forsvaret osv. Jeg tenkte derfor å lage dette innlegget som en liten oppsummering av de siste ukene i grove trekk!

Jeg har vært igjennom kjempemye forskjellig så om jeg ikke husker alt får dere ha meg unnskyldt. I begynnelsen var det mye kartlegging som måtte gjøres, mye sikkerhetserklæringer og styrketester ol. rett og slett for å kartlegge oss som rekrutter. Ett av høydepunktene etter forrige innlegg jeg hadde var å hente ut våpen og få begynne med stridsteknikk og skyting. Det er ikke noe tvil om at jeg i begynnelsen var redd for hvordan det skulle være å ha ansvar for og håndtere ett våpen, og ikke minst var jeg spent på nivået på skytingen min! Jeg fant rimelig fort ut at dette var noe jeg syntes var skikkelig morsomt! Og det er fortsatt noe jeg liker kanskje best av det vi gjør der oppe. Liker før jeg dro hjem nå i helgen hadde vi skarpskyttermerket, et merket man får om man skyter godt nok etter gitte poengsummer. Det gikk helt greit, jeg bestod, men merket tidspresset tok meg litt. Alt i alt en morsom opplevelse!

Vi hadde også to uker med sanitet! Etter hva jeg hadde ført fra venner som tidligere har vært inne skulle dette bli en lang og tung periode.. den ble lang... og den ble tung.. men den var også utrolig givende og spennende. Jeg lærte mye nytt om hvordan man håndterer forskjellige situasjoner og ulykker, og endte opp med å bestå på eksamenen i slutten av perioden, så også det er jeg veldig fornøyd med!! 

Vi har hatt masse styrketrening, stridsteknikk, slo (sluttet orden), og ikke minst FR. Feltrasjoner, tørket mat som du tilsetter varmt vann og spiser fra en pose. Nå skal det sies at heller ikke dette var så ille som jeg har fått høre... Kanskje det blir verre etterhvert når man begynner å bli lei, men smaksmessig var det helt greit! I tillegg lærer man seg å sette pris på middag eller lunsj i messa, om man etter en uke endelig får spise noe annet enn FR. 

Nå har jeg min 2. perm, og det er derfor jeg får tid til å sitte å skrive litt igjen. Første permen var helt fantastisk, da var det tre uker siden  jeg hadde sett Thor og da jeg fikk perm stod han utenfor leiren med roser og ventet på meg!!♥ mellom den forrige permen og denne har det gått to uker! Jeg skal ikke lyve, det har vært to harde uker... Jeg har hatt utrolig lange dager i militæret noe som har resultert i mindre tid på kveldstid til å snakke med Thor, mindre tid til å pleie forholdet om man kan kalle det, det! I tillegg er det hardt å være på to forskjellige plasser når begge til en hver tid lurer på hva den andre gjør. Jeg har funnet den gutten jeg vil ha og jeg stoler på han, men når man er borte fra hverandre som vi er nå, og i tillegg er sjalue personer, som vi dessverre er, blir det hardt og det er lett å tenke at lite kommunikasjon fører til lite pleie av forholdet. Det har vært tøft, men fy fader så fantastisk det var å få kommet hjem og snakket sammen igjen. Virkelig sitte ned å snakke sammen, ikke bare slenge ting over meldinger, for det kan komme frem på annen måte enn hva den som skriver egentlig mener. I går var vi først å spiste litt hos foreldrene mine, det var kjempekoselig! De hadde ordnet til med taco, og det er lenge siden jeg har spist så mye mat... Etter middagen dro Thor og jeg på kino og så "Bølgen", deretter tok vi turen hjem, slappet av litt også la oss! Akkurat nå er jeg alene hjemme mens Thor er på jobb... Jeg tenkte jeg skulle få ryddet litt i huset og vasket litt av klærne jeg har med meg, for så å hente Thor og dra ut å spise litt sammen! Jeg gleder meg kjempemasse! 

          
 

Vet det ikke ble noe detaljert innlegg om hva jeg har gjort, men nå er jeg hjemme og da prøver jeg å få det lille avbrekket fra militæret og heller fokusere på å være hjemme med kjæresten og lade opp batteriene i kroppen min! Om det er noe dere lurer på er det bare å spørre, så skal jeg svare så fort jeg får muligheten til det! Takk for at dere følger med, selv om jeg er dårlig på å skrive mens jeg er inne! 

-Tina

Dag 7: styrketest 04.08.2015, kl. 22:14

Hei!

I dag har det vært lite tid til spising, mye kappgang mellom plassene vi skulle til og i tillegg til det var det altså dagen for den store styrketesten!! Nå er jeg helt utkjørt og havner tidlig i seng! Løping i morgen!! Kort innlegg i dag, men skal ta det igjen! Takk til alle som følger med!

Dag 7: Nok en rolig dag 03.08.2015, kl. 22:10

Har ikke så veldig mye spennende å si om dgaen i dag, annet enn at det har vært nok en rolig dag, men det er nok fordi vi i morgen skal ha styrketest! Det blir veldig spennede og jeg er spent på min fysiske form i forhold til de andre jentene her! Dette blir et superkort innlegg, men kommer sterkere tilbake!

Nå skal jeg snakke litt med kjæresten og fylle ut noen papirer før jeg hopper i senga og lader opp til morgendagen.

Dag 6: det er stille før stormen 02.08.2015, kl. 22:44

Jeg tenkte overskriften beskrev denne dagen rimelig godt! Det er mulig det er fordi det er søndag, eller bare fordi de ville vi skulle få en hviledag før vi starter for fullt! I dag har vi hatt en dag med mye utfylling av papirer, blant annet sikkerhetserklæringer og slike ting. Det var selvfølgelig langtrekkelig når man går igjennom punkt for punkt, 24 punkter med 94 stykker i plenum. Men det var samtidlig veldig deilig å sitte inne og fylle ut papirer istedefor å stå ute mens det regnet som bare det!

Etter tre forskjellige forelesningene var det inn på rom å rydde i skapene, passe på så brettekantene er like brede og ligger pent. Det var lite sjekking av rommene i dag fordi det vsr søndag og det var mange av troppssjefene og befalene som hadde fri. Altså vi måtte være rutinerte på egenhånd! Da klokka var 16:30 om jeg ikke husker feil var dagen omme og fri til egen disposisjon! Da var det en aldri så liten treningsøkt for rommet vårt. En joggetur rundt inne på området og litt styrketrening noen ute og noen på rommet! Grunnen til at jeg kalte innlegget "stille før stormen" var fordi det som sagt har vært en rolig og lite anstrengende dag i dag, men i morgen begynner dem for fullt med rominnspeksjon og sjekking av skap osv. Så det blir utrolig spennende!!

Jeg har ikke nevnt dette før, så tenkte jeg bare skulle kommentere veldig fort hvor fod mat vi får her! Til frokost er det som regel vanlig brødmat, men noen ganger også rundstykker. Brødet er nystekt, varmt og med hard skårpe! Variert pålegg, muligheten for yoghurt og korn, samt frukt. Lunsj varierer mellom varm og kald og kan være alt fra vanlig brødskiver til dagens lunsj som var spekemat, eggerøre og laks. Noen av middagene vi har hatt mens vi har vært her er stekt sei, kjøttkaker i brunsaus, lasagne, grøt, laks og noen andre jeg ikke husker. Kvelds er rimelig lik frokosten. Så om det er noe man i allefall kan se frem til er det måltidene.

I dag meldte vi flytting, ja vi har vært rimelig treige med tanke på at vi flyttet inn i leiligheten 1. Juni kjæresten og jeg. Det var veldig godt, rett og slett en skikkelig god følelse inni meg da vi gjorde det! Nå er vi samboere på papiret også?? og for dem som lurer, nei det har ikke blitt noe lettere enda! Savnet blir ikke mindre, og ettersomt at dagene er lange virker det som en evighet til jeg skal få perm! Men den dag det skjer, gud så fort jeg skal pelle meg hjem til gutten jeg elsker! jeg elsker deg gutten min!! ??

Dag 5: Rebusløp 02.08.2015, kl. 15:01

I dag var en deilig, slitsomt, morsomt og dritt dag. Ja, en dag i forsvaret kan variere såpass! Vi startet dagen med en forelesning. Deretter gikk mesteparten av dagen til rydding av skap, altså terping og finjusteringer på brettekantene, og pakking av stridssekk og storsekk. Vi på rommet lå utrolig bra an siden vi var så flinke i går, så da vi kom fra lunsj satte vi oss ned på mobilene litt og snakket litt med de kjære hjemme! Dette viste seg fort å være en tabbe, for før vi viste ordet av det var det en befal inne på rommet, og det er jo ikke lov å ha mobiler i tjeneste, så tre mobiler ble tatt inkludert min. Da vi ca 1 time senere fikk den tilbake, fikk vi beskjed om at hvis dette skjedde igjen tok de mobilen og vi ville ikke få den tilbake før første perm... Som i dag er 13 dager til!!

 

På kvelden hadde vi rebus i dag! Det var veldig morsomt, mange morsomme poster og vi jobbet som et team! Ikke for å skryte men av de 400 rekruttene var det mitt lag på 22 stk som vant hele rebusen!!!

 

Savner fortsatt thor, og venter på de dagene hvor det begynner å gå lettere, for jeg har søren ikke merket noe til dem riktig enda! Snakket med han 1 time på mobil i dag, og jeg får klump i halsen hver gang jeg vet jeg skal få snakke med han, på en god måte, glede! Men jeg skal ikke lyve, det er vanskelig, kanskje spesielt for han som blir sittende hjemme! Jeg har jo program fra morgen til kveld. Men jeg vet hva jeg vil ha, hvem jeg vil ha! Og jeg vil ikke noe annet enn at dette skal gå for oss! Jeg elsker deg gutten min ??

Dag 4: første dag med uniform 31.07.2015, kl. 23:14

I dag var første dagen med uniform, det var utrolig morsomt. Alt ble veldig mye mer ordentlig og så mye proffere ut. Jeg sa jeg skulle legge ut bilde av meg i uniform i dag! Men i dag fikk vi ikke ha med mobilen, eller det vil si fra og med i dag får vi ikke ha mobilen når vi er i tjeneste! Det vil si, ikke noe særlig muligheter for å ta bilder annet enn på kveldstid. All fritid på kvelden i dag gikk til å lage perfekte brettekanter i skapet! Ting skal virkelig se bra ut!

Vi hadde også mønstring av alle klærne og uniformene vi fikk utdelt dagen før, i dag. Det vil si, alle stiller i uniform på oppstillingsplass. Der får vi beskjed om hva vi skal ta på oss av andre klær og hvor lang tid vi fikk på å skifte. Og det var ekstremt mye som skulle på, på ekstremt liten tid! Så det ble løping opp og ned trapper veldig lenge. Det var også slik at om noen kom etter at tiden var gått ut måtte vi som allerede var nede på plassen stå i ferdigstilling (litt som planken bare med strake armer og at du da har håndflatene i bakken) og vi måtte også ta pushup. Så det ble ikke populært å komme for sent.

Som sagt var det første dagen uten muligheten til å ha mobil, altså kunne snakke med kjæresten. Det var veldig rart, for så fort vi fikk litt pause var det stort sett det jeg tenkte på og hadde lyst til. Men det var helt fantastisk å komme inn på rommet etter en hel dag og finne en superlang melding fra kjæresten!?? så man lærer virkelig å sette pris på den tiden man har til å snakke med de man er glad i!

Her ser dere hvordan skapet ble seende ut:

Dag 3: vi fikk ting 30.07.2015, kl. 23:17

I dag har vært en tung men morsom dag! Etter frokost og strekking av seng var det 3km mars til depoet hvor vi hentet det aller meste av utstyr. Det ble mye venting men er kanskje ikke så rart når 94 stykker skal ha en totalt stappet bag med klær og utstyr, samt en sekk, gevær, og en pose! Alt dette ble bært tilbake til leiren hvor vi pakket ut alt på gresset og hadde mønstring. (Dvs. Fenrik står i midten av en diger firkant og roper opp to og to ting som alle skal holde opp og putte i bag) dette brukte vi 1 og 1/2 time på i sola! Resten av dagen har også gått til å motta utstyr og pakke det fint inn i skapet! I morgen skal vi få på oss uniform, det gleder jeg meg til! Da blir ting med en gang litt mer profesjonelt!

Over til følelsene mine! Nei, det er ikke blitt noe lettere å være borte fra Thor enda! Jeg ligger å tenker utrolig mye om kveldene, og jeg vet jeg ikke er alene om det! Det er ikke noe tvil om at det er vanskelig å være borte fra en person du har vært sammensmed hver eneste dag så utrolig lenge. Det er så mange som sier at det blir lettere med tiden, og jeg håper virkelig det. Men det er vanskelig å kjenne på den følelsen når dagene er så utrolig lange her, da blir ukene lange og tiden mellom hver gang vi ser hverandre blir enda lengre! Jeg ligger å teller dager til første perm og kan nesten ikke vente på å få komme hjem til gutten min! Jeg elsker deg! ??

I morgen kommer bilde av uniform mest sannsynlig så følg med:)

Dag 2: den store ventedagen 29.07.2015, kl. 23:04

I dag var nok en dag med utrolig mye venting! Det var virkelig ikke en super natt, sov minimalt, lå å tenkte utrolig mye gjennom hele natten, men det gikk fremdeles fint å å stå opp 06:00! Et kvarter senere var sengene strukket og vi var klare for frokost. Etter frokost begynte ventingen og en lang rekke med ting som skulle gjøres. Vaksine, blodprøver, tannlegesjekk og bilde til idkort! Mellom de forskjellige postene ble det utrolig mye venting.. Men det er vel ikke annet å forvente de første dagene. Vi har også hatt en del SLO (sluttet orden) lett forklart skriking og tramping i takt! Egentlig veldig morsomt men utrolig mye mer slitsomt enn hva man tror!

Som sagt sov jeg ikke mye i natt, tankene gikk hjem til Thor! Håper jeg får sove litt bedre i natt! Fikk nettopp vite at det blir perm 14. Og delte det med Thor! Så det gleder jeg meg utrolig nye til??

Nå er det nattinatt, i morgen får vi uniform, da blir det sikkert et bilde!:)

Den verste dagen 28.07.2015, kl. 22:30

Hei!

I går kveld og i dag tidlig er noe av det aller verste jeg har vært med på så lenge jeg kan huske! Når det først gikk opp for meg at jeg virkelig skulle dra fra Thor og være borte i minst tre uker uten å få se han, holde han og kose med han... Det gjorde så jeg virkelig gikk nedenom og hjem igjen! Tårene stoppet ikke å renne. Og hvis jeg først slutten å gråte, var det bare et blikk fra Thor så begynte jeg igjen!! Da mamma og pappa stod utenfor med bilen for å hente meg, hulket jeg og så fort jeg var kommet inn i bilen hulket jeg meg i søvn. Jeg var rimelig utmattet etter kvelden før og morgenen, for jeg våknet ikke før vi var like utenfor terningmoen militærleir her på Elverum!

Dagen har vært utrolig lang, mye venting og utenom det stort sett bare basic informasjon og omvisning av området. Jeg havnet på rom med tre gutter og en jente. Jeg kommer veldig godt overens med Mina, jenta på rommet! Ho har også en kjæreste som sitter hjemme så vi er i samme situasjon og kan snakke om det. Da kan jeg syte til henne over hvor mye jeg savner kjæresten og ho vil forstå det. Etter en utrolig lang dag tar jeg nå senga, før vi blir vekket 06:00! Så nå trenger jeg å sove!

 

-Tina

Muligheter i Forsvaret 14.07.2015, kl. 13:38

Hei! 

Siden jeg om ikke mange dagene skal inn i forsvaret tenkte jeg å skrive litt om muligheter man har der og videre. Det er tydelig at antall jenter som søker seg inn i forsvaret øker med årene og i år er det flere enn det noen sinne har vært. Jeg har tenkt litt på det og det kan selvfølgelig være utallige grunner til denne økningen, men jeg har en liten teori jeg holder fast til. Kroppsideal. Trenger jeg å si mer? Det er press fra alle kanter og kanskje spesielt for jenter, nå skal jeg ikke gå for mye inn på det i dette innlegget for da blir det rimelig langt er jeg redd. Men det nye nå innen kroppsideal for jenter er "Fit girl". Det er altså mye trening i fokus, å ha en sterk og markert kropp blir et nok et mål i hverdagen. Og hva er vel da bedre enn militær trening. 

Nå gjelder også verneplikt for alle jenter født i 1997 eller senere, men da jeg søkte var det frivillig. Grunnene til at jeg ville inn var flere. 1. Jeg har sluttet skolen for et år siden og siden det bare jobbet, noe som er greit, men for meg blir det litt kjedelig over lengre tid ettersom at jeg interesserte meg så mye for jobben jeg hadde. 2. Jeg var enda ikke sikker på hva jeg ville studere, så å begynne på noe "random" studie ville ikke være aktuelt. 3. Jeg leste meg litt opp på de mulighetene man har i militæret og det var en stor del til at jeg valgte å dra inn. Om man ikke er helt sikker på hva man skal studere videre, eller trenger et år til å forbedre noen karakterer fra videregående samtidig som man får en opplevelse for livet er dette en super mulighet. 

 


 

Forbedre karakterer fra videregående 

Om du har noen karakterer fra videregående du gjerne skulle forbedret i forbindelse med videre utdanning har du muligheten til dette mens du tjenestegjør i forsvaret. Du kan ta opp bortimot alle fagene du måtte ønske, men det gjelder å holde motivasjonen oppe, ettersom at dette er noe du studerer på fritiden. Eksamen foregår gjennom privatist, men det er mulig å søke om stipend for eksamensavgifter. 

 

Kurs 

Forsvaret tilbyr i tillegg mange forskjellige kurs man kan ta. Hvilke kurs man kan ta kan variere i forhold til hvilken gren innenfor forsvaret man er i, så dette er noe man er nødt til å sjekke opp litt nøyere om man skulle ønske det. Noen av de kursene man kan ta er: Badevakt, treningslederkurs, vekterkurs, servitør, salg og kundebehandling og mye mer. I tillegg til dette har man muligheten til å ta flere førerkort og sertifiseringer. Så med andre ord har man ekstremt mye spennende tilbud.

 


 

Fag

Så kommer vi til delen jeg er rimelig interessert i, nettopp muligheten man har til å ta fag som kan skaffe deg ekstra studiepoeng. Så lenge du fullfører førstegangstjenesten går du ut av militæret med 2 studiepoeng, men om dette ikke er nok kan man samle opp flere poeng ved å ta andre fag i tillegg. Førstegangstjenesten består ikke bare av fysisk trening og løping i marka, det er også en teoridel. Det er tre fag alle har obligatoriske timer i, Jus og militærmakt, Etikk og militærmakt og militær fysisk trening. I tillegg til de obligatoriske kan man ta noen frivillige undervisningstimer og en eksamen. Fullført eksamen gir 5 ekstra studiepoeng i hvert av fagene. Dette er absolutt noe som kan komme godt med til videre studier. 

Uansett hva man skal studere videre, så lenge man skal studere i Norge er man nødt til å ta EX.PHIL. og EX.FAC. Dette er også noe du har muligheten til å ta i militæret. Så du vil ikke bare få spart tid med tanke på videre utdanning, men siden dette går som høyre utdanning enn den grunnleggende soldatutdanningen får du her 10 ekstra studiepoeng for hvert av fagene. 

Jeg er selvfølgelig nødt til å se hva jeg har kapasitet til å klare av fag så fort jeg kommer inn, men det å sitte på de mulighetene er en helt fantastisk følelse. Dette er helt klart noe som kan hjelpe meg stort videre, så jeg er motivert og klar for å gjøre alt jeg kan for å få så mye ut denne opplevelsen som overhode mulig. Om dere ønsker å vite mer om de forskjellige mulighetene man har i Forsvaret kan dere gå følge DENNE linken. 

 

-Tina 

Tina

♥Velkommen♥Hei! Takk for at du titter innom bloggen min, jeg er 21år, bor med kjæresten i en liten leilighet på Nesodden. For tiden er jeg i militæret, men bloggen kommer til å handle om hverdagen min generelt og ikke bare militæret. Kontakt: tinarjblogg@hotmail.com


Instagram♥Blogg.no reklame

Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits